Köy

Köy selfie kişisel blog
Katkısız Doğal Köy #Selfie si
Bu haftasonu için planım belliydi,  Cumartesi sabah blogger kahvaltısı, öğlen girişimcilik eğitimi için görüşme,  Pazar sabahı da Düşün Taşın Derneği'nin kahvaltı buluşması vardı.  Dolu dolu bir haftasonu planım vardı ki ani bir plan değişikliği ile daha da dolu geçti.

Haftasonu köyde yağmur duası vardı ve son gün gelen bir teklif  ve fikir değişikliği ile 100 küsur kişiyle topluca Konya'ya gittik. Aslen çankırılıyız tabi ama bir baraj muhabbeti nedeniyle iki köyümüz var. Biri Çankırı, diğeri Konya'da. Doğal güzellikleri nedeniyle Çankırı daha rağbet görüyor tabi..

Ben ise ikisine de gidemiyorum, yaz okuluydu, işti derken.. Konya'ya gitmeyeli 15 sene olmuş. Gittiğimde de 1,5 gün anca kalabildim. Uykusuz, yoğun ama güzel bir seyahat oldu.

Otobüsten inince karşıma kim çıksa hoşgeldin deyip tokalaşıyor sarılıyor ama neredeyse hiçbirini tanımıyorum :)

Biraz internet sıkıntısı çektim, dayımda internet vardı ama gün ortasında orada değilken Facebook içeriklerini yanımda götürdüğüm laptop ile yapıp yüklemek sıkıntı oldu. (Sözde o işi aylık planlıyoruz..)

En çok hoşuma giden şey evlerin altında eskiden depo benzeri amaçlarla kullanılan geniş odaların halı ve sedirlerle çevrilip bir toplanma mekanına çevrilmiş olmasıydı. 5-10 sokaklık köyde 15-20 kişi karşılaşıp muhabbete tutuşmuşken benim teyzeoğlu hadi gelin bizde devam edelim dedi ve herkesin rahatça sığıp yayıla yayıla oturabildiği büyük bir salon kadar geniş olan yerde muhabbet gayet iyi dönüyor. Bir buçuk gün filan kaldım toplamda 3-4 kez çay içmeye girdik oraya :) Başkalarında var mı bilmiyorum ama dayımlar ve teyzemler yapmışlar, süper olmuş.. Şimdi benim de çatıyı kuşatma hayalim var :)

Önünüze getirilen yemeklerin haddi hesabı yok tabi, ne varsa getiriyorlar :) Özellikle önce teyzemin nasıl bu kadar mükemmel yapabildiğine şaşırdığım börekler vardı ki o yapmamış. Eskiden İstanbul'da pastanede çalışan Musa abi köye yerleşmişti, o yapmış ama normal pastanede gidip bulamazsınız öylesini..

Dönerken de teyzem 30 lt'den fazla dayım da gene bir 15-20 lt derken 50litre civarı sütle geri dönmüş olduk :)

Yoğun ve yorucu ama gerçekten güzel geçti... Önümüzdeki ay da Çankırı'da yağmur duası var. Ona gideceğim kısmetse :)
Köy Meydanı

Yağmur duası sonrası köye dönüş

Bu da benim favori mekan :)

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.