BLOGGER DOMAİN KULLANIMI YENİ SİSTEM

Artık Blogger'da kendi domaininizi kullanmak daha çetrefilli bir hal aldı. Eskiden direkt olarak bir CNAME ya da A kaydı ile hallediyorduk. Şimdi de sadece ikiye çıktı ama ilk denemelerimde sıkıntı yaşadım.

Aşağıdaki anlatım haritakayit.com sitesi için başarılı olmuştur. Ekran görüntülerindeki adresleri şu anda yazıyı yazarken deniyorum. (Denedim oldu.)

İlk olarak daha önce yaptığımız başarısız bir yönlendirme varsa bunu iptal ediyoruz yoksa direkt Ayarlar sekmesinde blog adresinin altındaki Özel alan adı ekle yazan kısma tıklıyoruz

Sonra kullanacağımız domain adını yazıyoruz ama Kaydet butonuna basmıyoruz.

Ayar talimatları yazan kısma tıklıyoruz.

www.yilmazbaris.com olarak mı yoksa bu sitede olduğu gibi blog.yilmazbaris.com olarak mı kullanacağız onu seçiyoruz.

www subdomaini için ghs.google.com a CNAME oluşturuyoruz. ve de aşağıda yer alan sahiplik doğrulama için verilen CNAME i doğrulamak için özel verilen 12 karakterli CNAME adresini  (ÖRNEK : 6F4K3JJDKW12) yine size özel olan host adresine yönlendiriyoruz.  (ÖRNEK :  gv-UVIHQZR62BEY4S7QYSE2E6EH5GDFC2GGGG42XESAWVXNF3UP374A.domainverify.googlehosted.com. )  Tabi bu yönlendirme işlemini domain panelimizden yapıyoruz.

Bu yaptığımız işlemlerle birlike dilerseniz yilmazbaris.com u da www.yilmazbaris.com adresine yönlendirmek için de yilmazbaris.com adresinden A RECORD oluşturuyoruz. Dilerseniz 74.125.43.125 ip adresine ya da her yerde karşımıza çıkan  216.239.32.21  - 216.239.34.21 - 216.239.36.21 - 216.239.38.21  ip adreslerine 4 A record birden oluşturabilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra yönlendirme ve sahiplik doğrulama işlemini yapmış bulunuyoruz.
Tekrar 1. aşamadaki kısma Blogger kumanda panelindeki Ayarlar kısmına gelerek domain adımızı yazıp Kaydet butonuna basıyoruz.
Not : Yönlendirme işlemleri zaman alabileceğinden 8. aşamada kaydet butonuna bastığınızda hata alabilirsiniz. Biraz zaman (belki 1-2 saati bulabilir) geçtikten sonra bu düzelecek ve kaydet butonuna bastığınızda ayarlar tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca hala yilmazbaris.com www.yilmazbaris.com adresine yönlenememekte, sorun da gene blogger kaynaklı.






Share this:

,

CONVERSATION

34 Harika insan yorum yapmış.:

  1. eline sağlık ama godaddy tablosu bu şekilde değil ki? :(

    YanıtlaSil
  2. bir de goddaddy de. uzun satısrdaki en sondaki com'dan sonraki nokta konulamıyor

    YanıtlaSil
  3. Godaddy e göre ayarlanır. O sıkıntı değil. Burada önceki sistemden farklı olarak değişen temel unsur doğrulama için ek bir CNAME daha oluşturmak.

    Şu anda elimde Godaddy den aldığım boş domain olmadığı için ekleyemiyorum ama sıkıntı oluşturmaz.

    Doğrulama için oluşturulan Cname adresinin sonundaki noktayı IHS panelinde de kabul etmiyordu. Ben de son noktayı kaldırıp ekledim oldu. Sonrasında güncelle dedim ve noktayı ekleyerek kaydettim kabul etti.

    Enom panelini merak eden varsa Eniyifilmsitesi.com dan Cihan caps almış : http://1.bp.blogspot.com/-ePGev4AxzBk/UFjmjMydLlI/AAAAAAAABo0/H2OQUVi9U-0/s1600/domain+yonlendirme.png

    YanıtlaSil
  4. tskler eline sağlık öyleyse

    YanıtlaSil
  5. şimdi denedim tekrar o nokta godaddy de konmuyor....

    YanıtlaSil
  6. skydreamhouse.com isimli yabancı bir blog Godaddy den aldığı domaini yönlendirmiş. Noktasız dene, bilgi alabileceğimiz Godaddy kullanan biri çıktığında ilave edeceğim ne şekilde olduğunu.

    YanıtlaSil
  7. hemen kontrol ediyorum, tskler yardımların için, noktasız denedim ama bir şey olduğu yok...:(

    YanıtlaSil
  8. @shadowtipster doğrulama için oluşturulan CNAME işleminde host adresinin sonundaki nokta olmadan da denedim çalıştı.

    YanıtlaSil
  9. bende noktasız yaptım neden çalışmıyor olabilir yılmaz bey, kafayı yiyecem artık

    YanıtlaSil
  10. Herşey doğru olduğu halde çalışmayan 3 tane daha domain vardı. Onlarda da blogger üzerinden yaptığım yönlendirmeyi ilk önce iptal edip. Blogspot.com uzantısına döndüm, sonra tekrar yönlendirdim ve oldu.

    YanıtlaSil
  11. Özel alan devre dışı hic bi sekilde ekleyemezmiyiz ? bu sekilde

    YanıtlaSil
  12. @Adsız eski panelde öyle yazıyor ama yeni panelde yukarıdaki ilk resimde görüldüğü şekilde mümkün oluyor.

    YanıtlaSil
  13. Yılmaz bey yaptım ve oldu teşekkürler. Tek sorun ben önceden ihs dan siteadresi.com acilsin diye ghs.google.com CNAME oluşturmustum yönlendi www giriyor ama siteadresi.com girmiyor sonra panelde www süz girsin diye ghs.google CNAME si olusturmustum sildim. A Recordlar duruyor sadece düzelir mi?

    YanıtlaSil
  14. @Adsız www olmadan da girilebilsin istiyorsan 74.12.43.121 adresine A RECORD oluştur.
    Sonra Blogger panelinde Ayarlarda
    MESELA www.yilmazbaris.com adresinin yanındaki Düzenle yazısına tıklayınca ek bir sçenek çıkacak
    yilmazbaris.com öğesini blog.yilmazbaris.com konumuna yönlendir. seçeneğinin yanındaki kutucuk işaretli değilse onu işaretleyip KAYDET butonuna basacaksın ve bundan sonra yilmazbaris.com da www.yilmazbaris.com adresine yönlenecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim gerçekten bunu başka hiçbir yerde bulamamıştım. Sadce bu küçük kutucuk yüzünden yönlendirmeyi kaldırdığıma inanamiyorum:)
      Sayenizde bu sorunu çözdüm (h)

      Sil
  15. Yılmaz barış
    yilmazbaris.com öğesini blog.yilmazbaris.com konumuna yönlendir. seçeneğinin yanındaki kutucuk işaretli değilse onu işaretleyip KAYDET butonuna basacaksın ve bundan sonra yilmazbaris.com da www.yilmazbaris.com adresine yönlenecek.

    Böyle demişsinde o kutucuk işaretlenmiyor malesef.

    YanıtlaSil
  16. Dediginizi yaptım yılmaz barış a record oluşturdum ama yönlenmedi

    YanıtlaSil
  17. Yanlız Bu Yöntemle Yapıncada www Yazmadıgımızda sitemize Ulaşamıoruz 404 Veriyor. Fakat normal giriş Yapılıyor Denedim oldu (:

    YanıtlaSil
  18. merhabalar ilgili konuyla alakalı bir sürü yazı okudum ama dünden beri sizin bu yönteminizde bende işe yaramadı henuz isimtescilden aldıgım domainim error13 diye bir hata veriyo ve yönlendirme hala düzelmedi ne yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  19. Dostum Yardımcı olurum ben sana Msn Adresimi Ekle Dedo01@w.cn Yılmaz hocam sizde eklermısınız...

    YanıtlaSil
  20. yılmaz bey www koymadan error hatası alıyoruz onu nasıl ayarlarız

    YanıtlaSil
  21. ARKADAŞLAR .. Evet hala domain subdomaine yönlendirilemiyor.(domain.com www.domain.com a yönlendirilemiyor)
    Bu da blogger kaynaklı. Yakında çözeceklerdir, diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  22. We are not able to resolve www.sosyopatik.net. It might take up to 24 hours for new domains to start working. Please try again later. bende bu hatayı verdi. Burdan anlatığıma göre az bekle diyor. Doğru mu?

    YanıtlaSil
  23. @Emre çalışması 24 saati bulabilir, daha sonra tekrar deneyin diyor ki sen yorumu yaptıktan 20 dakika sonra kontrol ettiğimde çalışıyordu.

    YanıtlaSil
  24. yani şuan çalışıyor mu?

    YanıtlaSil
  25. şu an çalışmıyor, yukarıdaki yorum saatinde çalışıyordu
    ayarlarla oynamadıysan beklemeye devam et..
    oynadıysan eski haline çevir

    YanıtlaSil
  26. yapamıyorum yardımcı olur musunuz mobilden giriyorum şuan :(

    YanıtlaSil
  27. @emre Şu anda oldu gözüküyor saat 16:49 şuan

    YanıtlaSil
  28. Benim merakım şu, google'dan özel alan adı aldıktan sonra blog yazmaya blogger'dan eskisi gibi mi devam ediyoruz? Alan adı aldığım site blogger'dan yazdıklarımla otomatik olarak güncellenir mi yoksa her seferinde 2 iş mi yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  29. @Pamir herşey normal Blogger kullanımı gibi. Blogger'dan yazıyorsun ve yeni adresinde yayınlanmış oluyor, eski adresine girildiğinde de yeni adrese yönlenmiş oluyor.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, blogspot adresimi aynı isimle com'a çevirmek istiyorum ama ona geçince ekstra işlem yapmam gerekecek mi, merak ediyorum. Bumerang'tan reklamlar alıyorum ve google aramalarında da blogum üst sıralarda çıkıyor, acaba bu değişim bu trafiğimi etkiler mi?

    YanıtlaSil
  31. iyi günler arkadaşlar,yönlendirme işlemini yapalı 2 gün oldu ama hala 404 - File or directory not found. hatası alıyorum.bloger sayfasında yönlendiriyorda yazıyor hatanın sebebi ne olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adres verseydin iyi olurdu ama ayarları silip en baştan yapmanı tavsiye ederim...

      Sil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.