BLOGGER 404 SAYFA YÖNLENDİRME HATASI

Blogger kullanıcılarının sık karşılaştığı bir hata bu. Domain panelinizden blogger hostuna yönlendirmenizi yaptığınız zaman, yönlendirme aktif olduğu andan itibaren bu hata sayfası karşınıza çıkacaktır. Yapmanız gereken şey blogger kontrol panelinde blogunuzun yayıncılık ayarlarından aldığını domaine yönlendirmek.

Bu 404 hatasını görüyorsanız öncelikle şunu bilin ki domain kontrol panelinizde bir sorun yok demektir. Yukarıda belirttiğim gibi blogger üzerindeki ayarları da yaptıysanız geriye kalan tek şey beklemek. Bu bazen birkaç dakika bazen 10-15 dakika bazense 2-3 saat sürebilir. Şu ana kadar 80 civarı sitenin blogger yönlendirmesini yaptım. Neredeyse tamamı 1-2 dakika içinde tamamdı.

08.09.2012 'den beri blogger kaynaklı bir yönlendirme sorunu var.

En son dün değil önceki gündü sanırım başarılı bir domain yönlendirmesi yaptım ama dün yaptığım bir site 24 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen 404 hatası vermeye devam ediyordu. Blogger yardım forumuna baktım aynı sorunu yaşayan 2 kişiyi daha gördüm. Öncelikle o kişinin de domaini IHS den alması dikkatimi çekti ama domain 404 hatasını verdiğine göre domain panelinde sorun yoktu.

Ben de ingilizce olarak arama yaptım yabancı ülkeden başka kişilerinde aynı sorunla karşılaştığını gördüm Godaddy yardım forumunda da rastladım. Genel olarak bir blogger yönlendirmesi sorunu var. Blogger çalışanları sorunu halledene kadar elimiz mahkum. Yapabileceğimiz birşey göründüğü kadarı ile yok şimdilik, bekleyeceğiz...

Blogger Mühendisleri Sorunu Çözmeye Çalışıyor

Blogger Bilinen Sorunlar Blogu'nda yer alan açıklamada etki alanı ile blogspot eşleşmelerinin devre dışı olduğu. Sorunun araştırılıp kısa sürede ayrıntılı bilgi verileceği de yazıyor.

Onarım Çalışmaları İçin Yönlendirilmeler Kapatıldı

Dün akşam (12.09.2012) bir bilgilendirilme daha yapıldı. Şu anda bakım gerekçesiyle özel alana geçiş ya da özel alandan blogspot.com a geçiş durduruldu. Sanırım yakın zamanda düzeltirler.

Share this:

,

CONVERSATION

46 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Güzel Paylaşım Elinize Sağlık Beöde Aynı Sorunla Karşı Karşıyayım. inş Halledilir...

    YanıtlaSil
  2. slm admin bendede aynı sorun var www yazmadan uyarı cıkıyordu degıstırıyım dedım bukezde komple gıttı site dnspark yonlendırme yapıyorum acılırmı
    bu ip adresını kullanıyorum
    74.125.43.121

    YanıtlaSil
  3. @delülü @ shadowtipster teşekkürler..

    @cihan büyük ihtimal olmayacaktır.
    dnsparkı dün denedim belki ihs de sorun vardır diye, olmadı
    daha önce yönlendirilmiş olan deneme sitelerim vardı 2 tanesinden yönlendirmeyi kesip tekrar bağlamayı denedim, onların da bağlantısı koptu ve dünden beri de hala açılmıyorlar..

    YanıtlaSil
  4. biraz arastırdım A kaydıyla cname kaydı aynı işimi göruyor kımse bırsey paylasmamıs
    yoksa cname kaydını eklmelemıyım ghs goole veya sadece ıp adresınımı?

    YanıtlaSil
  5. Eskiden cname kullanıyorduk fakat bazı blogger ipleri yasaklandı ve cname kullandığımız zaman yönlendirme o ip ler üzerinde gerçekleşebiliyordu ve sitelere erişim sağlanamıyordu.

    Bunun için biz de yasaklı olmayan iplere A kaydı oluşturarak yönlendirme yapıyoruz. Yani sonuç olarak aynı işi yapıyorlar ama A kaydı ile yönlendirme yapacağımız ip leri de seçebiliyoruz. Sana da A kaydını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. 74.125.43.121 bu ıp ghsgooglen baska ıp kullanmamız mumkunmu acaba
    216.239.32.21
    216.239.34.21
    216.239.36.21
    216.239.38.21
    google yardım sayfasındada bunlar var hangısı
    guncel veya sızın kullandıgımz ıp varmı?

    YanıtlaSil
  7. ben bu işlerde biraz acemiyim, bugün domain aldım ama hala açılmıyor, hala blogspot.com olarak girebiliyorum. acaba durum düzeldi de bende mi sorun yoksa sorun hala devam mı? böyle kaldım bekliyorum. bir de bu üçkağıtçı google neden diğerinden "neon mu aorn mu neydi" ondan vermedi de domain adını bildiği halde bu godaddy zırvalığına yönlendirdi bizi??

    YanıtlaSil
  8. bunlar ilk kullandığımız ip adresleri türkiyeden yasaklıydı, düzeldi mi bilmiyorum.

    Ki zaten sorun A kaydı değil, dediğim gibi problem Blogger kaynaklı. 404 hatasını aldığımıza göre bizim yaptığımız yönlendirmede bir hata yok.
    Sorun bu yönlendirdiğimiz domainlerin bloglarla eşleştirilmemesi. Burada da yapabilecek birşeyimiz yok görünüyor. Blogger yapacak bunu.

    YanıtlaSil
  9. bu sıkıntı 2-3 gündür varmış, sizce blogger bu işi ne zaman çözer?

    YanıtlaSil
  10. Geç bile kaldı, kasıtlı olarak yapılan bir problem değilse çözmeliydi şimdiye kadar...

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler admin bilgilerin için. Bir gelişme olursa haberdar edersenız sevınırım kolay gelsın.

    YanıtlaSil
  12. http://techcrunch.com/2012/09/10/godaddy-outage-takes-down-millions-of-sites/
    Anonymous işi galıba

    YanıtlaSil
  13. Bu sorun sadece ihs ile ilgili değil isimtescilde de aynı sorun bulunmakta yani aslında domain tescil sitelerinden kaynaklı değil blogger ile kaynaklı bir durum. Bir de şöyle bir sıkıntı var blogger'dan yönlendirme yaparken örneğin siteadi.com www.siteadi.com'a yönlendirilsin gibi bir tik var o tik işaretlenmiyor daha doğrusu işaretleniyor ancak kaydedildikten sonra o tik tekrar kalkıyor. Daha önce www.siteadi.com şeklinde blogum vardı onu tamamen kapatıp silmiştim, şimdi blog.siteadi.com şeklinde blog yöneldermesi yapmayı düşünüyorum(tabi blogger yönlendirme sorununu çözerse), Yılmaz bey siz bu alt alan adı şeklinde yönlendirmeyi nasıl yaptınız ? Gerekli ayarları paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. @Zafer nasıl www için cname ya da a kaydı oluşturuyorsak aynı şekilde herhangi bir subdomain içinde oluşturup blogger da kullanabiliyoruz.

    Mesela domain kontrol panelimden bir adet a kaydı oluşturuyorum

    blog.yilmazbaris.com 74.125.43.121 şeklinde

    ve sonra blogger.com da yayıncılık ayarları üzerinden gerekli yönlendirmeyi yapıyoruz bitiyor.

    YanıtlaSil
  15. bu blogger hala düzelmedi galiba, bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  16. site ilk sıralarda cıkıyordu simdi ise com eklentisini koymayınca cıkmıyor sımdı blogger kendı hatası tekrarmı zamanla indexlnemesını bekleyecegız yoksa acılınca gelırmı?

    YanıtlaSil
  17. @cihan google webmaster araçlarını kullanıyorsan, tekrar bir inceletirsin ordan sayfaları en az zararla atlatırsın

    YanıtlaSil
  18. "Yayıncılık" altındaki alan adı değiştirme bölümü de kullanılamıyor. "Bakım yapılıyor - Alan adı geçişi devre dışı bırakıldı." uyarısı alınıyor. Eski haline de yönlendirmemize izin yok artık :(

    YanıtlaSil
  19. 1 hafta oldu hâla aynı sorun neyın peşindeler.

    YanıtlaSil
  20. admin bloggere w.p nasıl yonlendırırız bir bilgin varsa paylaşabılırmısın.
    bu serefsızler dalga gecıyor mılletle.1 hafta oldu google trafından bır bıldırı bıle yapılmadı.

    YanıtlaSil
  21. yılmaz bey, çalışma var yazısı kalkmış ama yönlendirme çeltiği hala atılmıyor ve sorun hala benim sitemde aynı...lütfen bir bilgi verin, yoksa google hakkında resmi yerlere şikayette bulunacağım. emek verdiğim sitenin ziyaretçi sayısı 1 hafdatır 0. emeklerimiz gitti.

    YanıtlaSil
  22. Blogger'dan dün akşam bir açıklama yapılmış. Sorun çözüldü diyorlar birazdan deneyeceğim.
    @Cihan wp kullanmak için ya bir host alman gerek, ya da tam özellikleriyle kullanamıyorsun wp yi
    @shadowtipster
    Blogger ücretsiz bir hizmettir, türkiye de buna karşı dava açamazsın bunun için. Eğer kullanıcı sözleşmesi olmasa yargı sistemi değişik işleyen amerika gibi ülkelerde belki olabilirdi ama kullanıcı sözleşmesi var. Google istediği zaman kıçımıza tekmeyi vurabilir yazıyor.

    YanıtlaSil
  23. bana alan adı aldırttı kendi sistemi üzerinden, 10 dolar benden aldıysa ücretsizlik olayı orada biter. benden 10 dolar alan adı parası alıp godaddy ile arada aracılık yapıyorsa bana hizmeti vermek zorunda...sorunun düzeldiği falan yok...mahsustan kaldırdılar...ayar talimatı girince oarada godaddy otomatik ayarlar vardı, onu da kaldrımışlar, o yönlendirme çeltiği hala atılmıyor...

    YanıtlaSil
  24. Sorun hala çözülmemiş zira hala aynı hatayı alıyorum...

    YanıtlaSil
  25. @Baranadam yönlendirmeyi baştan yapın diyor
    Fakat Blogger üzerinden baştan yönlendirme yapılamıyor hala
    bununla birlikte domain panelinden yönlendirmeyi kesip tekrar yaptım ama gene de düzelmedi.

    YanıtlaSil
  26. Sorun çözülmüştür. Domain adresinize girip Chane ayarlarınıza yeni parametreler eklemeniz gerekiyor. Yeni ayarlar blogger'da mevcut.

    YanıtlaSil
  27. @barananadam arkakadaşım madem sorunu çözdün şuraya bir yazsan da biz de çözsek nasıl yaptığını, veya bir link versen blogger da nerede..ben bulamadım hala, mağdurdurumdayız

    YanıtlaSil
  28. N72HPI7SWXSK ıkıncı cname kaydına yazın url yerınede aşagıdakı uzantıyı ekleyın 30 dakıka bekleyın açılacaktır

    gv-MUJ22G2TZCBUTTCYAVKBF5MOVUQ7ACENR5VKAS7WJAD7P6JFADVA.domainverify.googlehosted.com


    A KAYDI 216.239.32.21
    A KAYDI 216.239.34.21
    A KAYDI 216.239.36.21
    A KAYDI 216.239.38.21

    YanıtlaSil
  29. @SHADOWTIPSTER arkadaşım. Ayrıntıları ile anlatıyorum: Blogger.com'dan ayarlara girin. Temel sekmesinden "Blog adresi" yanında düzenleye tıklayın. Orada "ayar talimatları"na tıkladıktan sonra çıkan pencerede "On a top-level domain (www.example.com)."u seçin, gereken yeni ayarlar aşağıdadır.
    Türkçesi ise:
    "Alan adı kayıtlı olduğu web sitesinden kontrol paneli bulun ve DNS (Domain Name System) ayarlarını bulun. Özel etki blogunuza bağlamak için, öncelikle sizin "CNAME" değerini girmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki talimatları izleyin.

    CNAME
    iki CNAME kayıtları ekleyeğiz. İlk CNAME, değerini düzenleyip, etiket veya Makine "www" girin. Hedef veya değer yazan yere "ghs.google.com" girin. İkinci CNAME için İsim olarak "Q2J...." gibisinden bir kod olacak. (Bu yeni, artık herkesin kendi bloguna özel bir kodu var. Onun için ... şeklinde belirtiyorum. sizin kodunuzu yukarıda söylediğim son adımda göreceksiniz. )Değer kısmına ise
    "gv-...FH3Q.domainverify.googlehosted.com." şeklinde olan kopyaladığınız blog kodunuzu gireceksiniz.

    A-kayıtları için ise:
    adres çubuğuna(example.com) yazıldığında (example.com)'a yönlendirme ayarıdır. Bu adımı atlarsanız, "www" yazmayınca bir hata sayfası görürsünüz.

    Dört farklı Google IP'si vardır. Dört ayrı A kaydı oluşturmanız gerekir.

    216.239.32.21
    216.239.34.21
    216.239.36.21
    216.239.38.21"

    Google abimiz ingilizce ayarları nasıl yapmanız gerektiğini anlatmıştı. Ben aralara eklemeler yaparak ve google çevirmeninden araklayarak anlaşılır kılmaya çalıştım.

    Yönlendirme olayında yenilenen tek şey ise "WOR..." şeklinde başlayan yeni cname değeri eklemeleri. Ben yaptım oldu, herkese kolay gele...

    YanıtlaSil
  30. bu googleda da yazıyor ama başka bir şey ben denedim bende de bir icraat olmadı

    YanıtlaSil
  31. bu arada googleın tavsiyesinde bende de başka ayarlar yazıyor( başka rakam ve sayılar).. herkese başka mı çıkıyor bu meret? olabilir mi???

    YanıtlaSil
  32. bu ikinci cname dediğiniz www altına quick add yazan yerden gireceğiz değil mi??

    YanıtlaSil
  33. DİKKAT !!!
    Yukarıda Barananadam'ın bahsettiği ayarlar YENİ BLOGGER KUMANDA PANELİ ni aktifleştirerek yapılabilmekte.

    Ben denedim şu anda olmadı ama bir 30-60 dakika arası bekleyip ona göre aldığım ekran görüntülerini yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  34. tskler, emeğinize sağlık bu arada bu kumanda paneli nasıl aktifleştiriliyor?

    YanıtlaSil
  35. yılmaz bey, bir gelişme var mı benim hala aynı, bu ikinci cname denen yere doğru mu girdim onu da bilmiyorum...


    CNAME (Alias)
    Restore Defaults

    Host
    Points to
    TTL

    5oz54kyry76s
    gv-npoy7nqan3ci47emlkzyerbybrdcryzcdl66y3o...
    1 Hour

    calendar
    ghs.google.com
    1 Hour

    docs
    ghs.google.com
    1 Hour

    mail
    ghs.google.com
    1 Hour

    start
    ghs.google.com
    1 Hour

    www
    ghs.google.com
    1 Hour

    bende bu şekilde, doğru yere mi girmişim başka yeremi girecem, delirmek üzereyim artık...

    YanıtlaSil
  36. @shadowtipster
    3 tane domain için denedim 1 i oldu.
    birazdan detaylı anlatım geliyor.

    YanıtlaSil
  37. tskler sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  38. resimdeki gıbı olacak 30 dakka beklemeleısınız
    http://1.bp.blogspot.com/-ePGev4AxzBk/UFjmjMydLlI/AAAAAAAABo0/H2OQUVi9U-0/s1600/domain+yonlendirme.png
    yukarıda verdıyım eklentı meta dogrulama gıbı bırsey kendı blogunuzdakını ekleyın farklı oluyor

    YanıtlaSil
  39. oldu:)))))) com ve org bendeydi yaaa orgdan çalıştı :)))))) yılmaz bey, sıkılmadan sabırla her soruma cevap verdiniz... cashmakersteam.com işinize yararsa (godaddy den) bu domain size hediye etmek isterim. ne bilgisini vermem gerekiyorsa söyleyin lütfen...

    YanıtlaSil
  40. olduysa güzel :)
    .com u da tumblr da kullan :) farklılık olsun. Onun yönlendirmesi daha basit : TUMMBLR DOMAİN KULLANIMI

    YanıtlaSil
  41. ok.. tekrar tekrar tskler...sinir sistemim bozulmuştu artık. tekrar tskler, takibinizdeyim.. :)

    YanıtlaSil
  42. merhaba, bizim blog az önce yine gitti. şimdi de çıkan yazı bu. bir bilginiz var mı acaba sorun nedir???

    Bu web sayfası kullanılamıyor
    http://www.cashmakersteam.org/ adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
    Hata 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Bilinmeyen hata.

    YanıtlaSil
  43. aşağı yukarı 10 gün önce blogspottan .com adresine geçiş yaptım. web araçlarına da kayıtlıyım. daha önce bir sorun yaşamazken geçiş yaptıktan sonra web araçları url lerimi engelliyor. yani engellenen urlsayısı 409 yazıyor. url lerimi kendim dizine gönderdim. dizine eklendi diyor ama anlayamadım sorun nedir. blogspottayken engellenen url hanesi sıfırdı.

    YanıtlaSil
  44. @Halenze sitene eklediğin bir kod yüzünden böyle olmuş olabilir
    META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, FOLLOW"
    kodunu meta tag lerin arasına ekle (kulakçık içinde eklemelisin <> yorum olarak yazamıyorum ) hatta /head kodunun hemen üstüne eklersen daha iyi olur.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.