Line Hakkında Herşey

Line app nedir nasıl yapılır

Telefonunuza LINE indirdiniz ancak arkadaşlarınızı nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız, bu yazıyı okumanızda fayda var.

Line'da Arkadaş silme için şu yazıyı okuyabilirsiniz: http://sosyalmedyal.com/line-de-arkadas-silme-nasil-silinir/

LINE’da arkadaş nasıl eklenir?
Telefonunuzda kayıtlı LINE kullanıcısı arkadaşlarınız varsa otomatik olarak arkadaş listenize ekleniyor. Bunun dışında LINE’ın ana ekranında yer alan “Arkadaşlar Ekle” menüsünde dört ayrı seçenek bulunuyor:

  • Kişiler: “Kişiler” seçeneğinden SMS ve e-posta seçenekleri ile LINE kullanmayan arkadaşlarınızı uygulamaya davet edebiliyorsunuz.
  • QR Kodu: QR kodu size özel bir barkod gibi düşünebilirsiniz. Menüye girdiğinizde karşınıza QR kod okuyucu çıkar.
Ekranın altında ise kendi QR kodunuzu görebileceğiniz “QR kodum” tuşu bulunuyor. Buraya tıkladığınızda sizin için özel olarak oluşturulan QR kodunu görebilirsiniz. Telefonunuzun menü tuşuna bastığınızda karşınıza “E-posta ile gönder”, “Galeriye kaydet” ve “Yeni QR kodu oluştur” gelecektir.
  • “E-posta ile gönder” seçeneğini kullanarak QR kodunuzu arkadaşınıza gönderebilirsiniz.
  • “Galeriye kaydet” seçeneğini kullanarak ise QR kodunuzu mobil cihazınıza kaydedebilirsiniz. Böylece istediğinizde Facebook veya Twitter gibi hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız bu kodu okutarak sizi kolayca ekleyebilir.
QR Kodu okutarak arkadaş eklemek için “QR kod okuyucu” aktifken arkadaşınızın QR kodunu (bulanık ve karanlık olmayacak şekilde) ekrandaki karenin içerisinde tutmanız yeterlidir.
E-posta veya diğer yollarla size resim dosyası olarak gelen QR kodları okutmak için öncelikle cihazınıza kaydetmelisiniz. Ardından QR kod okuyucu aktifken “Galeri” butonuna tıkladıktan sonra QR kod içeren dosyayı seçmeniz gerekiyor.
  • Salla!: Yakın mesafede olduğunuz arkadaşınızla birlikte (GPS’in açık olması gerekir) “Salla!” butonuna tıkladıktan sonra telefonlarınızı karşılıklı sallayarak birbirinizin arkadaş listesine eklenebiliyorsunuz.

Line ve TV Programları

Televizyon alışkanlıklarımız da teknolojinin gelişimi ile şekil değiştiriyor ve televizyonun tek yönlü iletişim özelliği yerini izleyicilerin de katkıda bulunabileceği etkileşimsel bir araca bırakmaya başlıyor. İnternetin mobil ağlara taşınması ve mobil platformların hayatlarımızda fazlaca yer kaplamasıyla televizyonda da yepyeni bir dönem açılıyor.
Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, Resmi Hesap özelliği ile televizyon kanalları ve programlarına kolayca erişebilme, haberdar olabilme ve etkileşimde bulunabilme imkânı sunuyor. Yakın zamanda açılan Fox TV ve Beyaz Show Resmi Hesapları bunun en güzel örneği. Kısa zamanda 240 binin üzerinde Beyaz Show hayranının eklediği resmi hesap ile hayranları program ile doğrudan iletişim kurabiliyor.
Beyaz Show’un daha önce sadece stüdyodaki izleyicilerine sorduğu “kâğıt soruları” artık Beyaz Show Resmi Hesabı üzerinden hayranlarına da gönderilebiliyor. Program esnasında On-Air modu aktifken Beyaz Show Resmi Hesabı’na hayranları doğrudan mesaj gönderebiliyor ve bu mesajı Beyaz Show dışında başka kimse görmüyor. Böylelikle Beyaz Show hayranları program sırasında gerçekleştirilen anketlere yanıt vermenin yanı sıra şov hakkındaki görüşlerini, kendi oluşturdukları video, fotoğraf gibi içerikleri göndererek programa aktif olarak katılabiliyor.
Bir programında konuk olan Sarp Apak’ın hangi şarkıyı söyleyeceği hayranlarına danışılmış ve Beyaz Show resmi hesabı üzerinden yapılan anket ile belirlenmişti.
Tüm bu gelişmeler de gösteriyor ki geleneksel medya kendini teknolojiye entegre ederek daha fazla iletişimin ve etkileşimin oluşacağı bir mecraya dönüşmeye başlıyor ve televizyon alışkanlıklarımızın yeni bir boyut kazanıyor.



(Bu hesapları nasıl ekleyebileceğinizi aşağıda okuyabilirsiniz.) Beyaz Show’a ek olarak resmi hesaplar arasına en son eklenen LINE SHOPPING’i de eklemek isteyebilirsiniz.
LINE SHOPPING hesabında şimdiye kadar Shooting Price adıyla üç etkinlik yapıldı. Shooting Price etkinliği dahilinde bir ürün sunuluyor. Bu ürüne açık artırma gibi fiyat teklifi yapıyorsunuz. Açık artırmadan farkı ise kazananın en yüksek teklife göre değil, benzersiz en düşük teklife göre belirlenmesi. Etkinlik 2-3 günlük bir süreci kapsıyor. Etkinlik bitiminde en düşük ve benzersiz teklifi veren kişi o ürünü kendi verdiği teklif üzerinden satın alabiliyor. Bu zamana kadar bu etkinlik üzerinden 1507 TL değerindeki Michael Kors çanta 1,08TL’ye, Samsung Galaxy S5 1,46 TL’ye ve 1439 TL’lik Burberry saat 1,49 TL’ye satıldı.
LINE SHOPPING hesabı üzerinden ayrıca her Çarşamba LINE’a özel indirimli ürünlerin de satılacağı duyuruldu. Belirli ürünlerde çok büyük indirimler olacak. İndirimli ürün sayısı stoklarla sınırlı olacağı için hızlı davranan beğendiği ürüne çok ucuza sahip olacak.

Resmi Hesapları Arkadaş Olarak Ekleme
Resmi hesaplara ulaşabilmek için öncelikle LINE’ı kurmanız gerekiyor. LINE’ı indirmek için: http://line.me/tr/
LINE’ın ana ekranında yer alan “Diğer/Daha fazlası” menüsündeki “Resmi Hesaplar” seçeneğine girerek tüm resmi hesapları görebilir, arkadaş olarak ekleyebilir ya da “Home” seçeneğine tıklayarak hesabın paylaştığı iletileri görebilirsiniz. Eklediğiniz bir resmi hesaptan mesaj gelmesini istemiyorsanız üst sağda bulunan ok seçeneğinden “Engelle” diyebilirsiniz.
Resmi Hesap Bildirimlerini Açma/Kapama
Resmi hesaplardan gelen bildirimlerim ayarlarını sağ üstte bulunan ok işaretini tıklayarak “Uyarıları Aç” ya da “Uyarıları Kapat” şeklinde ayarlayabilirsiniz.
Başka Ülkede Bulunan Resmi Hesapları ekleme
Resmi Hesapların en altında bulunan “Başka bir ülke seçin” seçeneği ile istediğiniz ülkenin Resmi Hesapları’nı görebilir ve arkadaş olarak ekleyebilirsiniz.
Resmi Hesaplar’ın Home Sayfası
Arkadaş olarak eklediğiniz Resmi Hesaplar’ın yaptıkları paylaşımları ister Home sayfalarına girerek isterseniz kendi Timeline’ınızda görebilirsiniz. Paylaşımları stciker’lar seçerek beğenebilir, yorum yapabilir ya da kendi sayfanızda paylaşabilirsiniz.
On-Air Mode nedir?
Resmi Hesap sahipleri On-Air modunu aktif hale getirdiğinde onu arkadaş olarak ekleyen kullanıcılar canlı olarak görüşme yapabilir. Gönderilen mesajlar diğer takipçiler tarafından görülmez, sadece resmi hesabın sahibi görebilir ve cevap verebilir.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Line Arkadaş Ekleme ve Silme

  • ID ile ara: LINE ID’si, sizin LINE kimliğiniz olarak düşünebilirsiniz. Sizi eklemek isteyen kişilere telefon numaranız yerine LINE ID’nizi vererek sizi eklemelerini sağlayabiliyorsunuz. Sizi LINE ID üzerinden ekleyen kişiler telefon rehberinizde kayıtlı değilse sizin telefon numaranızı göremiyor.
    • LINE ID’nizi belirlemek veya unuttuysanız hatırlamak için LINE ana ekranında yer alan Profil butonunu ya da LINE > Daha fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
    • LINE ID ile LINE adınız farklıdır:
      • LINE adınızı değiştirebilirsiniz ancak LINE ID’nizi bir kere belirledikten sonra değiştiremezsiniz.
      • LINE adınıza sahip başka kişiler olabilir ama LINE ID’niz tamamen size özeldir.
LINE’da kişi nasıl engellenir, silinir ya da gizlenir?
Arkadaş listenizdeki kişileri silmek için ilk adım olarak onu engellemeniz gerekiyor.
LINE’da kişi engellemek için iki yol bulunuyor:
  1. Sohbet ekranının üst köşesinde yer alan aşağı ok işaretine tıklayarak “Engelle” seçeneği işaretlemek


    2.  Arkadaşlar menüsünde silmek istediğiniz kişinin adına basılı tutarak “Engelle” seçeneğini işaretlemek



Engellediğiniz kişiyi silmek için ya da engelini kaldırmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Engellenenler Listesi”ne girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.

Eğer listenizdeki bir kişinin telefonunuzu kurcalayan meraklı kişiler tarafından görünmesini istemiyorsanız yine “Arkadaşlar” menüsünde kişinin adına basılı tutarak açılan menüde “Gizle” seçeneğini kullanabilirsiniz. Gizlenen kişiler yalnızca “Arkadaşlar” listesinden gizlenirler, engellenmezler. Gizlediğiniz kişileri görünür yapmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Gizlenmiş Kullanıcılar” listesine girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.

Sık görüştüğünüz kişiler için kısa yollar oluşturun
LINE’da sık görüştüğünüz kişilerle hızlıca sohbet etmek çok kolay. Kısayol oluşturmak istediğiniz sohbet ekranının sağ üstünde yer alan aşağı ok işaretine tıkladıktan sonra açılan “Sohbet Ayarları” menüsü içerisindeki  “Sohbetler İçin Kısayol Oluştur” ve “Ücretsiz Aramalar İçin Kısayol Oluştur” seçeneklerinden istediklerinizi seçebilirsiniz.


LINE Masaüstü Uygulaması

Akıllı telefonların yanı sıra tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da çalışan LINE, sevdiklerinizle her yerde ücretsiz bağlantıda kalmanızı sağlıyor.
LINE’ı mobil cihazınıza ve bilgisayarınıza indirmek için: http://line.me/tr/ adresini ziyaret ederek, sayfanın solundaki indirme seçeneğine tıklayıp açılan menüden cihazınız için uygun olan versiyonu indirebilirsiniz.

LINE’ı bilgisayarda kullanabilmek için iki yol izleyebilirsiniz:
  1. LINE’ı mobil cihazınıza yükledikten sonra e-posta adresinizi ve şifre bilgilerinizi kayıt altına alarak.
Kayıt olmak için;
LINE > Daha Fazlası > Ayarlar > Hesaplar > E-posta kayıt seçeneklerini kullanmanız gerekiyor.
     2.  QR kod ile giriş yaparak.
Bilgisayarınıza yüklediğiniz LINE uygulamasını açtıktan sonra QR Kod Giriş seçeneğine tıklayın. Ekranda QR kodu göreceksiniz. QR Kodu mobil cihazınızla okutmak için LINE > Arkadaş Ekle menüsünde yer alan QR Kodu ile ekleme seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızın ekranındaki QR kodu okutun.


LINE ile bilgisayarda sohbet etme
Mobil cihazınızda ekli bulunan LINE arkadaşlarınızla bilgisayar versiyonunu kullanırken de sohbet edebilirsiniz. Bunun için arkadaş listenizde sohbet etmek istediğiniz kişinin adına çift tıklamanız yeterli.
Dosya gönderme:
Bilgisayarda dosya göndermek için sohbet ekranını açtığınızda sol alt tarafta bulunan ataç sembolünü kullanabilirsiniz. Böylece fotoğraf, video ve dokümanları arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
Ayrıca göndermek istediğiniz dosyayı metin alanına sürükleyip bırakarak da gönderebilirsiniz.
Sticker’lar:
Sohbet ekranının sol altında yer alan sticker sembolüne tıklayarak mobil cihazınızda sahip olduğunuz tüm sticker’ları bilgisayarda da kullanabilirsiniz.

LINE ile bilgisayarda Sesli veya Görüntülü Arama yapma


Arkadaşlar listesinde görüşmek istediğiniz kişinin fotoğrafına tıkladıktan sonra açılan ekrandan sohbet, ücretsiz sesli arama ya da ücretsiz görüntülü aramayı seçebilirsiniz. Ayrıca görüşmek istediğiniz arkadaşınızın adına farenizin sağ tuşuyla tıklayarak da aynı menüye ulaşabilirsiniz.
Yazılı sohbet ettiğiniz bir kişiyle sesli ya da görüntülü aramaya geçmek için sohbet ekranın sağ alt tarafında yer alan arama ya da video sembollerini kullanabilirsiniz.

LINE ile bilgisayarda arkadaş ekleme
LINE giriş sayfasının üst bölümünde bulunan “Arkadaş ekle” sembolüne tıklayarak LINE ID’sini bildiğiniz arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz.
LINE ile bilgisayarda grup sohbeti yapmak için de “Arkadaş ekle” menüsünü kullanabilirsiniz.

LINE’ı Türkçe kullanma
Eğer LINE’ı İngilizce indirdiyseniz ve Türkçe’ye değiştirmek istiyorsanız ana ekranın sol üst köşesindeki LINE yazısının yanında yer alan menüyü kullanabilirsiniz.
LINE yazısının yanında yer alan üçgene tıkladıktan sonra açılan menüden Settings’e tıklayın. Profil resminizin de bulunduğu pencerenin alt bölümündeki “Language”in karşısındaki “English” yazısına tıklayın ve açılan menüden Türkçe’yi seçerek OK tuşuna basın. Uygulamanın Türkçe olması için yeniden başlaması gerektiğine dair bir uyarı gelecek “Restart Now” seçeneğine tıklayarak LINE’ı Türkçe kullanabilirsiniz.
İşinize yarayacak ipuçları
  • Sol üst köşedeki LINE yazısının yanındaki üçgen tuşuyla açılan menüye de bir göz atmakta fayda var. Buradan görünen adınızı, giriş ayarlarınızı, yazı fontunu ve boyutunu değiştirebilirsiniz.
  • LINE’ın Timeline özelliği ile arkadaşlarınızın paylaşımlarını görebilir ya da istediğiniz yazıyı, sticker’ı fotoğrafı, haberi ya da videoyu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  • Birçok pencere ve programı aynı anda kullanırken sohbet ekranınızın kaybolmasını istemiyorsanız, sohbet ekranının sağ üstünde yer alan menü işaretine tıkladıktan sonra “Her zaman üstte” seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece sohbet ekranınız başka programlarla ilgilenseniz de hep en öndeki pencere olacaktır.
  • Sohbet ekranındaki üst menüyü kullanarak gelen mesaj uyarılarını kapatabilir, başka bir arkadaşınızı sohbete davet ederek grup sohbeti oluşturabilir ya da sohbet içeriğinizi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Line ile Güvenli Sohbet

LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor!
Whatsapp’ın Facebook’a satılmasıyla birlikte kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe eden birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu uygulamalar arasında öne çıkanlardan birisi de LINE. Uygulamada kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor.   LINE’ın iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması olması da güvenlik standartlarına verdikleri önemin bir kanıtı niteliğinde.
Telefon Numaranızı Gizli Tutun
LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. LINE ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.

Tanımadığınız Kişilerin Sizi Rahatsız Etmesine Engel Olun
Anlık mesajlaşma uygulamaları kullananların korkulu rüyalarından birisi de yanlışlıkla alakasız bir mesajlaşma grubuna eklenmektir. LINE’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor.
Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında LINE otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.

Telefonunuz Yanınızda Olmasa Da Mesajlarınızı Koruyun
Yazışmalarınızı meraklı gözlerden korumak için LINE’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak LINE’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.
Bir arkadaşınız LINE’dan size mesaj yazdığında bildirimin ekranda mesaj okunacak şekilde belirip belirmemesi ile ilgili ayarlarınızı da istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bildirim ayarlarında yer alan “Önizleme göster” seçeneğini kapattığınızda, yeni bir mesaj geldiğinde ekranda gelen mesaj yerine “Bir mesajınız var!” yazısı görünüyor.

Paylaşımlarınızı Gizleyin
LINE’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de ileti, fotoğraf, video, bağlantı gibi paylaşımların yapılabildiği, sosyal medya yapısına sahip Timeline ve Home özellikleri. LINE’daki Timeline ve Home hareketlerinizi yalnızca arkadaşlarınız görebiliyor. Ancak burada da iletilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebiliyorsunuz.
Timeline’ınızda paylaşmak istediğiniz iletinizi hazırlarken alt menünün en sağında bulunan “Kişiler” sembolüne tıklayarak iletinizin gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz.

Nerede, Ne Zaman İsterseniz Güvenle Konuşun, Mesajlaşın!
LINE'ı tüm akıllı telefonlarda (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia), tabletlerde ve hatta bilgisayarınızda bile kullanabilirsiniz.
Kullandığınız cihaza uygun LINE indirmek için: http://line.me/tr/download

Line Gizlilik Ayarları 

Son dönemin önemli konularından biri olan kullanıcı gizliliği konusunda sahip olduğu standartlar ve iç denetim yönetimi alanındaki üç uluslararası sertifikasıyla (SOC2, SOC3 ve SysTrust) öne çıkan LINE uygulaması, ayarlarıyla da kolaylıkla kişiye özel hale getirilebilen bir mobil deneyim sunuyor.
LINE’ın tüm ayarlarına “Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar” menüsünden ulaşabilirsiniz.
LINE’da “Profil” düzenleme
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Profil_Ayarlari.jpg Profil Fotoğrafı: Bu menüyü kullanarak profilinize fotoğraf yükleyebilir, yaptığınız değişikliklerin       Timeline’ınızda paylaşılıp paylaşılmayacağını ayarlayabilirsiniz.
 İsim & Not: Görünen adınızı belirleyebilir ve profilinizde görünmesi için sizi ifade eden kısa bir not oluşturabilirsiniz.
 Peki LINE’da telefon numaranız ve ID’niz diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmeden konuşabildiğinizi biliyor muydunuz?
 Kullanıcı ID’si: Kendinize özel bir LINE ID’si belirleyerek arkadaşlarınızın sizi kolayca eklemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca samimi olmadığınız kişilere de bu LINE ID’sini vererek telefon numaranızı vermeden iletişim kurabilirsiniz.
 Not: LINE ID’si sadece size özel ve asla değiştirilemeyen bir kimlik numarası gibiyken, görünen adınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz ve aynı profil adını farklı kişiler kullanabilir.     
QR Kodu:Telefonunuzun menü tuşuna tıklayarak size özel oluşturulan QR kodunuzu mobil cihazınızın fotoğraf galerisine kaydedebilir,  e-posta ya da sosyal medya araçlarını kullanarak paylaşabilirsiniz.
LINE’da “Temalar” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Tema_Ayari.jpg
 “Temalar”a tıklayarak ücretli ya da ücretsiz temalardan size hitap eden eğlenceli bir tema seçerek, sohbetlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Satın aldığınız ya da size hediye edilen temalarla ilgili detaylı bilgilere “Satın Alma Geçmişi” ve “Hediye Kutusu”ndan ulaşabilirsiniz.
LINE’da “Bildirimler” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Bildirim_Ayarlari.jpg
Tüm bildirim ayarlarınızı tek tıkla buradan kolayca düzenleyebilirsiniz.Bildirimlerinizin sesini ve tonunu ayarlayabilir, 
beliren bildirimleri (Pop-up) kapatabilir ve sadece almak istediğiniz bildirimleri açık bırakabilirsiniz.





LINE’da  “Sohbet Odası” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Sohbet_Odasi_Ayarlari_Duvar_Kagidi_Ekleme.jpg
 Sohbet Duvar Kağıdı: Sohbetlerinizde sıradan bir duvar kağıdı yerine size özel, keyifli bir ekran görmek  istiyorsanız, bu menüyü kullanarak sohbet odalarının arka planını değiştirebiliyorsunuz.
LINE’ın sunduğu birçok renkli ve sevimli duvar kâğıdının yanı sıra, ister galerinizden sevgilinizle çekindiğiniz bir resmi, ister arkadaşlarınızla sevdiğiniz bir fotoğrafı duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz.
Duvar kağıdınızı sohbet ekranınızdan sadece o kişiye özel ayarlayabilir ya da buradan “Şimdiki temanın arka planını uygula” seçeneği ile bütün sohbet odalarına aynı duvar kağıdını uygulatabilirsiniz.
LINE sohbetlerinizi tamamen silmek için “Sohbet Geçmişini Sil” seçeneğini kullanabilir ya da sadece sohbetlerinizdeki dosyaları silmek için “Sohbet Odası Dosyalarını Sil” seçeneğini tercih edebilirsiniz.
“Fotoğraf kalitesi (gönderilen)” seçeneğinden gönderdiğiniz fotoğrafların sıkıştırılıp sıkıştırılmayacağını ayarlayabilirsiniz.
LINE’da “Gizlilik” ayarları
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Gizlilik_Ayarlari_Sifre_Kilidi_Olusturma.jpg LINE uygulaması size platformun her alanına özel “gizlilik” seçenekleri sunuyor. Bu nedenle istemediğiniz herhangi bir mesaj almıyorsunuz ve istemediğiniz kişiler sizinle iletişim kuramıyor.
 Kullanıcı ID’si: Bu seçeneği kapatarak diğer LINE kullanıcılarının ID araması seçeneğiyle sizi bulmalarını engelleyebilirsiniz.
Şifre Kilidi: Bu seçenek ile sadece mesajlarınızı için değil tamamen LINE uygulamanızı şifreleyerek meraklı gözlerden uzak tutabilirsiniz. Şifrenizi unutursanız LINE’ı silip tekrar kurmanız gerekiyor. Tekrar kurduğunuzda ise LINE bilgilerinizi saklı tutmadığı için sohbet geçmişini göremiyorsunuz.
Ve son olarak; arkadaş olmadığınız kişilerin size mesaj atmasını istemiyorsanız “Mesajları Reddet” seçeneğini açmanız yeterli!


Beyaz Show Line'da


Televizyon alışkanlıklarımız da teknolojinin gelişimi ile şekil değiştiriyor ve televizyonun tek yönlü iletişim özelliği yerini izleyicilerin de katkıda bulunabileceği etkileşimsel bir araca bırakmaya başlıyor. İnternetin mobil ağlara taşınması ve mobil platformların hayatlarımızda fazlaca yer kaplamasıyla televizyonda da yepyeni bir dönem açılıyor.
Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, Resmi Hesap özelliği ile televizyon kanalları ve programlarına kolayca erişebilme, haberdar olabilme ve etkileşimde bulunabilme imkânı sunuyor. Yakın zamanda açılan Fox TV ve Beyaz Show Resmi Hesapları bunun en güzel örneği. Kısa zamanda 240 binin üzerinde Beyaz Show hayranının eklediği resmi hesap ile hayranları program ile doğrudan iletişim kurabiliyor.
Beyaz Show’un daha önce sadece stüdyodaki izleyicilerine sorduğu “kâğıt soruları” artık Beyaz Show Resmi Hesabı üzerinden hayranlarına da gönderilebiliyor. Program esnasında On-Air modu aktifken Beyaz Show Resmi Hesabı’na hayranları doğrudan mesaj gönderebiliyor ve bu mesajı Beyaz Show dışında başka kimse görmüyor. Böylelikle Beyaz Show hayranları program sırasında gerçekleştirilen anketlere yanıt vermenin yanı sıra şov hakkındaki görüşlerini, kendi oluşturdukları video, fotoğraf gibi içerikleri göndererek programa aktif olarak katılabiliyor.
Bir programında konuk olan Sarp Apak’ın hangi şarkıyı söyleyeceği hayranlarına danışılmış ve Beyaz Show resmi hesabı üzerinden yapılan anket ile belirlenmişti.
Tüm bu gelişmeler de gösteriyor ki geleneksel medya kendini teknolojiye entegre ederek daha fazla iletişimin ve etkileşimin oluşacağı bir mecraya dönüşmeye başlıyor ve televizyon alışkanlıklarımızın yeni bir boyut kazanıyor.

(Bu hesapları nasıl ekleyebileceğinizi aşağıda okuyabilirsiniz.) Beyaz Show’a ek olarak resmi hesaplar arasına en son eklenen LINE SHOPPING’i de eklemek isteyebilirsiniz.
LINE SHOPPING hesabında şimdiye kadar Shooting Price adıyla üç etkinlik yapıldı. Shooting Price etkinliği dahilinde bir ürün sunuluyor. Bu ürüne açık artırma gibi fiyat teklifi yapıyorsunuz. Açık artırmadan farkı ise kazananın en yüksek teklife göre değil, benzersiz en düşük teklife göre belirlenmesi. Etkinlik 2-3 günlük bir süreci kapsıyor. Etkinlik bitiminde en düşük ve benzersiz teklifi veren kişi o ürünü kendi verdiği teklif üzerinden satın alabiliyor. Bu zamana kadar bu etkinlik üzerinden 1507 TL değerindeki Michael Kors çanta 1,08TL’ye, Samsung Galaxy S5 1,46 TL’ye ve 1439 TL’lik Burberry saat 1,49 TL’ye satıldı.
LINE SHOPPING hesabı üzerinden ayrıca her Çarşamba LINE’a özel indirimli ürünlerin de satılacağı duyuruldu. Belirli ürünlerde çok büyük indirimler olacak. İndirimli ürün sayısı stoklarla sınırlı olacağı için hızlı davranan beğendiği ürüne çok ucuza sahip olacak.
Resmi Hesapları Arkadaş Olarak Ekleme
Resmi hesaplara ulaşabilmek için öncelikle LINE’ı kurmanız gerekiyor. LINE’ı indirmek için: http://line.me/tr/
LINE’ın ana ekranında yer alan “Diğer/Daha fazlası” menüsündeki “Resmi Hesaplar” seçeneğine girerek tüm resmi hesapları görebilir, arkadaş olarak ekleyebilir ya da “Home” seçeneğine tıklayarak hesabın paylaştığı iletileri görebilirsiniz. Eklediğiniz bir resmi hesaptan mesaj gelmesini istemiyorsanız üst sağda bulunan ok seçeneğinden “Engelle” diyebilirsiniz.
Resmi Hesap Bildirimlerini Açma/Kapama
Resmi hesaplardan gelen bildirimlerim ayarlarını sağ üstte bulunan ok işaretini tıklayarak “Uyarıları Aç” ya da “Uyarıları Kapat” şeklinde ayarlayabilirsiniz.
Başka Ülkede Bulunan Resmi Hesapları ekleme
Resmi Hesapların en altında bulunan “Başka bir ülke seçin” seçeneği ile istediğiniz ülkenin Resmi Hesapları’nı görebilir ve arkadaş olarak ekleyebilirsiniz.
Resmi Hesaplar’ın Home Sayfası
Arkadaş olarak eklediğiniz Resmi Hesaplar’ın yaptıkları paylaşımları ister Home sayfalarına girerek isterseniz kendi Timeline’ınızda görebilirsiniz. Paylaşımları stciker’lar seçerek beğenebilir, yorum yapabilir ya da kendi sayfanızda paylaşabilirsiniz.
On-Air Mode nedir?
Resmi Hesap sahipleri On-Air modunu aktif hale getirdiğinde onu arkadaş olarak ekleyen kullanıcılar canlı olarak görüşme yapabilir. Gönderilen mesajlar diğer takipçiler tarafından görülmez, sadece resmi hesabın sahibi görebilir ve cevap verebilir.

 LINE İLE YURT DIŞI ÜCRETSİZ KONUŞMA

Sevdiklerimiz her zaman yüz yüze görüşebilecek kadar yakınımızda olamıyor. Sesini duymak, bir haber almak için teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerekiyor.
Birçoğumuz biliyoruz ki, sevdiklerimizle görüşmek için bize ücretsiz fırsatlar sunan çeşitli uygulamalar var. Bu uygulamalar sayesinde sadece mesaj değil, sesli ve hatta görüntülü aramalar yapabiliyoruz. Ancak bu uygulamanın her iki tarafta da yüklü olması gerekiyor. Çok fazla uygulama seçeneği var ve sevdiklerimiz ne kullanıyorsa biz de ona göre farklı uygulamalar yüklüyoruz. İşte bu sorunu çözmek için yola çıkan LINE’ın geliştirdiği LINE Premium Call özelliği ile tüm sevdiklerinize tek bir platformdan çok uygun fiyatlara ulaşabiliyorsunuz. Öyle ki yurtdışını aramanın dakikası 2 kuruşa kadar iniyor. Nasıl diye sorarsanız hemen sizi tanıştıralım.
Telefonunuzda LINE yüklü ise ayrı bir uygulama yüklemeniz ya da abone olmanız gerekmiyor.
LINE indirmek için: http://line.me/tr/download 
LINE Premium Call nedir?
LINE Premium Call internet üzerinden çok düşük fiyatlara telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan bir servis. Aramak istediğiniz kişinin interneti yoksa ya da LINE uygulamasına sahip değilse LINE Premium Call üzerinden hem sabit hem de cep telefonlarına arama yapabiliyorsunuz.
Yurtdışı: Dünyanın dört bir yanından sevdiklerimizi telefonunda LINE yüklü olsa da olmasa da ya da interneti olsa da olmasa da mobil cihazınızdan kolaylıkla ve ucuz bir şekilde arayabiliyorsunuz.
Yurtiçi: Online yollarla ulaşamadığımız arkadaşlarımızı da LINE Premium Call ile ister cepten ister ev telefonundan arayabiliyoruz.

LINE Premium Call nasıl kullanılır?
LINE Premium Call kullanabilmek için öncelikle kredi yüklemesi yapmanız gerekiyor. Eğer krediniz yoksa merak etmeyin, LINE’ın yakın tarihte bir etkinliği olacak ve katılarak ücretsiz kredi kazanabileceksiniz. Ayrıntılarını yazının devamında okuyabilirsiniz.
Şu anda en düşük 200 kredi yüklenebiliyor ancak rakam gözünüzü korkutmasın, yalnızca 4,29 TL ödüyorsunuz ve yurtdışındaki sevdiklerinizle uzuuun uzun sohbet edebiliyorsunuz.
Kredi satın almak ya da mevcut kredinizi görmek için Ayarlar menüsünü kullanabilirsiniz.

Kredinizi satın aldıktan sonra arama yapmak istediğiniz kişiyi seçip doğrudan arayabilirsiniz. Ya da ülke kodu tercihi yapıp numarayı girerek arayabilirsiniz. Ayrıca her aramadan önce aramanızın ne kadar ücretlendirileceği ekranın altında bilgi olarak gösteriliyor.

Geçmiş aramalarınızın listesi de Premium Call menüsü altında görüntülenebiliyor.
LINE Premium Call Fiyatları nedir?
LINE sabit hat ve cep telefonlarına arama yapma imkanı sunan diğer servislere göre en uygun tarifeyi sunuyor. Döviz kuruna göre fiyatlar değişebilse de yaklaşık ücretler şöyle:

“seviyorum” de sevdiklerinle LINE Premium Call’dan ücretsiz 200 dakikaya kadar arama kazan!
LINE’ı yükleyerek ve 28 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak etkinliğe katılarak 200 dakikaya kadar (arayacağınız ülkeye, sabit hat ya da cep telefonuna göre küçük farklılıklar gösteriyor) kullanabileceğiniz 200 LINE Premium Call kredisi kazanıyorsunuz. Etkinliğe katılmak için ise yapmanız gereken çok kolay;
  • LINE Türkiye resmi hesabından bilgilendirme mesajı geldiğinde “seviyorum” yazıp mesaj olarak yanıtlamak
Etkinliğe katıldıktan sonra krediniz otomatik olarak hesabınıza yükleniyor. Yüklenen kredinizi LINE-> Diğer/Daha Fazlası-> LINE Premium Call’a girerek takip edebilirsiniz.
Eğer LINE’da telefon numaranızı kayıt altına almadıysanız, LINE’ın yönlendirme mesajıyla, önce numaranızı kayıt altına alıp, sonra da “seviyorum” diyerek etkinliğe katılabiliyorsunuz.



Line'de  Çevrimiçi Kişileri Görme / Online Kişiler / Son Görülme Zamanı
Line uygulamasında bir kişinin çevrimiçi, online olduğunu görmek için yapabileceğiniz herhangi bir şey bulunmuyor.

Share this:

, ,

CONVERSATION

35 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Arkadaslarima gonderdigim ve aldigim resimleri nasil.silebilirim

    YanıtlaSil
  2. line da kapak fotoğrafı nasıl değiştirilirrr ;((

    YanıtlaSil
  3. cevrim içi arkadaşlar nasıl görünür

    YanıtlaSil
  4. cevrim içi arkadaşlar nasıl görünür

    YanıtlaSil
  5. Arşivlenmiş mesajlar nerede saklanıyor

    YanıtlaSil
  6. Arşivlenmiş mesajlar nerede saklanıyır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size göre sağ köşede sohbet balonu + işareti var, oraya tıklayıp kiminle sohbet ettiyseniz o kişiyi seçin, geçmiş sohbet arşivden geliyor.

      Sil
    2. size göre sağ köşede sohbet balonu+ işareti olan yeri tıklayın. ordan kiminle olan sohbeti geri alacaksanız o kişiyi seçin, arşiv direk geliyor.

      Sil
  7. Profil resmi nasil kaldirilir

    YanıtlaSil
  8. Profil resmi nasil kaldirilir

    YanıtlaSil
  9. line güncellendikten sonra proğrama bakmadan bildirim düşmüyor bilgisi olan varmı acaba

    YanıtlaSil
  10. daha önceden de line hesabım vardı fakat telefonuma format attıktan sonra numaram ile giriş yapamadım. Telefon numarası yanlış yada hatalı diyor. Facebook yada gmail üzerinden de kayıtlı olmadığım için eski hesabıma geri dönemiyorum. Yardımcı olur musunuz hesabımı tekrar açmak istiyorum ? :(

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar. Ben line açar açmaz arkadaşları engelledim.Fakat numaram bulunan kişilere otomatik olarak haber gidiyor ya , o bölümü daha sonra kapattım.O zaman taym laynda paylaşdığım resimleri görmüşlermidir? Ama onlar açar açmaz engellediğim kişilerdi.

    YanıtlaSil
  12. listemdeki arkadaşlarımı nasıl online yada offline olduklarını göremiyorum bana yardım ermisiniz LÜFEN

    YanıtlaSil
  13. hatalı telefon numarası problemı yasıyorum
    basında sıfır olmadan arada bosluk bırakmadan yani kuralına gore yazıyorum ama yınede hatalı telefon numarası mesaji gelıo kod gelmıo yardımcı olabılecek birisi var mi?

    YanıtlaSil
  14. penim tlf line var pc ye indirdim e posta şifre giremiyorum tlf blgs eşleşmesimi lazım anlamadım

    YanıtlaSil
  15. Telefon numarmı doğru yazdığım halde yanlış numara uyarıı alıyorum. Bunun çözümü var mı?

    YanıtlaSil
  16. Telefon numarmı doğru yazdığım halde yanlış numara uyarıı alıyorum. Bunun çözümü var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bende aynı sorun ile karşılaştım herhangi bir çözüm bulabildiniz mi acaba? hat ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü rahatça arama yapıp mesajlaşıyorum ayrıca whatsaap uygulaması numaramı kabul ediyor çözüm bulduysanız yardımcı olur musunuz?

      Sil
    2. merhaba bende aynı sorun ile karşılaştım her hangi bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

      Sil
  17. Listedeki arkadaslarimi nasil online gorurum

    YanıtlaSil
  18. Listedeki arkadaslarimi nasil online olduklarini gorurum

    YanıtlaSil
  19. benim adıma farklı bri hesap açtı arkadaşlarım uyardı onu nasıl şikayet edebiliri

    YanıtlaSil
  20. benim resmim ve adımı kullanarak farklı bir hesap oluşturuldu onu nasıl şikayet ve silinmesini sağlayabilirim

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar😇benim kullabdiğım mevcut hesabima giremiyorum ne yapa bilirim e posta adresimde shifresini surekli yanlish diyo ve sınır dışı diye yanitlamaya bashladi ( ?

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşım hesabını sildi bende konuşmalar silinmesin diye arşivledim ve bulamıyorum nasıl bulucam yardım edin

    YanıtlaSil
  23. Sohbet dışında nasıl müzik paylaşa bilirim

    YanıtlaSil
  24. RESMİ HESAP NASİL ACİLİR BİLİYORSANİZ YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  25. ACİLLL
    Merhaba ben line'ı ilk kez kullanıyorum. Anlayamadığım birşey var. İlk line'ı açtığımda, benim bir arkadaşımın arkadaşının arkadaş önerilerinde beni numaramla eklediğini gördüm. Bu nasıl oluyor. Birbirimizi tanımıyoruz ve bu arkadaşımla aramızda biraz sorun oldu. Lütfen acil yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. lına kaydolmak icin telefon numarami yaziyorum dogrulama kodu yerine hatali telefon numarasi yazisi cikiyo daha once kullandim ve bikac kez kaldirip programi tekrar kaydoldum fakat hic boyle bisey olmadi line kaydolamiyorum yardimci olurmusunuz tesekkurler

    YanıtlaSil
  27. sohbet arkadaşlarınızın çevrim içi olduğunu nereden görebilirsiniz


    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.