Günaydın ile Tünaydın Farkı

Günaydın ile Tünaydın Farkı


Günaydın ile Tünaydın farkını az evvel öğrenmiş buluyorum, o zaman bana GÜNAYDIN! Bir arkadaşım whatsapp'ta yazınca günaydın dan farklı bir anlamı var sanırım. dedim ve hazır internet başındayken, bakayım dedim ve öğrendim.

Normalde bu tarz kısa yazıları tumblr blogumda yazıyorum ama bu konuda gerçekten cahil hissettiğim için bu yazının daha görünür olmasını istedim. Tünaydın kelimesini seyrek de olsa defalarca duymuşumdur. Ama hep "günaydın" kelimesinin farklı ve uyuz bir söyleniş biçimi olarak zannedip geçiyordum.

Tünaydın Ne Demek?

Tünaydın öğleden sonra kullanılan bir esenlik dileme sözüdür. Yani sabah "Günaydın" derken öğleden akşama kadar da Tünaydın deniliyor imiş. Sonrasını zaten biliyorsunuz, iyi akşamlar, iyi geceler, mutlu rüyalar :D

Tünaydın kelimesinin anlamını öğrendim ama gene de kullanacağımı sanmıyorum çünkü gerçekten söyleniş itibar ile sevmediğim bir kelime. Sürekli olarak günaydın kelimesinin bozulmuş hali ya da daha az kullanılan farklı bir hali olduğunu düşündüğüm için yılların garezi var içimde tünaydın kelimesi için :)

Onu dışında şu var bir de, "tün" gece demek. Yani tünaydın kelimesinin anlamı da "gece aydın olsun" gbi garip bir anlamı olmuyor mu acaba? Bir ara her yanlışımı yorumlarda düzeltmeye çalışan edebiyat öğretmeni blogger arkadaşlar vardı. Engin bilgilerini bu konuda da yorum kısmında beklerim :)

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.