Uluslararası Geçerliliği Olan Sertifika

Uluslararası Geçerliliği Olan Sertifika Ne İşe Yarar


Uluslararası sertifika konusu son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı. Sosyal medya ve dijital pazarlama konulu eğitimlerin tanıtımlarında "Uluslararası Sertifika" gibi dikkat çeken bir ibare görüyorum. Bu aslında sadece dijital pazarlama eğitimleri ile sınırlı değil, kişisel gelişim, finans vs. birçok farklı alandaki eğitimlerin reklam metinlerine ekliyorlar. Mahalledeki bakkalda bile geçmeyecek kağıt parçalarında "uluslarası sertifika" yazıyor.

Peki Uluslararası Sertifika Nedir ve Ne İşe Yarar

Yurtdışındaki belli kurumlarla anlaşmalı yapılarak o belgenin o kurumda da geçerliliği olduğunda onun uluslararası sertfika olduğunu göğüslerini gere gere yazıyor eğitim veren kuruluşlar. Fakat o sertifika için yurtdışında A ülkesindeki X kuruluşunun verdiği onay, A ülkesindeki hiçbir özel ya da kamu kuruluşunu bağlamıyor oluşu o sertifikanın hiçbir işe yaramacağını kolayca idrak edilmesini sağlar diye düşünüyorum.
Eğer mevzu bahis sertifika, TOEFL gibi ya da Microsoft gibi saygın kuruluşların vermiş olduğu sertifikalar değilse ve o sertifikaya galaksiler arası da yazsanız bir işe yaramayacaktır. Zaten uluslarası sertifikayı geçin gerçekten değer taşıyan bir sertifikayı sadece para vererek, boş boş sırada oturarak alamazsınız. Aldığınız eğitim size gerçekten bir kalite katıyorsa o kağıt parçasını vermeseler de olur zaten. Yeterki siz bir şeyler öğrenmiş ve kendinizi geliştirmiş olun.

Diplomaların bile işe yaramadığı ülkede sertifikalardan medet beklemek zaten yanlış ama uluslarası diye bir yem varsa ortada, orada bir kez daha düşünün derim. 

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.