Herkesin Bir Popisi Var ama Herkesin Bir Hobisi Var mı?

hobiler hobi fikirleri karikatür
"Hobilerin neler?" sorusuna daha çok hangi cevapları duyduğunuzu bir düşünün: Müzik, futbol, internette sörf, film ıvır zıvır.. Sanki herkesin hobileri aynı gibi. Peki olamaz mı, elbette olabilir ama ya bir insanın hiçbir hobisi yoksa... Eğer sizin hobileriniz de müzik, film ve internetten ibaret hale geldiyse bu konuyu biraz düşünebilirsiniz.

Hobi nedir? diye bakarsak boş vakitlerinde yapılması için bir zorunluluk ya da ihtiyaç olmadığı halde kişinin kendi isteğiyle yaptığı fiiliyata hobi deniyor.

Kendim için düşünüyorum da benim ne hobim kaldı geriye diye, eskiden olsa pek çok şey sayabilirdim mesela en büyük hobilerimden biri blog yazmaktı ama şimdilerde şudur diye bir şey söylemekte zorlanıyorum. Her şeyi biraz daha zorunluluktan yapıyormuşum ya da yapmayı isteyip de yapmıyorum/yapamıyorum gibi geliyor.

Öncelikle boş zamanlarımı düşünüyorum pek yok gibi. Yolda geçirdiğim epey süre var ve bu süreyi ya film/dizi izleyerek ya da müzik dinleyip internette dolanarak, oyun oynayarak geçiriyorum. Ama bunu yolda olmak zorunda olduğum için yapıyorum, otobüste metroda dans edecek, spor yapacak ya da bir enstrüman çalabilecek, ahşap boyayıp fotoğraf çekecek imkan pek yok gibi hani...

İş saatlerinde keza öyle; işlerin beraberinde ya da arasında müzik, haber, web ve teknoji üzerine haber-makale okumak , geyik içerikler vesaire.. Bunun dışında kalan 2-3 saattlik boş zamanımı da çok efektif değerlendirdiğimi ya da yapmak istediğim birşeylerle geçirmekten çok, yapmak istemediğim işlerle uğraşmayarak geçirmişim gibi geliyor :)

Vel hasıl kelam aslında birçoğumuz istediğimiz bir şeyleri yapmıyoruz ya da yapmaktan alıkonuluyoruz. Vaktimiz yok ya da zamanımızı efektif kullanamıyoruz, özellikle internette gereğinden çok vakit harcıyoruz. 

İşte bu durumda bir şeyleri değiştirmek gerekebilir. Sınırlı vaktinizde yapmayı gerçekten istediğiniz işleri bir şekilde araya sokuşturmayı ya da sevebileceğiniz yeni uğraşlar bulmayı düşünebilirsiniz. İmkanınız varsa evinizi belki çevrenizi değiştirmek? Artık kim ne kadarını yapabilme imkanına ya da cesaretine sahipse...

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.