CİVCİV ÇIKACAK !

Birkaç hafta önce yeğenim için civciv almıştım yandaki petshoptan ve civciv oldukça büyüdü sonrasında da iyice tavukumsu bir hale geldi.

Küçükken özellikle birinci ve ikinci sınıfta pazardan yavru civciv alırdım bir iki tane ve maximum bir hafta filan dayanırlardı. Bu 3 haftayı devirdi, belki de daha fazla tam kestiremiyorum ve son derece sağlıklı gibi..

Civcivler yavruyken çok sevimli oluyor, yumurtadan yeni çıkmış birkaç günlük civcivleri yere bırakırsanız sizin peşinizden gelirler ve siz muhtelemen ezersiniz :9 Yani dikkat etmek lazım, ezilmeye meyilli, yollu oluyorlar. Özellikle koşarsanız, arkanızdan hızlıca sizi tekip etmeleri oldukça komik oluyor.

Bir ara annemin ayağının yanında dolaşırken, annem ezeceğini zannedip bir çığlık attı ve ablamın oğlu M. Eren o saatten sonra civcivden tırsmaya başladı. Diğer ablamın kızı Nur Nisa tam civcivin kafasından tutuyordu ki gene aynı şekilde bir çığlıkla o da civcivden korkar hale geldi. Sonra alıştılar sevip, okşuyorlar ama hala bir korkuları var.

Ara sıra evin içine salıyoruz ve sıçmadık yer bırakmıyor. Mübarek birkaç dakkada bir boşaltıyor torbasını. Geçen gün kartondan çıkartıp balkona salmıştık bir gün dolmadan balkonun içine tamamen etmiş. Hayvana karton kutu da dayanmıyor. Yemini döküyor, suyunu döküyor, pisliğini zaten heryere döküyor.

Neyse ufacık civciv için bu yazı fazla bile. Hani başlıkta demiştim ya "civciv çıkacak" diye işte bu yandaki fotoğraf civcivin tam kutudaan çıktığı an.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.