AMCA DEDİK BAĞRIMIZA BASTIK

Geçtiğimiz hafta Google'da bir yavaşlama vardı, sadece Google da değil aşağı yukarı tüm hizmetlerinde problem vardı. Maps, translate, earth, picasa gibi pek çok Google kaynaklı hizmete erişim mümkün olmadı.

Bunun sebebinin Youtube olduğunu sonradan öğrendik. Google bakanlığa tepki oluşturmak için youtube ile diğer hizmetlerini aynı ipden yayına sürdü ve youtube ile pek google hizmeti kullanılamadı. Sonuç olarak yasak ve sansür tepkisi geçen hafta yüksek boyutlara ulaştı, sansüresansür kampanyası filan prim yaptı.

Bakanlık bu durumu belirtti ve belirtmeye de devam ediyor. Savunmasını yaparken de milliyetçilik damarından giriyor. Google'nin vergi vermeye yanaşmadığından, Türkiye için ofis açmadığından ve türk mahkemelerinin kararlarını yoksaymasından şikayet ediyor.

Google Adsense'nin vergisiz çalışmasından ben daha önce bahsetmiş ve hatta internet üzerinden maaliyeye de şikayette bulunmuştum geçen yıllarda ve tabi bizi ipleyen olmadı. Fakat internet üzerindeki reklam sektörü o kadar büyük ki en sonunda Google'ın bu vergisiz kazançlarına dur denme zamanı geldi. Youtube'a büyükçe bir ceza kesildi. Adsense ve Adwords için ise yakın zamanda bir giriim bekliyoruz.

Biz Google'ı sevdik, en çok onu kullandık. Hatta "Google amca" dedik bağrımıza bastık ve olacağı bu muydu? Her ne kadar internetteki sansüre karşı olsamda Google'nin ülkemizden kazandığı paraların vergisini mutlaka vermesini istiyorum ve bu konuda bakanlığı destekliyorum.

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.