PATRONUN PARACIKLARI

Patrona geçende 3 milyar 755 milyon liracık ceza geldi. Sonra mı ? Bastı feryadı...

Yıllarca elinde tuttuğu medya tekeliyle hükumetleri kendine diz çöktüren patron en sonunda çöküyormuş gibi bir görüntü vermeye başladı.

Benim tv haberlerini ilgiyle izlemeye başladığım ilk zamanlar, patronun petrol ofisini almaya uğraştığı zamanlardı. Hükumet zaten ülkenin ekonomisini batırmıştı. Patron da elindeki medya gücünü kullanarak ofisin üzerine kondu. Oldukça basit bir fiyata...

Değişen hükumetle birlikte patronun hükumranlığı biter diyordum bitmedi. Haremine bir de Star Tv'yi ekleyen patron non stop yola devam etti. Geçen yıllarda gene yaptığı petrol kaçakçılığı yüzünden milyarlık bir ceza almıştı ve bu affedilmişti. Hilton arazisi için başbakanla tutuştukları kavga da tatlıya (!) bağlanmıştı. Ondan sonra dedim, tamam aynı tas aynı hamam... Bu iş böyle gelmiş böyle gidecek.

Bu gelen yeni ceza ile yeni bir kavga başladı. Patronun kuçuları hemen savunmaya (saldırmaya) başladı. Hemen 'Doğanı bitirmek istiyorlar, medyayı ellerine geçirmek istiyorlar' diye zırlamaya başladılar.

Verilen cezanın emsalinin olmadığını söylüyorlar. Sormak lazım, sizin bu ülkeyi şimdiye kadar söğüşlediğinizin bir emsali varmı ? Şimdi hemen aklıma gelen bir Dsmart var mesela. Şahan Gökbakar'lı reklamlar aklınızdadır. Sadece bir kez para ödeyip, ömür boyu kullanacakmış gibi milleti kandırdılar, ama sürekli olarak para istiyorlar. Sözlüklerde de bir iki cümle yazmışlar.
Benim anlamadığım Baykal neden patronla işbirliği yapmaya başlıyor. Patronun ne mal olduğunu bilmiyor mu ? Bilmiyorsa gitsin sokaktan rastgele 10 vatandaşa patronun adını söylesin, kaçının küfredeceğini görsün.

Patron bir yandan atıp tutuyor ama sanırım kıçının tehlikede olduğunu gördü ki, uzlaşma istemiş. Eylülün son haftası masaya oturup uzlaşacaklar. Bu sefer ne olur? Affedilir mi? Cezasını yırta yırta ödetirler mi bilmiyorum ama temennimiz malumunuz.

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Şunu söyleyeyim o patron varya 5 kuruş ceza almamanın yolunu bulur :D Türkiye'de işler böyle yürüyor maalesef.Gelir dağılımında büyük dengesizliklerle yola devam ediyoruz.AB'deki standartta işte bu yok gelir dağılımı mümkün olduğunca eşit.Sayın Baykal'a gelince nedense AKP'ye karşı ne denirse o taraf onun için haklı oluyor.Ya lütfen Baykal memleketlimsin falan ama bu ne kadar doğru? Muhalefet parti olman sana böyle bir hareketi yakıştırmamı gerektirmiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.