BACAK ARASI FOTOĞRAFLARI

İnsanlar fotoğraf çekilirken şekilden şekile girerler. Mümkün olduğu kadar doğal çıkmak isterler ama olabileceğinin en yapmacık hali yansır karelere...

Cix çıkmak isteyip makineyi (ki bu makine çoğu zaman kameralı bir cep telefonu olur) yukarı kaldırıp suratlarını tependen çekme ise uzunca bir süredir en çok kullanılan yöntemdir. Makinenin yukarıdan tuttulmasının başlıca 3 sebebi vardır...

İlk sebep yüzün tepeden çekilmesi halinde daha az çirkin çıkılmasıdır, bir nevi manipülasyonla odaklanma yüzdeki kusurlar yerine, yüzün daha güzel bir bölümüne kaydırılır.

İkinci sebep kızlara özeldir. Bazı kızlar göğüslerinin büyüklüğünü ya da güzelliğini göstermek, pazarlamak için bu tarzda pozlar verir ve büyük ölçüde başarıya ulaşırlar.

Üçüncü sebep ise aslında tam olarak bir sebep olmamakla beraber, en yaygın sebeptir: Sürü psikolojisi. 'Herkez öyle yapıyor, o halde bende öyle yapayım' dalgasına kapılanlar çok fazladır.

Başlıktaki gibi 'bacak arası fotoğrafları', 'etekaltı fotoğrafları' da kudurmak üzere olan hemcinslerimin kendilerini tatmin etme kıvamına gelmelerindeki yolda aradıkları, edepsiz resimlerdir. (Bu yazıda kullanılan resim de bir bacak arası resmi olmakla beraber bu kategoriye girmez ve pek rağbet görmemektedir.)

Bazıları kendi tipini beğenmez ve yüzü pek belli olmayacak şekilde uzakta dururlar ya da yüzlerinin beğenmediği kısımları fotoğraf karesinin dışında kalacak şekilde çekilirler.

Ben de verdiğim pozun yönünü saçımı tarama yönüme göre belirlerim mesela. Eğer sola doğru tararsam ki genelde hep sola eğimlidir genelde, sağ taraftan poz veririm. Herkez yukarıdan poz verdiği için muhalefet olsun diye ara sıra aşağıdan poz veripte çekildiğim de olur ama örnekteki resimden bahsetmiyorum tabi ... :)

Fotoğraf çekmeyi oldukça severim, tabi güzel bir kamera bulabildiğim zamanlar. Şöyle istediğim kalitede güzel bir fotoğraf makinem olsa sanırım, böyle aklıma eseni yazdığım bir blog yerine bir fotoblog açardım.

Eğer Canon, Nikon, Sonny ya da herhangi başka bir firma bir sponsorbabalık yapar da hediye etmek isterse hayır demem hani :)

Share this:

,

CONVERSATION

9 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Ne yalan söyleyeyim RSS'te yazıyı gördüm.Yazıya girmeden önce aklıma o biçim fotoğraflar düştü :D
    Bu arada şu moda üstten çekimler fotoğraflara yanen katılıyorum yılın modası oldu :D

    YanıtlaSil
  2. başlığı neden öyle attım sanıyosun,
    şimdi google dan onlarca balık gelecek... :)

    YanıtlaSil
  3. Vay anasına :D ilk sıralardasın şu anda :D Seo'lu başlık böyle oluyor demek o balıklardan biri de bendim google'dan olmasam da xD

    YanıtlaSil
  4. @Adsız
    ne oldu lan eşek herif
    hevesin kursağında mı kaldı ???

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir google çalışması olmuş :)
    Şaka bir yana, tespitlerin çok hoş.

    YanıtlaSil
  6. Güzel Yazı Olmuş SEn den de bazı şeyler öğrenilebilir

    YanıtlaSil
  7. ebesinin bacak arasını görmek istiyodu herhalde birde hakaret yazmış kınıyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.