Elif Şafak Biseksüelmiş


Elif Şafak / Elif Shafak'ın ilk kitabı Pinhan'ı 7-8 yıl önce okumuştum. Sağlam bir okuyucu olduğum o dönemde bile, anlatım beni zorlamıştı.

Kitabın başı çok akıcıydı, kitaba iyi başlamış ama üçünce ve özellikle de dördüncü bölümünde kayışı koparmıştım ya da o koparmıştı, anlatım zorlaşırken kendini arayan Pinhan'ın hikayesi de bambaşka bir noktaya bağlanıyordu/bağlanmaya çalışılmıştı. Hem anlatım zorluğu hem de hikayenin ezber bozan bir yere evrilmesi son kısımı zor anlamama ve yavaşlamama neden olmuştu.


**#SPOILER** geliyor... 

Hikayenin kahramanı Pinhan'ın bedeninin çift cinsiyetli olması son kısımda belirtiliyordu ve Pinhan'ın hep erkek gibi yaşamış olmasına rağmen aslında kadınlığın kendisi için doğru tercih olduğunu farketmesi de kendini bulduğu nokta oluyordu.

Sufilik kokan bir hikayenin çift cinsiyetliliğe bağlanmasını çüş oha haydaaa diye karşıladığımı hatırlıyorum...

Elif Şafak'ın Biseksüel Olduğunu Açıklaması

Elif Şafak bu akşam TED TALKS etkinliğindeki konuşmasını da şaşırtıcı bir yere bağlayarak Biseksüel olduğunu açıkladı.

Elif Şafak'ın biseksüel olduğunu açıklaması benim aklıma direkt 20 yıl önce yazmış olduğu Pinhan kitabını getirdi. Oradaki çift cinsiyetli karakter ve ve Elif Şafak'ın çift cinsel yönelimi olması bence dikkate değer bir benzeşme.


Elif Şafak'ın konuşmasında belirttiği gibi cinsel yönelimini bizim toplumumuzda açıklaması daha önce pek kolay olamazdı, özellikle de sırtını bir cemaate yaslayarak kariyerinde yükselişini hızlandırırken hiç kolay olmazdı.

Şu anda açıklayabilmeye imkan bulmasının aradan geçen bunca yıl sonra yazdığı kitaplarla kaleminin belli bir ağırlığa ulaşması da var elbette ama bu kadar değil.

ahc gibi sormuş olayım; Eleştirmek için değil ama merak ediyorum. Elif Şafak acaba biseksüel olduğunu söylemek zorunda hissettiği için mi açıkladı, yoksa açıklayabildiği için mi?

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.