Mıknatıslı Ayakkabı Bağcığı: Zubits

Mıknatıslı Ayakkabı Bağcığı: Zubits

Günlük hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri yürürken ayakkabı bağcıklarımın çözülmesidir. Bu hemen hemen her gün en az bir kez olur. Gayet sıkı bir şekilde, kurdele ile kalan ip kısmını orantılayarak bağlıyor olsam da o bağcıklar bir kez mutlaka çözülür.

Bağcıkların çözülmesi ayrı konu, ayakkabıyı giyerken de bağcık bağlamayı kesinlikle sevmiyorum. Hani "ulan derdini seveyim" diyenleri duyar gibiyim ama sevmiyorum arkadaş ayakkabı bağlamayı. Bir gün milyar dolarlarım olursa sırf bu sorunu çözmek için bir arge ekibi bile kurabilirdim hani..

Bu sabah ayakkabıları bağlarken de aklımdan "ulan o kadar ayakkabı markası var, şu bağcıklara da cırt cırt dışında düzgün bir alternatif üretemediler" diye söyleniyordum... Ki nihayet bağcıklara da bir çözüm bulmuşlar, henüz deneyememiş olsam da sevindim. (Yani bir gün milyar dolarlarım olursa bu konuya para harcamak zorunda kalmayacağım için ayrı bir sevindim.)

Bu dev buluşun adını "zubits" koymuşlar ama benim içimden zımbırtı demek geldi. Delikli dikdörtgen şeklindeki bu mıknatıstan üretilmiş zımbırtıyı ayakkabı bağcıklarınızın ucuna takarak, bağcıkları bağlamak yerine mıknatıslı parçaları birbirine yapıştırıyorsunuz. Bağlamakla uğraşmıyorsunuz. Bu arada 2 yıl önce filan bulunmuş sanırım, Kickstarter'da 7200 kişiden destek alarak. Ama sonra pazarlaması biraz yavaş gitmiş ve bu ara tekrar başlanmış sanırım, öyle haberim oldu.

Fakat bu da anladığım kadarıyla mac şarj adaptörü mantığıyla açılıp kapanıyor. Mac kullanıyorsanız bilirsiniz, adaptörü düz yuvasından düz çektiğinizde sert bir kuvvet uygulamanı gerekir. Fakat hafif büktüğünüzde tık diye kolayca çıkar. Bu yüzden yürüyüş ve koşu sırasında ayağımızı çıkartır gibi esnettiğimizde açılıp açılmayacağı konusunda şüphelerim var. Videoda ayakkabıyı çıkartırken yaptığı harekete dikkat ederseniz bu yürürken olabileceğini düşünebilirisniz. Bu zımbırtı her yürüyüşte 1-2 defa çıkma durumu olursa patlar.. Düzgünce çalışacak olursa benim için yüzyılın buluşu olmaya aday.

Unutmadan 2 çiftinin 20$ civarında olduğunu da belirteyim...

Share this:

, , , ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.