Yüksek FAİZ İster misin?


Az önce Facebook'ta gördüğüm Akbank reklamında soruyordu: "Yüksek faiz kazanmak ister misiniz?"

Herkesin sevmediği bazı kelimeler vardır. Dindar bir çevrede yetişip, yaşadığım için olsa gerek ben de "faiz" kelimesinden hep ciddi bir rahatsızlık hissetmişimdir! Ki bunun sadece bende olduğunu da düşünmüyorum. Sanırım toplumun "Faiz" konusundaki bu hassasiyetinden olsa gerek, eskiden banka reklamlarında bile pek vurgulanmazdı "faiz" kelimesi..

Sadece İmar Bankası'nın "YÜKSEK FAİZ" diye bir dış sesle başlayan iğrenç ötesi reklamları vardı. Sonra bir abla gelip "İmar Bankasının Vaadi Çok Açık:YÜKSEK FAİZ" şeklinde açıklardı. O yaşta hiç bankayla veya yatırımla alakam olmasa da bu sırf reklamlardan dolayı İmar Bankası'ndan hep nefret etmişimdir.

Card Finans'ta Faiz Yok!
Bir de yaz sonu çıkan Card Finans'ın "Faiz Yok" reklamı var. Sanırım en sevdiğim kredi kartı reklamı bu diyebilirim. Fakat burada benim hoşuma gitmesi sadece "Faiz Yok" cümlesinden de olmayabilir. İmar Bankası reklamının o buzz gibi reklamının aksine Card Finans reklamı daha eğlenceli sahnelerle ve seslerle kolajlanarak daha sıcak bir reklam olarak karşımıza çıkması olabilir.
Tabi ben her ne kadar sevmesem de İmar Bankası'nın o soğuk ve itici gelen reklamları da o zaman için büyük ihtimal hedef kitlesinin üzerinde etkisini göstermiştir, Card Finans reklamı da büyük ihtimal işe yarıyordur.

Akbank'ın vadesiz faiz veren reklamı da gene itici, Faiz'den gocunmayanlar için çok rahatsız edici olmayabilir ama Faiz almayı seçip de gene de ben "Faiz" kelimesinden rahasız olanlar da az değildir diye düşünüyorum. Faiz yerine "kazanç" ya da başka alternatif ifadeler kullanmak reklamı daha çekici hale getirebilir.

Farklı bankalarda mevduatı(faizsiz) olan ve köşede bir miktar tutabilen biri olarak faiz kelimesinden hala bu kadar rahatsız olabilmeyi de bir nimet görüyorum aslında. Allah haramın her türlüsünden korusun...

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.