Blog Yazarı Ulaşılabilir Olmalı!

Blog yazmanın zorunlu kıldığı bir şey vardır; paylaşmak. Biz blog yazarları olarak bildiklerimizden, öğrendiklerimizden, hayatımızdan bir şeyler paylaşırız bloglarımızda ve bir şey daha paylaşmamız gerekir blogumuzda bir e-mail adresi.

Birkaç hafta önce bazı blog yazarı arkadaşlara ulaşmam gerekti ve blog blog gezerek e-mail adreslerini topladım ama ne toplayış.. İşkence gibi blogun sağında solunda e-mail adresi arıyorum, anasayfada yoksa iletişim linki arıyor gözüm, iletişim linki de yoksa hakkımda sayfası, orda da yoksa Google+ sayfası ya da Facebook sayfası...

Blog yazarı blog contact

Yalnız şu dikkatimi çekti blog türüne göre e-mail adresi hemen ulaşılabilir bir yerde ya da saklı gizli bir yerde oluyor ya da hiç bulunmuyor. Teknoloji bloglarında mail adresini hemen bulmanız zor. Spam korkusu öyle bir sarmış ki her yanlarını.. dolan dolan arıyorsunuz mail adresini cesaretini toplayıp mail adresini yazanlar da resim olarak ya da @ işaretini at olarak yazarak paylaşıyor. Ki bu spam maili engellemeye de gayet yetiyor aslında.

Yemek-moda-makyaj bloggerları yani kadın blog yazarları da şak diye gözünüzün önüne koyuyor çoğunlukla, ahanda bak burda e-mailim bir etkinlik hediye mediye olursa bekliyorum diyorlar adeta :) Ard arda blogları inceleyince çoğu kadın blog yazarının birbirine bakarak blog tasarımını ve yerleşimini şekillendirdiği de belli oluyor. Genel olarak da blog tasarımlarının kötü olduğunu da eklemeden geçmeyeceğim.

Yazının ana fikrine geçersek bir blog yazarı ulaşılabilir olmalı. Bu illa bir hediye, etkinlik için değil. Bir bilgi paylaşımı, bir yardım talebi de olabilir. Şahsen ben kendime gelen taleplerinin çoğunu karşılamaya çalışıyorum. Reddetmem gerekse bile cevap verme nezaketini gösteriyorum en azından.
Şimdi en azından bu yazıyı okuyan blogger arkadaşların bir iletişim sayfası oluşturacaklarını ya da e-mail adreslerini bloglarının ulaşılabilir bir yerinde paylaşacaklarını umuyorum. Tekrar ediyorum: Bir blog yazarı ulaşılabilir olmalı!

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.