Sosyal Medya Hesaplarında USERNAME/KULLANICI ADI Alma

Sosyal Medya Hesapları Username Kuallanıcı Adı Alma
Web üzerinde kişisel markanızı oluştururken sosyal medya sitelerindeki kullanıcı adlarını almanız önemlidir. Hele ki bütün sosyal ağlarda aynı kullanıcı adını alabildiyseniz ne mutlu size.

Bazı sitelerde hesap açarken en başta kullanıcı adını size sorarlar (ör:twitter) ve kolayca alabilirsiniz, bazı sitelerde ise daha sonra ayarlamanız gerekir(ör:facebook) Geçen gün bir arkadaş Linkedin ve Youtube için kullanıcı adlarının nasıl aldığını sorunca bu konuyu yazmak istedim ve bazı popüler sitelerde username/kullanıcı adlarının nasıl alındığını/değiştirildiğini tarif edeceğim.

Twitter Username/Kullanıcı Adı Alma/Değiştirme

Twitter'da en başta kayıt olurken kullanıcı adınızı zaten seçiyorsunuz. Değiştirmek istediğinizde de ayarlar simgesine tıklayıp açılan menüden Ayarlar bağlantısına tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Facebook Username/Kullanıcı Adı Alma/Değiştirme

Facebook'ta kullanıcı adı alabilmeniz için ilk önce hesabınızı telefon numarası ile doğrulamanız istenir. Facebook.com/username adresinden profiliniz ve sayfalarınız için kullanıcı adı alabilirsiniz. Yalnız dikkat aldıktan sonra yalnızca 1 kez değiştirebilirsiniz.

Gruplarınız içinde grup sayfanızdaki, ayarlar ikonuna tıklayarak açılan menüdeki grup ayarlarını düzenle kısmından kullanıcı adını alabilirsiniz. Grubunuzun kullanıcı adını ise aldıktan sonra değiştiremezsiniz.

Google Plus Username/Kullanıcı Adı Alma/Değiştirme

Google Plus sayfaları için şu anda sadece büyük markalar ve ünlü kişiler kullanıcı adı alabilmekte. Burada kullanıcı adı çok daha uzun ve nispeten uğraştırıcı bir süreçle oluyor. Sosyalmedyal.com da yazdığım Google+ Plus Username/Kullanıcı Adı Alma başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Ama dilerseniz gmail kullanıcı adınız ile eski Google Profiles hizmetinden göze hoş gelen bir bağlantı sunabilirsiniz mesela benimki profiles.google.com/yilmazbarish idi. Bu sayfa Google Profiles hizmeti Google Plus'a aktarıldığı için doğruca Google Plus profilinize gider.
Ya da Gplus.to sitesinden de Google ile bağlantısı olmayan sadece göze hoş gelen bir kullanıcı adını kolayca alabilrisiniz.

Linkedin Username/Kullanıcı Adı Alma/Değiştirme

Linkedin Username
Pek çok sitede kullanıcı adı ayarı Hesap Ayarları başlığı altından yapılır, bir kısmında da profil düzenleme kısmından. Linkedin.com'da da profil kısmından düzenleniyor bu yüzden hesap ayarlarında username arayanların canı sıkılabilir. Resimde belirttiğim şekilde profil düzenleden yapabilirsiniz.

Youtube Username/Kullanıcı Adı Alma/Değiştirme

Youtube'da kullanıcı adı alma biraz daha karışık çünkü işin içine Google hesabı da karışıyor ve ayarlarda bir yerden sonra Google hesap ayarlarına yönlendiriyor ve iyice uzaklara gidiyorsunuz. Fakat aslında zor değil.

Youtube'da oturum açtıktan sonra sağ üstte profil resminizin yanındaki aşağı ok işaretine tıklayın ve çıkan panelden Kanalım linkine tıklayın, daha sonra sırasıyla Kanal ayarları --> Bilgiler ve Ayarlar --> Kanal URL'si Düzenle kısımlarından kullanıcı adı alabilirsiniz. Ya da oturum açtıktan hemen sonra BURAYA bağlantısından giderek de youtube username nizi alabilirsiniz. Ama dikkat edin sadece bir kez seçebiliyorsunuz, değiştirmeniz mümkün değil!! Gene görsel olarak da anlatmaya çalıştım resimlerde.


Diğer sosyal medya hesaplarınız için nasıl kullanıcı adı alabileceğinizi de zaman buldukça buraya ekleme yapabilirim.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.