Ergun Babahan ve Cemaat Takımı Galatasaray

Dün gece Galatasaray 9 puan önde bitirdiği ligin şampiyonluğunu Kadıköy'de Fenerbahçe'nin yaptığı rezaletler eşliğinde aldı. Fenerbahçe fanatizmi ve cemaat düşmanlığı hırsıyla tweetler atan Ergun Babahan'da gecenin kaybeden isimlerinden biri oldu.

2011-2012 Şampiyon Galatasaray

Galatasaray sonuna kadar hakettiği şampiyonluğu aldı, kupayı önce vermek istemediler, sonra soyunma odasına yolladılar, Galatarasaray'ın şerefli davranışıyla kupayı iade etti: "Sahada alınan şampiyonluğun kupasını da sahada alırız." diye... Galatasaray kupayı sahada aldı ama bitmedi. Fenerbahçe yönetiminin tarihe geçen rezalatiyle stadın ışıkları söndürülüp, saha sulandı ama galatasaraylı futbolcular gene de şampiyoluk sevincini yaşamasını bildi..

Tüm bunların yanında fenerbahçeli taraflarların koltukları kırıp sahaya inerek polise saldırması ve maç öncesi ve sonrası stad dışında estirdiği terör de rezaletin bir diğer parçasıydı. Öyle ki bir benzin istasyonunun yanıbaşında polis arabaları ters çevrilip ateşe verildi...

Ergun Babahan Twitter Üzerinden Kovulan İlk Gazeteci

Ve Ergun Babahan... Fanatizmin aptallaştırdığı kişilerden bir diğeriydi. Yaşanan tüm bu yıkıp yakma olaylarından polisi sorumlu tutuyor, şampiyonluğun Fenerbahçe'nin hakkı olduğunu, Galatasaray'ın şampiyonluğunun şaibeli olduğunu ima edip, "Bu kupa amerikaya girsin" diyerek aklı sıra Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen'e gönderme yapıp, cemaati suçluyordu.

Tüm bunlarla beraber fenerbahçeli taraftarları isyana, polisle çatışmaya teşvik ediyordu ama yemedi.. Aldığı tepkilerden sonra yanlışlıkla yazdığını söyledi, sonraki tweetlerini de abuk subuk imla hatalarıyla yazarak alay konusu oldu. Yazdığı Today Zaman gazetesindeki işinden kovulduğu da twitter üzerinden açıklandı ve twitter üzerinden kovulan ilk gazeteci(!) olmayı başardı.(!)

Fanatizmin Aptallaştırması

Fanatizmin salaklaştırması örneğinin bir diğerini de yıllar öncesinde de Fatih Altaylı'dan görmüştük. Galatasaray Fenerbahçe maçını tribünde bir elinde viski bir elinde puro ile izleyen Altaylı, Galatasaray'ın aldığı farklı yenildiği maçta elindeki viski bardağını yanındakilerin fırlatmış ve gazetesindeki köşesinde spor yazarlarına küfürler savurmuştu..

Yani öyle şişede durduğu gibi durmuyor sayın Babahan... Öyle klavye delilkanlılığı da sökmüyor.. Daha dün bir haberde Richard Stacy'nin “Rakibinin yüzüne söyleyemeyeceğini, sosyal medyada da söyleme” sözünü okumuşken bu olay da güzel bir örnek olmuş oldu...
Bu konu üzerine daha çok şey yazardım ama çok da uzatmayayaım, sonuca gelelim.

Fanatizmin bokunu çıkarmayın, daha az alkol alın, ön yargılarınızda sağa sola çamur atmayın, daha az küfredin, yakıp yıkmayın, adam olun sevgili halkım, sevgiler...
he bu arada : ŞAMPİYON GALATASARAY !
Cemaat takımı mıyız, cevabı da burada: http://inciswf.com/390inciy6134103.swf

Share this:

, , , ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.