SON DERECE SIRADAN BİR YAZI

Ben kendi halinde, oldukça sıradan bir insanım. Diğer insanların ortalamasından fazla olan birşeyim varsa o da kilolarımdır sanırım. Ama siz bir türlü bunun farkına varamıyorsunuz...

20 li yaşlarda, derslerinden kalma başarısı gösterebilip daha mezun olamamış, milyonlarcası gibi gerçek bir mesleği olmayan, adını duyurabildiği bir iş başarısı olmayıp, herkes gibi vaktini internette öldüren, lafı edilebilecek bir katma değeri olmayan biriyim.

Yakışıklı olmadığı gibi, cebindeki parası asgari ücreti geçemeyen, aşık olduğu hiçbir kıza sahip olamamış, çölleri aşmamış, dağları delmek bir kenara bir çukur bile kazmamış biriyim.

Ama yine de insanlar bazen beni gözlerinde aşırı büyütüyorlar ve olmadığım bir kişi gibi olduğuma benim bile inanasım geliyor. Ama çabuk dönüyorum özüme, kim olduğumu, kim olmadığımı çabuk hatırlıyorum.

Bazen dini bir konu açılıyor ve sadece bir ayet, bir hadis söylediğim için hoca muamelesi görüyorum. Hazır blog siteleri olmasa tek bir sayfa oluşturamayacağım ama webmaster zannediliyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum ama yazılarım google da ilk sayfada çıkıyor diye bazıları tarafından seo bilen kişi olarak görülüyorum.

Kimi zaman aklımda kalan bir tarih, bir kişinin ismi, bir kitabın adı, bir yaşanan olay sebep oluyor, kültürlü adam oluyorum. Madem bütün bunlar benim, peki neden hala aynı yerimde sayıyorum?

Çünkü öyle değilim işte sıradanım ama sıradanlığının farkında olarak, bu durumu kabul edip, kendine yedirebilen azınlıktanım ben.

Benim sıradan olduğum gibi sen de sıradansın, sayın okuyucu ! Yüzünün güzel olması, aptal olmayacağın anlamına gelmeyeceği gibi, zeki olabilmen de "iyi" biri olduğunu göstermez. Ya da cebindeki her daim bulunan limiti yüksek kredi kartları, altındaki araba , fazladan iki dil bilmem, elindeki diploman... vs vs hiçbiri seni daha "iyi" insan yapmaz. Hele hele "000000000000" ların başında başka herhangi bir rakam yoksa hiçbir bok değilsindir de...

Eğer diğer insanlara gerçekten faydalıysan, değişik yönlerinle insanlığın geneli için "iyi" birşeyler yapıyorsan işte o zaman gerçekten bir farkındalık ortaya koyabilirsin. Kendin için yaptığın herşey seni o büyük bencil çoğunluğun içine sokar ve sadece senin de "sıradan" biri olduğunu gösterir.

Sıradan olmaktan da korkma, sıradanlık kötü değildir. Sıradan olan, herkesden bir kişi olan biri herkesle anlaşabilir. Herkes tarafından sevilip, saygı görebilir. Zaten sıradan insanlar bir kalıbın ürünü olan aynı insanlar değildir, hepsinin değişik yönleri ve farklı renkleri mevcuttur.

Herkesin "marjinal" olmaya çalıştığı yerde "orijinal" olabillmeyi istemek tam bir marjinalliktir. Hadi gel boşver farklı biri olmaya çalışmayı, sadece "iyi insan" olmaya çalış bu şekilde bile bir farkındalık ortaya koymuş olacaksın ...

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. sıradan olmaktan güzel ne var ki. işte sırf bu yüzden özel bir insansın.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.