ÜLKÜCÜ

Aklınızdan bir kelime tutun ve o kelimeyi saymadan 20 kez civarı ard arda tekrarlayın. Bu tekrarlama sonunda insanın aklında sadece kelimenin söyleniş şekli kalıyor, insanın aklı kelimenin manasından çok yazılışına odaklanıyor.

Ülkü kelimesi için ise 20 kez filan tekrarlamaya gerek yok çünkü artık "ülkü, ülkücü,ülkücülük..." gibi ülkü kökünden çıkan kelimelerin içi boşaltılmış ve pek bir anlamı kalmamıştır.

Kelime anlamı ideal olan bu sözcüğün kullanıldığı ülkücü (idealist) sıfatını hiçbir ideali olmayan, hayatı gidivermişliğine koyvermişler sahiplenmiş artık, ben ülkücüyüm diye...

Ülkü ocaklarını artık "bir çevrem olsun", "kavga ederken ardımda birileri dursun", "etrafa bi havam olsun" diyen, kendini milliyetçi sanıp da milleti için boş konuşmak dışında hiçbir eylemde bulunmayan odunlar, faşistler doldurmuş ve istisna olan kişiler bu çoğunluğun altında ezilmiş bitmiş.

Reyiiiizz dedikleri sürübaşlarının pek çoğunu sağa sola hırlayan, götü kalkmış, kendini ciddi ciddi bi bok zanneden çeteci tipler oluştururken, bedensel olarak yaptıkları kavgalarının çoğu artık "kız kavgaları" dır.

Duvarlara spreylerle "hedef turan, rehber Kuran" yazıp, cuma namazı dışında dini aktiviteleri bulunmayan, milliyetçilikleri ağzından çıkan sözleri ve facebookta paylaştıkları resimlerden ibaret olan adamlar aslında sadecce faşistlik yolunda giden bir grup zavallıdır artık.

Aralarında var mıdır adam gibi olanları, evet vardır ama onlarda bizi bulmaz bu kalabalık sürünün içinde... Peki bizi kim bulur ?

Üniversitenin yurdunda kurtlar vadisi izlerken bacak bacak üst üste atmış oturan kişiye "reis burda bacaaanı indir" diyen öküzler...

Lisede kantin sırasında ben reisim sırayla işim olmaz, dediğim olur kimse yan bakamaz tarzında takılan takozlar..

"Sakaryadaki reisi tanıyomusun, bizim bi arkadaşın sevgilisine yamuk yapmışlar, bi toplayalım çocukları" diye kız kavgası peşinden koşan façozlar...

Gördüğü her kürtü, fuşi takanı, kürtçe konuşanı PKK lı bilen hıyarlar... İşte bize hep bunlar denk gelir. Onun için biz iyilerini pek bilmeyiz, kötülerini bilir kötülerini söyleriz.

Orta yaşlıları gençlerine nisbeten iyi olsa da faşistce milli görüşler barındırmanın ötesine geçenine nadiren rastlamışızdır ki onların da inatla bu "odunsu çoğunluğu" savunmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Aralarında bir göbek bağı var hissindedirler...

Şimi bu yazıyı yazmama ilham olan sebeb de blogunda "göğüslerinin resimlerini yayınlayarak, uçağın tuvaleti gibi porno filmlerde rastlanmayan fantazili yerlerdeki koca kıçından uydurduğu sevişmelerini anlatarak" ve sonunda "Ben ülkücüyüm" diye bir başlık atıp, "Ben ülkücüyüm, severim, yanarım, Allah deyip coşarım, menzilleri aşarım." gibi cümleleri hala kendisiyle özdeşleştirebilen bir hatun olmuştur. Daha da yoruma gerek yok sanırım...

Share this:

,

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. çok doğru yazmışsın. mesela bilmece gibi "ülkücü" yazmadan bunları söyleseydin, bu yazıya bunlar ülkücülerdir demeyen olmazdı herhalde.. inşallah reyizzz lerde blog basma alışkanlığı yoktur. :)

    YanıtlaSil
  2. haha adam olarak görmüyorum kendilerini ben de bir tane normaline rastlamadım çünkü. benim de bildiklerim bunlar kendileri hakkında. güzel özet :)

    YanıtlaSil
  3. Ülkücülük Nedir ?

    Semalarda dalga dalga yayılan ezan susmasın diyerek toprağın kara bağrına düşen candır.

    Türk milletini başkalarına avuç açmadan çağlar üzerinden sıçrayarak çağdaş medeniyetin en ön safhasına geçirmek, ilimde,teknikte, medeniyette yeryüzünün en kuvvetli varlığı haline getirmek,Türklüğü yüceltmektir. Bütün Türklerin tutsaklıktan kurtulup hür ve bağımsız olması ülkümüzdür

    İslâm’ı hayat nizamı olarak seçen, bu nizamı tavizsiz bir şekilde yaşamaya çalışandır.

    Türk olmanın gururunu, İslâm fazileti ile bütünleştiren, Türk-İslâm ülküsünü yaşayandır.


    Günü birlik siyasi menfaatleri aşarak, asırlar sonrasını görebilen ve asırlar sonrası için hazırlık yapan kimsedir.

    Allah için seven, Allah için savaşan, Allah rızasına koşan, Allah nizamı için yanan'dır

    Rehberi iki cihan güneşi Hz. Muhammed (s.a.s.): kaynağı, ilhamı, düsturu Kuran olandır.
    Türk’ün töresini, Türk’ün ilini, İslâm la kaynaştıran


    Bayrak solmasın diye bayrak için dökülen kandır.

    Liderine, ocağına, fikir sistemine bağlı tefrikaya çanak tutmayandır.

    Kimi zaman Derviş Yunus, kimi zaman Yavuz, kimi zaman surlarda üç hilal elinde Ulubatlı Hasan’dır.

    “Ben”i aşarak “biz”i hisseden, “biz” diyerek nefsini kör kuyulara çıkmamak üzere atandır.

    Türklük deyince 300 milyonluk Türk dünyasını kucaklayan, anne şefkatiyle evlatlarını bağrına basan; kimi yerde Kerkük, Bişkek, Bakü, Doğu Türkistan; kimi yerde Kıbrıs, Kırım, Kazak, Kırgız... velhasıl kocaman bir vatandır.

    Haksızlık karşısında susmayan, davasından taviz vermeyen, korkaklığı, pısırıklığı, nemelazımcılığı lügatinden alıp çıkarandır.
    Hürriyet kavgasında kırk yiğidin başında Kürşad; il derleyip vatan tutan İlteriş; bilgelikte Tonyukuk, Akşemsettin; Malazgirt Ovası’nda ak kefen içerisinde Alparslan’dır.

    Bir bozkurt silkinişi ile esaret zincirini kırandır.

    Ülkücü budur,
    Bunun dışındakiler külliyen yalandır...

    Tanımı aslen budur sizlere de hak veriyorum ama o gençler böyle diye bu yolda şehit olan bu mücadelede her şeyden vazgeçen ve Türk-İslam ülküsü uğruna verilen mücadeleleri silmiş olmuyor musunuz ? 3-5 çakal sürüsü için hiç bir örgütün, kurumun,kuruluşun, teşkilatın veya topluluğun bu şekilde izahı mümkün değildir.. Dikkatimi ayrıca çeken bir husus ise genelde hep kötü örnekleri vermişsin.. Senden bir ricam var ; Destanlaşan Üç Şehit Yunus Dümen'in eseri.. 100 sayfa bile değildir. Bunu oku ve ondan sonra bu yazdıklarını tekrar düşün..

    YanıtlaSil
  4. Yazıyı yazan psikolojinde bir kızgınlık görüyorum, bir sitem... ağır üslübunu bu yüzden sadece hatılatmak için yorum yaptım. Yakışık almamış yani.

    Hiç mi düzgünü yok, bize denk gelmedi demişsin. Arkadaşım, sen hangi iyinin kötüden daha çok göze battığını gördün. İnsanoğlunun tabiatıdır, kötü daha çok dikkatini çeker.

    Kaldı ki bu tür söylediğintipler var evet, ama böyle tipler yüzündende ülkemizin kurucu ideolojisi milliyetçiliği kötü birşey gibi göstermemelisin.

    YanıtlaSil
  5. Blog yazarına son derecenin de son derecesinde katılıyorum. Son yorum yazan arkadaşlara; savunduğunuz şeyde haklı olabilirsiniz, "Ülkücülük Nedir?" cevabı olarak uzun uzun yazılmış yazıyada saygım sonsuz.

    Ama artık çoğu insan gibi bende blog yazarına katılarak "ülkücü" sözcüğünün, artık sizin düşündüğünüz "ülkücülük" kavramı ile kesinlikle özdeşmediğini düşünüyorum. Bunu siz daha iyi biliyorsunuz. Nasıl bir akraba içinde kötü bilinen bir büyük (amca, dayı) aile içinde kötü, yalnız dışarıda biz yinede "amca dayı" ya laf söyletmeyelim tarzı yaklaşım varsa, sizde de aynı şekilde. Kendi içinizde "aslında iyi ve tam ülkücülüğe yakışır insanlarsınız"dır. Fakat, dışarıda kendinizi eleştirmekten biraz olsun çekiniyorsunuz düşüncesindeyim. Öncelikle, abim ve ev arkadaşım ülkücülerin çoğunlukta olduğu G..i Üniversitesinde öğrencilerdir. İki nesil hatta üç beş nesil arasında değişmiş, ya da blog yazarının anlattığı davranışların dışına çıkabilmiş insan görülebilmiş değil.

    İslâmiyetle, Kuran anlayışı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan "cuma namazına dahi, biz üniversite kapısı bekliyoruz! Allah'ın emri gibi" davranışlar sergileyen, "ramazan ayında oruç tutmayanlara insanlık dışı davranan ve kendilerine bu ülkücü kutsal görevi edinerek fark olan oruç'dan muaf olan" başka bir canlı türü yoktur!

    Bunlar çok komik basit örnekler biliyorum. Gerçek bir "ülkücülük" bu soytarı kılıklı insanlarla tabiki özdeştirilemez.

    Ama malesef, savunduğunuz "ülkücülük" sizin kontrolünüzden çıkıp, üç beş kendini bilmez blog yazarın bahsettiği gibi, çapulcu dahi olmayan, soytarılara kalmıştır..

    Yeni genç nesil arasında, "ülkücü" kavramı yalnızca anadoludan gelen saf, temiz yürekli arkadaşlar tarafından sıcak karşılanmakta, onlarda üniversitelerde ya uyanmakta! ya da kandırılmakta, soytarılığa çapulculuğa yönlendirilmektedir.

    Bilim, teknoloji, çağdaş medeniyet demişsiniz ülkücülüğü anlatırken. O paragrafı okurken birden farkı birşey okuyorum havasına kapıldım, sonra şöyle bir kafamı salladım "ha! pardon! evet ülkücülük" diye tekar ülkücülüğü okuduğumun farkına vardım..

    Gerçek ülkücülük öyledir, ama şuan ki durum "teknolojiden son derece uzak, eğitim bilgi vb konularda mümkün olduğunca herkesten geri, nerde kaba kuvvet, hayvanlık-öküzlük maganda türü işler; orda mantar gibi biten, kendisini bir halt olmadığı halde bir halt zanneden, ne söylediği ne düşündüğü anlaşılamayan, işe yarasalar labarotuarlarda fareler yerine kobay olarak kullanılacak fakat o seviyede dahi vatana milletin işine yaramayacak, aksine vatan milleti geriye götürecek olağanca iş yapan" gençler olarak görülmekte ülkücülük kavramı..


    Son olarak; nasıl ki eskiden "yosma" sözcüğü, "güzel, asaletli, bakımlı kadın" kavramını karşılayıp, bugün "kötü (yola düşmüş) kadın" kavramına karşılık geliyorsa, "ülkücülük" sözcüğü içinde anlam kaymasına doğru yaklaşıldığı haberini üzücü olarak vermek isterim! Toplumda zamanla ya kaybolacak ya da "ülkücü = maganda" halini alacaktır..

    Saygılar

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.