4 C'YE GEÇMEK İSTİYORUM

Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Birkaç dersim kaldı, artık sadece sınavlara gidiyorum ve önümüzdeki pazartesi işe başlıyorum.
Geçen gün babamın bakkal dükkanında bu tekel işçilerinin haberini izlerken içim cız etti ama tekel işçilerine değil. Her tarafta kar vardı ve 12-13 yaşlarında bir çocuk o soğukta karlar arasında basit bir el arabasıyla karton topluyordu. O küçük çelimsiz elleriyle karton yüklü arabayı çekiyor ve karları itekleyip altındaki kartonları almaya çabalıyordu. Fotoğraflarını çekecektim, çekmeye utandım.

Ve biraz daha düşündüm şu ihtiyaç olmadığı için milyarlarca lira tazminat verilip, 4 C'ye geçmeleri istenen tekel işçilerini... Günlerdir eylem yapan, bağıran, çağıran bir iş yapmayan tekel işçilerinden çok daha iyi olduğumdan kesinlikle eminim. 4 C  kapsamında ne iş verirlerse versinler (amelelik dahil) o işçilerden daha iyi ve daha istekli yaparım.

Öyle tekel işçilerine teklif edilen arttırılmış maaşa filan da gerek yok, normal 4 C maaşına da razıyım. Ben ve benim gibi pek çok işsiz bu koşullara koşulsuz evet der.

İnsan biraz düşünür, utanır. Çalıştığın kurumda sana ihtiyaç yok ve yıllardır da mağdur olma diye çalışmadan maaş alıyorsun. Milyonlarca kişi çalışarak alın teri ile çok daha düşük maaşlara, sigortasız ve hunharca çalışırken üstelik. Şimdi en az 20.000 lira kıdem tazminatın verilerek, tüm yasal şartlar yerine getirilerek, üstüne üstlük böyle bir mecburiyet olmadığı halde 4 C kapsamında işte verilerek eski işine son veriliyor...

Bu işçilere çalışmadan verilen paralar tüm 70-75 milyon kişinin cebinden çıkıyor. Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak ülkede 3,5 milyon kadar kişi işsizken kendini bu kadar eziliyor gösterip duygu sömürüsü yapılmasından rahatsızım. Onlara o çalışmadan verilen paralardan da... Ben de bu ülkenin vatandaşıyım, benim annem babam da bu ülkeye vergi veriyor. Neden ben ve benim gibi milyonlar tekel işçileri gibi çalışmadan para alamıyor...

İş zamanında bir kuruma kapak atmakta mı ? Devletin malı deniz anlayışında mı... Ben bu olayı 3,5 milyo işsiz adına kınıyorum ve çalışmadan verilen maaşlar için de kendi hakkımı helal etmiyorum.

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. yılmaz, çok haklısın. milleti ayakta uyutuyorlar. hiçbiri mağdur değil onların. yan gelerek aldıkları parayı öğretmenler kazanamıyor. insanlar çokçabuk gaza geliyo demiştin işte en büyük örneklerinden biri..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.