FRIENDFEED AMELE (!) KAYNIYOR

Friendfeed son zamanlarda en fazla yükselişe geçen sitelerden. Hem tüm dünyada hem Türkiye'de ama Türkiye'deki yükseliş hızı çok daha fazla.

Özellikle bizim blogcu arkadaşlar sağolsun friendfeed, twitter gibi siteleri popüler hale getiren ve üye sayısını artıran kesim biz oluyoruz. Facebook'a da ilk önce biz üye olmaya başlamıştık.

Şu anda alexa verilerine göre friendfeed e en çok giriş yapılan 2. ülke Türkiye. Yani burada da tozu dumana katmışız. Türk üyelerin çoğu da blogcu. Türkiye'den en çok ziyaret edilen siteler arasında ise friendfeed 53, twitter ise 38. sırada. Yani sosyal paylaşım sitelerine rağbet oldukça fazla.

Benim özellikle belirtmek istediğim nokta şu. Bazı arkadaşlar daha önce 'Facebook amela kaynıyor' naralarını attıkları gibi şimdi de 'Friendfeed amele kaynıyor' diye hayıflanmaya başlayacak, hatta başladılar bile.

Sanırsınız bu konuda şikayet edenlerin hepsi doktor, hakim, mühendis gibi seçkin bir konuma gelmiş insanlar. Facebook amele kaynıyor diyorsanız bilin ki o amelelerden biri sizsiniz, çünkü o kazanın içinde olanlardan birisiniz.

Yani kimin seçkin kimin amele olduğuna neye göre kim karar veriliyor ? Bu sitelerde beğenilmeyen, abzürt görülen fiilleri işleyenler arasında amele şikayeti yapan pek çok insan var. Pek çok kişinin bu şikayeti benim gözünde recep ivedik in 'facebook amele gaynıyo' şikayetinden farksız. Çok da ff...

Elbette bu sitelerde can sıkıcı insanlar az değil, örneğin facebookta ota boka grup ve sayfa açan her gördüğüne üye olan, tanımadıklarını arkadaş listesine ekleyen, başkalarıı taciz eden pek çok kişi var ama şikayetlerde bir yere kadar. Tavsiye edin, uyarın tamam ama kronik olarak bundan şikayet etmek de biraz amelelik olmuyor mu?

Share this:

, ,

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Facebook'um var fakat frienfeed üyeliğim yok şu anda da gerekli olduğunu düşünmüyorum.Bu amelelik söylentileri de zaten facebook satın alışı ile başladı orayı da .ok edecek diye! İstemeyen kullanmaz kardeşim zorla zincirlemiyorlar ya :D

    YanıtlaSil
  2. ya bütün bu sitelerde bi süre sonra bu laf dolaşıyo. o zaman benim de tespitim şu, bizim millet amele çünkü bunlara zaten biz üyeyiz uzaylılar değil :)

    YanıtlaSil
  3. Sayın delikanlı size ulaşabileceğim bir mail adresi bulamadım buralarda rica etsem bana ulaşabilir misiniz? Ayıca amele mamele insan insandır yahu sınıflandırmaya gıcığım.

    YanıtlaSil
  4. sanırım bu amele tartışmasını uzun zaman önce gene yapmıştık :)

    YanıtlaSil
  5. Yahu doktor mühendisten amele olmuyor mu? Mesela facebookta yok mu yaşına başına bakmadan gençlere asılan doktorlar avukatlar. Bu işin eğitimle de alakası yok. bizim milletimiz seviyor onu bunu listesine ekleyip saçmalayan insanları.
    Twitter friendfeed falan kullanmıyorum facebooku da uzun bi süre önce almıştım tadında kullanıyorum. Ona buna amele diyenlere de extra gıcık oluyorum :)
    Yorum yapmadım yapmadım bak şimdi böyle uzadı işte yorumum :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.