1 YIL DAHA GEÇTİ !

Şu an 08.08.2009 12.38 yani orjinaldelikanli.com'un açılışının üzerinden 1 yıl 12,5 saat filan geçti.

Son olarak değil de ben ilk olarak teşekkür faslına geçmek istiyorum:

Bize bu bloglama işini sağlayan blogger a


Sonuçlar da bizi hep ilk sıralarda gösteren Google a

O birinci sayfada çıkmamıza yardım eden ve bize link veren herkese

Sitemizin istatistiklerini iyi bir şekilde tutan realist e

2-2,5 ayda bir 100 $ bahşeden Adsense e

Yorumlarıyla okunduğumuzun farkına vardıran tüm bloggerlara ve adsız çoğunluğa

TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ.


Siteyi geçen yıl 08.08.08 in ilk dakikalarında açmıştım. Bu tarihte açmak bazılarındaki gibi 8 8 8 sıralama hevesi yüzünden değildi, öyle tevafuk oldu. Siteyi açmaya aslında o tarihten aylar önce karar vermiştim. Ama gerek isim bulamama, gerek kredi kartımın e-alışverişi desteklememesi yüzünden bu tarihe sarktı ve kredi kartını değiştirdikten sonra hala problem var sanıyordum ki 08.08.08 e girerken geceleyin tesadüfen tekrar almayı denedim ve oldu.

İlk önce isim bulmak problem olmuştu. Kendi ismimle açmak biraz abes geldi, daha önceleri kullandığım superylmz nickinden de kopmak istedim. Aklımda pek çok isim vardı ama hepsi alınmıştı.

Okunuşu güzel, akılda kalıcı, dikkat çekici birazda karizmatik bir isim arıyordum ama ne düşündüysem hepsi alınmıştı. Ve dükkkandayken bir müşteriyle muhabbet ediyorduk. Adam iki de bir de iki kelimeyi tekrarla kullanıyor: 'Orjinal Delikanlı'. Bunu eskiden ara sıra bizde kullanırdık arkadaşlar arasında. Adam o kadar sık kullandı ki kafama sonunda dank etti. Tamam buldum. Orjinal delikanlı olacak.

Gidip domain alımış mı diye kontrol ettim, alınmamıştı rahatladım. Ve gittim herkezin yaptığı hataya bende düştüm ve siteyi orjinaldelikanli.com olarak aldım. Uyanmam ise 1-1,5 ay filan sürdü. Link değişimi sırasında bir webmaster arkadaş, orjinal değil orijinal diye yazılır diye.

Yapacak birşey yoktu orjinal olarak kaldı. Hele pageranki 4'e çıkardıktan sonra birden bire değiştirmek artık sözkonusu da olamaz. Şimdi o kadar da etkileyici bir isim gelmiyor ama gene de iyi sayılır. Şu net aleminde ne abzürt domainler var.

Siteyi açtıktan sonra ilk işimiz siteye ziyaretçi çekmeye çalışmak oldu. Neler denemedim ki....

Msn ve facebooktan mesajlar, aylar öncesinden kaderine terk ettiğim eski bloglardan linkler... davet yazıları...

İlk ay 100'ümüz zor güldü ama güldü. 100 ziyaretçiyi buldum ve 22 gün sonra ilk pagerank güncellemesinde pagerank 1 oldu.
Sonra ziyaretçi sayımızda çeşitli dalgalanmalar oldu, pagerank de ikinci ay sıfıra düşse de sonraki güncellemede sirekt 2 oldu ve sonra 4 e kadar çıkarrtık Allah'a şükür.

Ziyaretçi sayımızda cidden müthiş dalgalanmalar var. 100'den sonra hemen 200'ye çıktık ve ilk önce kararlı bir yükseliş söz konusuydu. Sonra işi biraz daha iyi kavradım ve yazı başlıklarını SEO gerçeğini de göz önüne alarak yazmaya başladım.

Google sağolsun her yazdığım yazıyı birinci sayfadan vermeye başladı ve Recep İvedik fırtınası bizide uçurdu. Günlük tekil hitimiz 3000'i geçti. Daha sonra yeni yayınlanan albümlere de yer verdik ve hitimizi sağlamlaştırdık. En iyi denilen bloglar hitimizin yarısını alamıyordu.

Daha sonra istediğim özgünlükten bir miktar kaydığımı gördüm ve albümleri ve bazı içerikleri sildim. Bunları en sonunda bilgi.orjinaldelikanli.com'da topladım ve bu tarz yazıları artık orada yayınlıyorum.

Bunun da ağır bir bedeli oldu. Hitim birden bire 1000 civarına düştü. Sonra internete 2 hafta ara vermemle hitim 200-250 civarına kadar düştü daha sonra toparlayıp 1000 civarı bir çizgi tuttursam da gene düşüşe geçtik.

Şimdilik 750 civarı tekilde sürünsekte pek çok blogun bunun yüzde onuna ulaşamadığını biliyoruz. Ama yakında video.orjinaldelikanli.com ile birlikte tekrar 3000 lere ulaşıp daha yukarılara kolaylıkla çıkacağımı da şu bir yıllık tecrübeme dayanarak söyleyebilirim.

Son olarak şu an yayında 231 yayın ve 745 yorumun yanında 131 takipçimiz var. Bunların dışında bilgi ve video sitemizde de yüzlerce içerik mevcut.

Share this:

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Ayy koccaman bi reklam gibi olmuş, ben normalde sitelere girerdim de reklamlara hiç tıklamazdım, neyse artık reklamları da borç biliyorum =)
    Sitenin orijinal yazılardan oluşması daha güzel bence, okuması keyifli oluyor. Ve isim seçimin gayet başarılı, bazen aylardır takip ettiğim blog adlarını bile unutuyorum bulmam uzun sürüyo ama senin ismini kısa sürede hatırlıyorum =)
    Hitlerinin yükselmesi dileğiyle =)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar :) Biraz geç oldu ama tebrik ederim demek istedim. Oldukça detaylı bilgi vermişsin site hakkında, bu da ayrı bir özgüven örneği :) Başarılar :)

    YanıtlaSil
  3. Bence anlık yükselişlerini google amcaya bağlama sadece kişiliğin de bir numara senin uygula dediğin şeyleri uygulamaya başladım ilerleme bile gösteriyorum.Bunun için öncelikle teşekkür etmek isterim.Sitene gelince bir numara yazıların içten ve güncel sağol Orriginal Delikanlı :D

    YanıtlaSil
  4. @Bilgibankan
    Kişiliğe prim verilse... :)
    Zaten bende herkez gibiyim. Sen ben o farkımız yok.
    Sitende ilerde çok daha iyi olacak tahminimce...
    Şu anda 75 tekil almışsın, akşama kadar yüzü geçersin. 1 aylık blog için gayet iyi.

    Pek çok blogcu aylardır yayın yapıyor da iki gün başka sitelere yorum yapmasın hiti maximum 30-40 a düşüyor...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.