İNTİHAR EDEN FİZİKÇİ

Az önce haber ajansların şöyle bir haber geçti...

'Kahramanmaraş İsmetpaşa Mahallesi Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan bir evde ikamet eden KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencisi E.C, iple kendisini tavana astı. Komşularının haber vermesi üzerine eve gelen polis ekipleri E.C'nin cesedi ile karşılaştı. Polisler yaptıkları aramda öğrencinin yazdığı mektubu da buldu.
İntihar eden öğrencinin mektubunda cenazesini babası ve ağabeyinin kaldırmasını isterken, yine aynı mektupta Anneler Günü'nde annesine yaşattığı acıdan dolay özür dilediği de öğrenildi. E.C'nin naaşı ailesine teslim edilmek üzere Ankara'ya gönderildi.'


Arkadaşın neden intihar ettiğini yazmıyordu ama ben söyleyim, dersler. %99 dersler ve hocalar. Bu bölümü okumak açıkçası çok akıl işi değil. Gidiyorsun 4 yılını veriyorsun ki genelde 4 yıl yetmiyor. Niceleri 5-6-7 .... dir gidiyor. Tam bir işkence yani...

Birde biri iki hoca ile aran kötü ise tamam.... O bölüm bitmez arkadaş...

Peki onca zahmet, masraf.... sonra ya sonra. Kendi alanında bir iş bulmak için yüksek lisans yapman şart. Ya da dershane öğretmenliği. Peki ücret ilk bir iki yıl, karın tokluğuna çalışacaksın. Sonrası Allah Kerim.

Bütün fizik öğretim görevlilerine soruyorum.
Derdiniz nedir?
%90 ının işine hiç yaramayacak olan bu dersleri neden bu kadar kasıyorsunuz?
Bu kimin ne işine yarayacak ?
Bakın bu dünya Einstein' e bile kalmadı...
Adam 4 yılda bitirse ne olacak 10 yılda bitirse ne olacak?
İkiside aynı. Diplomayı aldığı anda zaten o bilgilerin çoğunu zaten unutmuş olacak. Unutmamış olsada hiçbirini kullanmayacağı için zamanla hepsi aklının kuytu köşelerinde, ızdıraplı yılların bir hatırası olarak yer edinecek. Yok akademik çalışma yapacak olanlar zaten neredeyse bütün bilmesi gereken bilgileri tekrar görecek.

Gelin zararın neresinden dönülürse kardır. Bir değişiklik yapın. Bu yıl derslerden sınıfın en az yarısını geçirin. Ne dersiniz... Hoş olmaz mı ?

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Allah ailesine ve yakınlarına sabıır versin. Kimse onun nasıl bir bunalımda ve yanlızlık içinde olduğunu bilemez. Bunu sadece derslere bağlayamazsınız. Keşke böyle bişey yapmasaymış.. Allah rahmet eylesin, huzur içinde yatsın.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.