1 MAYIS TERÖRİSTLERİ (DÜNDEN DEVAM)

Bir önceki yazımda olacakları yazmıştım. Bu yazımda da olanları yazıyorum.

Kutlama değil, terör eylemi yapıldı. Saldırganlar kaldırım taşlarını söktü ve etraftaki işyerlerine ve türk polisine saldırdı.

Teröristlerin yaptıklarının bir kısmını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Share this:

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Samanyoluhaber'den başka haber kaynaklarına da göz atsanız, işçilerin neden Taksim'de kutlama yapmak istediği anlayabilirdiniz belki.

    1 mayıs 1977'de Taksim'de toplanan kalabalığa sıkılan kurşunları, bu kurşunlar sebebiyle ölen ve yaralanan insan sayısını, daha da önemlisi, bu kurşunları kimin, niye sıktırdığını bilmek, sendikaların Taksim ısrarını anlayabilmek için önemli bir adım olacaktır sizin için. Bunca ısrarın haklı gerekçeleri var emin olun ve bu kadar dar bir çerçeveden bakmaya devam ederseniz, bunları anlayabilmek oldukça zor olacaktır sizin için.

    Her önüne gelene terörist yaftası yapıştırmak da bu dar çerçevenin sonucu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. Merak etme pek çok haber portalını birlikte takip ediyorum.
    İşçilerin orayı isteme sebebinide iyi biliyorum. 77 olaylarınıda... Faillerin hiçbirinin yakalanamadığınıda... Sonucun kimin işine yaradığına bakılarak tahmin yürütülebilir biraz..

    Oradaki olay olmuş, orada bir katliam olmuş ve 33 kişi öldürülmüş. İllede anılmak isteniyorsa, sendikadan bir heyet gidebilir pekala.

    Her yıl olayların çıktığı ve tekrar çıkacağı bilinerek, o kadar zaiyatın verildiği bilinerek neden hala toplu olarak taksimde yapılmak isteniyor.

    Ya da o ölenleri etraftaki işyerlerine zarar vererek, polise saldırarak mı anmaları gerekiyor.

    İşyerlerine zarar vermek, ülkenin polisine saldırmak, ülkede huzursuzluk çıkarmak çalışmak... işte bunlar terör faaliyetleri arasındadır.

    Saygı gösterisi yapmak isteyen adam gider efendi efendi karanfilini koyar çeker gider. Terör estirmez. Videoyu boşuna koymadık oraya.. izlemedin mi yoksa görmek işine mi gelmiyor?

    YanıtlaSil
  3. Olaylara farklı yerlerden yaklaştığımız belli.

    Benim bakış açıma göre "efendi efendi karanfil koymak" yerine mücadelesini, yani ısrarını, sürdürmeye çalışan kesim teröre sebebiyet filan vermez. Yani sendikalar, işçiler ya da hak arayışındaki diğer örgütlü güçler değildir teröre sebep olan!

    Asıl terörü yaratan, kaldırım taşı sökmekten daha fazla zarar verebilme gücüne sahip kolluk kuvvetlerini kullarak, örgütlü insanları bastırma telaşına düşmüş bir devlettir.

    77'deki olaylar yeterince göstermiyorsa bunu, bir de 16 Mart 78 vakasına bakalım o zaman. Devlet terörü, senin benim vereceğimiz zarardan çok daha büyük zararlar verebiliyor sıradan insanlara.

    Olaylara bakışımız farklı olduğundan, vidyoyu izlerken takındığımız tavır da farklı oluyor haliyle.

    Kaldı ki, bu meseleleri bu küçük kutucuklarda tartışmamız, hatta tartıştığımızı sanmamız imkansız zaten. Ben "örgütlü insanlar" dediğimde bile, kimilerinin içindeki sebepsiz korku birden hortlayıverir, eminim. Birilerinin yolu düşer de yazdıklarımı okursa, kafasında birkaç soru işareti oluşsun, yeter. Yorum yazmaktaki amacım da buydu. Ders vermek filan değil. Okuyucularınız sanmasın ki bu dünya, "orjinal delikanlı"nın görüş açısı kadar dar bir çerçevede dönüyor. En azından hiçbir şey "olan olmuş, 33 kişi ölmüş" mantığıyla bakılabilecek kadar basit değil.

    YanıtlaSil
  4. ilk önce sondan başlayım cevap vermeye evet hiçbir şey "olan olmuş, 33 kişi ölmüş" mantığıyla bakılabilecek kadar basit değil.
    doğru söylüyorsun.
    Bende zaten gördüğün gibi olan olmuş demiyorum. Oku iyi oku. Kafanda belli şablonlar oluşmuş, yazdığım 'olay olmuş'u olan olmuş diye kalıplandırmışsın.

    77 deki olayların asıl kaynağına gelince..
    67-68-69 76-77 yılardındaki pek çok saldırının
    aslında darbe yapmak için planlanmış tazgah olduklarını bilmeyen yok.

    67 yılında fransanın sorbon üniversitesinde başlayan örgürlük odaklı gençlik ayaklanmaları bizde hiç yaşanmadı.

    Bizde yaşanan sağ ve sol cuntaların kapışmasında kullanılan gençlerin eylemleriydi. Darbe girişimleri oldu başaramadılar.

    Ki gerek bu taksimde yaşanan katliam gerek sivastaki alevi vatandaşlarımızın öldürüldüğü olay ve benzer pek çok olay hep planlanmış, kışkırtmalarla provake edilmiş olaylardır.

    Örgütlü insanlar dendiğinde ise merak etme bizim toplumumuzda böyle bahsettiğin gibi bir korku yok. Örgütlü toplum, kendi haklarını savunabilen, baskılara karşı direnebilen toplumdur. Savunduğum toplum modelidir.
    O kelimeden korkma yılları 70 ve 80 li yıllarda kaldı. (Artık korkulan kelimeler cemaat ve tarikat oldu.)

    Ve olaylara bakışımız gerçekten farklı.
    Devlet oraya gitmeyin olay çıkıyor dedikten sonra bazıları gitti bazıları gitmedi.
    Gidenleri gördük. Kaldırım taşlarının sökülmesi, işyerlerine saldırılması gibi eylemleri sergileyen kim. Kolluk kuvvetleri mi?
    Görmek istediğinide görürsün. Görmemek istedikten sonra göremezsin. Sende olanda bu. 77 olaylarını görüp 1 mayısta olanları görmüyorsun.

    Ve bu sitenin sahibi benim. Bu yorumunu yayınladım ama benim sitemde kimse bana hakaret edemez.
    Ve kimin dar görüşlü olduğunuda okuyuculara bırakıyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.