YALAN SÖYLEYENE BEDAVA SİTE

Üniversiteye başladığımız ilk yıl yerel bir radyo kampüse gelmiş ve bir yarışma düzenlemişti. Yarışma oldukça basit. En kısa sürede sorulan sorulara yalan cevap ver ve kazan. Bizim sınıftan bir arkadaş da birinci olmuştu ve spor ayakkabı kazanmıştı.
İnsanlara bakınca sanki sürekli bir yalan yarışı içendeymişler gibime geliyor. Bakıyorsunuz, olur olmaz yerde, her sıkıştıklarında hatta hiç sıkışmadıkları zamanda bile iş olsun diye yalan söylüyorlar.
Misal;
Bir arkadaş var, adını söylemeyim. Pinokyodan beter. Konuşuyoruz, mesela sözün içinde Sabri Ülker'in adı geçti. Hemen kimsenin inanmayacağı bir yalan söylüyor ve Sabri Ülker'i tanıdığını, babasının eski patronu olduğunu, Sabri Ülker'in kendisini çok sevdiğini filan. Başka bir zaman söz bir futbolcudan açılıyor.(Şu beşiktaşın birkaç ay önce, başka bir takıma sattığı paf takımındaki genç oyuncu) Kendisininde bir ara beşiktaşın altyapısında oynadığını, o oyuncuyuda tanıdığını.... filan söylüyor. Ve daha niceleri... O kadar çok atıyorki, sürekli sallama demekten bıkıyor, söze onu hiç duymamış gibi devam ediyorsunuz.
Bu biraz uç örnek doğrusu, ama genede yalan hayatımızda çok fazla yer etmiş durumda. HerkeS sıkışmadıkları durumlarda bile sırf bir iki kelime söz söylemek ya da dikkat çekmek için sallıyor.
Dürüst insanlar oldukça azalmış. Artık dürüst insan sıfatını, yalan söylemeyenler ve her işini düzgün yapanlar için değil, en az yalan söyleyenler için kullanır olduk.
Ki bir yalan söyleyince, açık vermemek için ard arda onu destekleyen başka yalanlar...
Size Pinokya ile yaptığım chat'i anlatmıştım. Onu bile oldukça basit, masum bir yalanmış gibi kabul edip, geçiyoruz.
Hadi gelin bu gün bitene kadar hiç yalan söylemeyin. Ne olursa olsun. Hata yapmışsanız, kabul edin, biraz fırça yiyin. Ama bugün dürüst olun. Ben yazdığım için değil. Kendiniz için...

Share this:

, , ,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. atma ziyaaaaa :Pp

    arkadaşın çin imparatoru da olcak mıymış? ahaha reklam aklıma geldi de yalanlarını okuyunca :D

    yalan çok yaygın artık dediğin gibi, maalesef.. herkes söylüyo ne kadar kötü olduğuna bakmadan.. yalandan kim ölmüş gibi saçmasapan sözler bile var ya.. kimse ölmüyo ama ölünce görcez tabi düşünen yok.. aah ah hüzünlendim bak.. :(

    YanıtlaSil
  2. evet dürüst insanlar çok az...:(

    YanıtlaSil
  3. aslında pinokyo çok iyi insandır küçükken pek yalan da söylemezdi ama kerata kimden alıştıysa :))

    YanıtlaSil
  4. pinokyo bırak şu yalanı:) yalan söyliye söyliye burnun uzucak nereye kadarrr aaaa:)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.