BLOGLARDA MARKALAŞMA DÖNEMİ

Sayıları 1,500,000 'i geçen blog siteleri elbette büyük bir reklam potansiyeli barındırıyor. Blogcuların ilk önce Adsense ile başlayan bloglarından para kazanma aşkı, yerli firmaların da katılımı ile iyice ateşlendi.

Buna mukabil farklı alanlardaki bazı dev firmaların, tanıtım için blog sitelerini seçmesi ve en son düzenlenen Bö! 2009 organizasyonundaki dev sponsorların iştirakı ise blog sitelerinin reklam pazarında ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Fakat markaların bloglara olan ilgisi, bloglarda kalite durumunun ne derecede olduğunu da gözler önüne serdi. Özellikle önümüzdeki dönemde iyice artacak reklam talebi için, temalı bloglara oldukça ihtiyaç var.

Blog yazarları şimdilik sadece Adsense, Reklam Z, Adhood, Reklam Store tarzı reklamcılık sisteminden kazanç sağlamayı hedefleyerek yayın yapıyor. Sitelerinin hitini artırma odaklı yayınlar yapıyorlar.

Markaların blog arayışına örnek vermek gerekirse;
Peugeot, belli bir kaliteye sahip otomobil bloglarını kendisine başvurmaya çağırıyor.

Fakat bu temalı blog eksikliği sıklıkla dile getirilmeye başlandı ve bu konuda belli bir kalite standartını yakalamaya çalışan bloglar yavaş olsa da artıyor. Artık kaliteli içeriğe sahip 'temalı blog' dönemi başladı. Bloglarının popülerleşmesini ve dişe dokunur bir gelir edebilmek isteyen blogcular, kaliteli blog yayınına özen göstermeye başladılar, ve kaliteli bloglar göze çarpıyorlar.

Yakın gelecekte kaliteli blog açlığımız bir derece bastırılmış olacaktır, diye düşünüyorum.

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.