EĞLENİLECEK KIZLAR EVLENİLECEK KIZLAR

Bu tabirin erkekler arasında çok kabul gördüğünü söyleyebilirim. Gezip tozduğu kızla vakit geçirirken eğlenip, keyif alıp iş evlilik düşüncesine geldiğinde, asla bu ve bunun gibilerle olmaz diyen çok arkadaşım var.
Çünkü kızın kendisine gösterdiği tavrı daha önce başkasına gösterdiğinden ya da daha sonra başka birine göstereceğinden emin.
Bu durum ise çoğu erkek tarafındna kabul edilebilir değil. Çünkü erkek ilk ve tek olmak ister.
Tahminimce kızlarda çıktıkları erkekler için aynı şekilde evlenmeyi düşünmüyor.
Geçenlerde okuduğum bir haberde:

'Genç erkeklerin büyük çoğunluğu okul yıllarında çıktıkları kızlarla "asla" evlenmemeye özen gösteriyorlar ve bunu da "hassasiyet" olarak isimlendiriyorlar. Çünkü genç erkekler için evlenmeyi düşündükleri kızlarda aranan en önemli özellik "ilk ve tek" olmak. Hatta yaşantı itibarı ile çok özgürce yaşayan genç erkekler bile evlenecekleri kızlarda "özel" olmayı tercih ediyor. Bundan dolayı gençler; "Eğer bir kız benimle çıkıyorsa başkaları ile de çıkabilir." diye düşünüyor. Gençlerle yapılan görüşmelerde ve terapi odalarındaki ortak itiraflarda, işte bu nedenle "çıkılan kız" ile "evlenilecek kız" arasında ciddi farklılıklar bulunuyor.
Genç erkeklere göre çıkılan kız; "boş vakit geçirme" ya da "gönül eğlendirme" aracı olarak görülüyor. Genç erkeğin canı sıkıldığı an telefonda karşısına çıkabileceği, rahatlıkla her şeyini konuşabileceği, her türlü derdini açabileceği, "gel hadi" dediğinde itiraz etmeden geleceği kızlar "çıkılacak kızlar" kategorisinde yer alıyor. Aynı gençlere "Nasıl bir kişi ile evlenmek istersin?" sorusu sorulduğunda ise, "hayatında daha önce kimse olmamış" olma şartı ilk başta geliyor ve hemen diğer özellikler sıralanıyor, "gel hadi denildiğinde gelmeyen, herkesle her şeyi konuşmamış olan" şeklinde tanımlamalar yapılıyor.


Genç kızlarda ise evlenilecek erkeklerdeki "hassasiyet" daha farklı anlam taşıyor. Kızlar için "çıkılan erkekler"de olması gereken özellikler, daha çok; "kendini neşelendirecek, yanında bir 'partner' olmanın imkanlarını kendilerine yaşatabilecek; örneğin tek başına gidilemeyecek yerlere birlikte gidebileceği ya da yanında bir erkek olmanın avantajını kullanarak sınırlarını aşmasına yardım eden kişiler 'çıkılan erkek' kategorisine giriyor.
Kızlar, çıktıkları erkeklerde olması gerekli olan özellikleri sıralarken de şunları söylüyor; "Kendilerine yapışmamaları", "ayrılmak istediklerinde zorluk çıkartmamaları", "kıskanç olmamaları" ve ne olursa olsun "özgürlüklerini kısıtlamamaları". Ancak, genç kızlar da tıpkı genç erkekler gibi, "çıkılan erkek" ile "evlenilecek erkek"i ciddi çizgilerle birbirinden ayrı tutuyorlar. Örneğin, genç kızlar her ne kadar çıktıkları erkeklerde, "kendilerine yapışmamaları"nı; ayrılma zamanı geldiğinde zorluk çıkartmadan ayrılmalarını istiyorlarsa da evlenmek istedikleri kişilerde, "asla kendisinden kopmama"larını ve "kendisini asla terk etmemelerini bekliyorlar.
Yine kızlar, çıktıkları erkeklerde "özgürlüklerini kısıtlamamalarını" beklerlerken, evlenecekleri kişiler için; "sevebileceğim bir eşim olursa her şeye razı olabilirim" ya da "Onun için her türlü fedakârlığa göğüs gererim" veya "Ben sevdim mi tam severim" diye tanımlamalarda bulunuyorlar. '


Deniliyordu. Dikkat ederseniz, sevgili ve eş için aradıkları özelliklerde farklılık gösteriyor.
Bunun için derim ki:
Yanınızdaki sevgilinize bir daha bakın sizin için ne düşünüyor, iyice bir analiz edin.

Ve bu yazının üstüne bu şarkıyı dinlemeden geçmeyin derim:

Aşk Yok Artık - Sagopa Kajmer

Share this:

, ,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. amanınn bunlar ne böyle :Pp aşk maşk masallarda filmlerde kalmış anlaşılan :p

    YanıtlaSil
  2. evlenilecek kızlarla eğlenilecek kızlar evlendikten sonra öyle bir kategori değiştiriyor ki allah böyle düşünen beyinlere biraz akıl ihsan etsin derim ben ..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.