iyinet 2012 SEO YARIŞMASI llhtnbşklhyktr 2

Blogger vs Wordpress Seo
Daha önce sizlere yarışmadan bahsetmiştim ve yarışmaya katılmadığımı sadece kendimi denemek istediğimi belirtmiştim.

Beklediğimden çok daha iyi bir derecede uzun süre tutundu yazdığım yazı ve yaklaşık 1 ay boyunca ilk sayfada kaldı. Şu anda da 45. sıraya kadar geriledi tabi.

İlk yazıyı yazdığımda com net ve org uzantısı ile domain alanların eninde sonunda ilk sayfaya geleceklerini yazmıştım, fakat bu arkadaşlar geriye doğru yarıştılar sanırım ki sadece net uzantılı domain ilk sayfada şu anda. Bununla beraber sonradan iyinet2012seoyarismasi kelimesini org uzantısı ile alan arkadaş yarışmayı göğüsleyen kişi olmuş, bir wordpress blogundan hemen sonra ama o wordpress blogu da yayından kaldırılmış. Uyanık bir yarışmacı şikayet etmiş olabilir. :)

iyinet 2012 seo yarışması Allahtan Başka İlah Yoktur

Şimdi seyirciler için en bilinen 4 temel seo kuralını söyleyelim ve yarışmanın nasıl kazanılıyor olduğuınu da açıklamış olalım.

  1. Seo yapılacak kelimenin gectiği mümkünse sadece o kelimelerden oluşan bir site adresi alın. (com net org ve gen.tr uzantıları da tarafımca denenmiş onaylanmış uzantılardır.)
  2. Mümkünse Wordpress ve ya Blogger altyapısını kullanın.
  3. Sık bir şekilde güncelleme yapın. (Sık yazmayı abartmayın ama site açılırken 10 yazı ile başlayıp sonra da günlük 1-2 tane kısa olmayan yazılar yazabilirsiniz. Pek çok kişinin iddia ettiğinin aksine yeni sitelerin sık güncellenmesi seoyu baltalamaz, tabi ölçüyü kaçırmamak gerek.)
  4. Alabileceğiniz her yerden link alın. Diğer sitelerinizden, blog yorumlarından sosyal paylaşım ve imleme sitelerinden yararlanabilirsiniz.

İşte Google da yükselen pek çok kişi genel olarak bu kaba maddeleri uyguluyor. Tabi püf noktalar bunlardan ibaret değil ama 3. ve 4. maddeyi sıkı bir şekilde uygulanmasıyla ciddi bir başarı elde edilebiliyor. Çeşitli kelimelerde yükselen pek çok site sahibinin de yapmış olduğu şey, bunlardan çok fazlası değil.

Şimdi bu ikinci yazım, ilk yazımı nisan ayında yazmıştım, mayıs ayında tembbelliğim tuttu yazmadım, bir de temmuzun son haftası bir yazı yazarım diye düşünüyorum, yazmayabilirim de, çünkü yazmak istediğim zaman yazıyorum , her zaman canım istemeyebiliyor.

Daha zaman var ama ben şimdiden blogger altyapısı ile iyinet2012seoyarismasi.org sitesinin sahibini kutlamak istiyorum birinci olarak. Ayrıca bu Blogger'ı seo açısından kötüleyenlere de kapak olsun.


Güncelleme
Ben yukarıda bahsettiğim yazıyı yazmadım, yarışma da tamamlandı. Benim öngördüğüm gibi yarışmayı kazanan iyinet2012seoyarismasi.org sitesi oldu. Tebrik ederiz. Atıp tutan seo uzmanları da kayıp gibi.. :)

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. güzel paylaşım olmuş elinize emeğinize klavyenize sağlık hocam

    YanıtlaSil
  2. SEO Yarışmasında sitenizi ilk incelediğimde yarışmaya katıldığınızı düşündüm ama şimdi gördüm ki sadece deneme amaçlı yazmışsınız. Katılsaydınız eminim tekrar ilk sayfalarda olurdunuz :) Başarılar

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel ve özgün paylaşımınız için teşekkür ederim blogunuzu yakından takip ediyor çok beğeniyorum. İnternetin renkli dünyasında kendinizi belli ediyor farkınızı ortaya koyuyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.