REDHACK KİMDİR

Redhack grubu son zamanlarda popülist saldırılarla adını fazlaca duyurdu. Anonymous ile geçtiğimiz günlerde birlikte gerçekleştirdiği başarısız saldırı, bakanlık sitelerine yaptığı saldırılar ve özellikle gündemde yer alan bozuk süt krizinden sonra süt tedarik eden bazı firmalara yaptıkları saldırılardan sonra popülaritesi tavan yapmış durumda.

Ayrıca bu konuda Tamer Şahin'in REDHACK GERÇEKLERİ yazısını okumanızı da ısrarla tavsiye ederim.


Özellikle devlet dolayısıyla hükumet yani Ak Parti'ye saldırılarından dolayı Chp sempatizanları ve diğer muhalefet parti tabanının bir kısmında Redhack'e karşı bir sempati oluştu.

Redhack Kimdir ? Pkk Bağlantısı

Kendilerini kızıl hackerlar - sosyalist hackerlar diyen bu kişiler aşırı sol kesimi temsil eden bir hacker grubu. Aynı işçi partisi ve TKP'de olduğu gibi PKK'ya karşı bir sempatileri var. Yaptıkları saldırılar da Pkk'nın eylemleri ile aynı amaca hizmet ediyor. Direk devletin sitelerini hedef alıp internet ortamında terör havası estirmeye çalışıyorlar.

"Örgüt ayrımı yapmadan" vurgusu

Redhack kendisine daha önce Pkk ile ilgili olduğu yönünde samanyoluhaber grubunun yaptığı habere misilleme olarak fethullahgulen.info sitesini hacklemiş ve şu notu bırakmıştı
Ve..: Her şeye rağmen, bıkmadan usanmadan halkı için çalışan, bedel ödeyen tüm devrimci, demokrat, yurtsever, aydın kardeşlerimize, 'örgüt ayırımı yapmadan' samimice selamlarımızı yolluyoruz! Ayrıca "isim vermeden" internet sansürüne uğrayan bütün "fikir" sahibi sitelere bu eylemimizi armağan ediyoruz!
Bu ifadede "örgüt ayrımı yapmadan" ifadesi vurgulanarak ön plana çıkartılıyor ve Pkk ayrımı yapmadıkları belirtiyor. Ayrıca kürt milliyetçiliği yapan haber sitelerinde de Redhack haberleri ön plana çıkartılıyor, destekleniyor.

Redhack'in şu ana kadar ülke menfaati için yapmış oldukları bir eylem de göze çarpmıyor, akp sitelerine yapılan saldırılardan ziyade emniyet ve bakanlık sitelerine saldırarak işleyişi engellemeye çalışıyorlar. Saldırıları tamamen ideolojik amaçlı görünüyor. Fakat twitter hesabından paylaştıkları iletileri gördükten sonra işin içinden liseli bir grup çıkarsa şaşırmamak gerek..

Logolarının üzerindeki "Since 97" ibaresi ile eski bir grup olduklarını ön plana çıkarmaya ve popülist eylemlerle gündeme gelmeye çalışıyorlar. Protesto için hack yapamaktan daha çok yaptıkları eylemlere anlam yüklemeye çalışıyorlar diye düşünüyorum.

Dün Melih Gökçek ile twitter üzerinden bir münakaşaya girdiler ve Melih Gökçek durumu sonradan farkedip, muhatap almayı kesti, dünden beri de Melih Gökçek üzerinden giderek prim yapmaya çalışmaları dikkat çekiyor.

Her ne kadar popülaritesi arttı desemde dün en aktif oldukları günlerden biri iken TT listesine giremediler ve eziklikle suçlayıp diyerek blogdaki yazıya cevap vermişler ki istatistikleri kontrol ederken gördüm ve sadece 250 kişilik bir ek ziyaretçiye neden olabilmişler yani popülariteleri o kadar da yüksek olmadığını gördüm aynı zamanda medyada da daha çok marksist haber siteleri ile PKK ya yakın görüşteki haber sitelerinde yer bulabiliyorlar. Dün NTV de ilk önce ciddiye alıp haber yapmasının hemen ardından haberi geri çekti..

Djitalin etkisiyle çabuk parlayıp çabuk söneceklerini tahmin etmek zor değil. Sadece birkaç İlerleyen zamanlarda nasıl bir hareket izlediklerini , ne olacağını hep birlikte göreceğiz zaten..

Share this:

, , ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Türkiye cumhuriyetine karşı olan herşeyde var bunlar. bizim türklere ne demeli ? otuna .okuna hayran kalıyorlar. yahu adamlar bölücüü...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar ugraşsalarda güçlü devletimizi bölünmez! Bizi bölmeye çalışanlara yazıklar olsun...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.