SPAM MAİLLER VE TÜREVLERİ

Sözde fırsat (indirim, kampanya haber) siteleri gitgide artmaya başladı ve beraberinde mail kutuma düşen spamler de. İşin kötüsü artık gmailin spam filtresini de aşmaya başladılar.

En son tepemin tasını attıran promoskop isimli site oldu. Bir şekilde mail adresimi elde etmişler ve gönderdikleri spamler, spam filtresini aşıp gelen kutuma düşmeye başladı.

Ev tadilatta olduğundan ve 5-6 günlüğüne Edirne'ye gittiğimden son 10 günde bilgisayar başına bir iki kez ve çok kısa sürelerde geçebildim. Gene de bu arada üşenmedim ve bu Promoskop'un maillerini açıp e-posta listesinden çık bağlantısı ile spamlerden kurtulmak istedim. Farklı günlerde 2-3 sefer denememe rağmen spamler hep gelmeye devam etti.

Bu sabah bilgisayarın başına gene geçtiğimde gene bir mail geldiğini görünce tepemin tası attı. Sitenin iletişim sayfasından telefon numarasını aldım, aradım. Müşteri temsilcisi çıkıp "Nasıl yardımcı olabilirim" dedi. Oldukça sinirliydim hani küfür edesim bile vardı. Ama kendimi tuttum. Yolladığınız spam mailleri durdurarak yardımcı olabilirsiniz dedim ve e-posta listesinden çıkma bağlantısına tııkladığımı ve her seferinde tekrar tekrar spam geldiğini biraz da bağırarak söyledim. E-posta adresimi istedi hemen çıkartalım diye, bende verdim ve 1 saat geçti geçmedi bir spam daha geldi...

Gmail'in filtre ayarlarını tam kullanmayı beceremediğimden midir nedir bilmem filtre oluşturduğum bazı sitelerden spam gelmeye de devam ediyor. Ben her seferinde direkt işaretleyip siliyorum ama tekrar tekrar geldikçe sinir oluyorum. Belki en büyük derdimiz bu değil ama oldukça uyuz bir durum.

Tabi maillerin dışında facebook, formspring ve diğer sosyal medya üzerinden gelen spamlerde de büyük bir patlama var, bunlar da ayrı bir problem. Facebook spamleri zaten artık kıçına sürüp koyuyor önümüze illallah dedirtti. Sahte profiller, sayfalar ve hileli uygulamalarlar. Formspring de ise soru bölümüne reklam yazıları yazıp gönderiyorlar.

Adı sanı duyulmamış basit sitelerin bu yaptığı onlara yakışıyor ama markalaşma yolundaki firmaların gene aynı yolu kullanması işin çığrından çıktığının göstergesi.

Ama her ne kadar bir marka imajı yaratmış olsalar da hala bu yollarla müşteri kazanmaya çalışan firmalardan bir bok olmayacağı kanaatindeyim ve  spam gönderen firmalardan ne kadar ucuz olursa olsun ne alışveriş yaparım ne ilişkili firmaların hizmetini kullanırım..

Herkes bu çeşit bir tepki gösterseydi (ama biliyorum ki her zamanki gibi göstermezler) bu sorun bu boyutlara ulaşmazdı. Asıl filtreyi bu firmalara gerçek hayatta, ticarette çekmeden bunların sonu gelmeyecektir. Hatta çok yakın zamanda gerçek mailleri de katlayacaklardır.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.