EVİN İÇİNE GİREN KUŞLAR

Yazları bizim pencereler açık olur genelde, hırsızlara ve şaşırmış kuşlara açık hedef şeklide. Hırsız geldiği pek olmadı ki olmasında... kuşlar fazlaca giriyor...

Eskiden beridir pek çok kuş davetsiz bir şekilde girdi, çıktı.. çoğu sağlam, kimisi hasta.. güvercin, serçe, kumru, karga, nereden geldiğini bilmediğim ağaçkakan ve değişik minik kuşlar...

Sonuncusu 2 gün önceydi.. gece 4 gibi yatmıştım ve sabah 7:30 gibi biraz hafif gürültüyle  de uyandım, baktım babamın elinde henüz yavru sayılabilecek tam erişkin olmamış bir kumru var. Gece evin içine girmiş.. babam tuttu omuzuma koydu, annem de öyle görünce dur bir fotoğrafını çekelim dedi.. Daha yataktan yeni kalktığımdan ve gece geç yattığımdan uyku sersemliğini üzerimden atamamıştım..

Fotoğraf merasiminden sonra, kuşu omuzumdan alıcakken kuş biraz korktu, elimi çektim. İnşallah korkup sıçmaz derken, omuzuma sıçıverdi, oldukça cıvık bir şekildeki dışkısının suyu omuzumdan koltuk altıma kadar aktı yani :s

Neyse ben yıkanmaya gittim, annemlerde kumruyu pencerenin kenarına koymuşlar, kuş yarım saat filan uçmadı, sonra uçup gitti..

Üniversite 2. sınıfta karganın biri kafama sıçtığından beridir, (çok iğrenç bir deneyimdi)  kuşların üzerime etmesinden çekinirim... Kimisi şans mans der ama bokun nesinde görüyorlar o şansı anlamam, başkası olsa hemen gider loto filan oynardı heralde.. oynayacak olan varsa rakamları vereyim .. :)

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Çook tatlıı :) Babannemin mutfak penceresi balkon pencereleri gibi açılıyo, aslında hep açık yani. Biz de kumrular için bulgur vs koyuyoruz. Bi gün bir de baktık ki -bize çaktırmadan nasıl yaptıysa- kombinin üstüne kuş yuva yapmışş. Yavrucanlar gidene kadar cik cik sesleri dinledik. Harikaydı, aklıma geldi bunu okuyunca. Bu arada kuşun zıçmaması için önce biraz korkutup bağırsaklarını boşaltmasına yardım ettikten sonra omzuna alabilirsin. :)

    YanıtlaSil
  2. Muhtemelen eve kus girmesi gibi bi başlık aradığıma gore demin uyunma sebebim olur kendisi. Hızlı kanat cirpisiyla bi anda sıçradm anlayana kadar onun kadar cirpindm tabi ben de . Sonra baktim ki camin önünde ucmaya calisan bir şey, ilk basta ne olduğunu anlayana dek beni saran cekinme ve tedirginlk perdedn hafif kafasını çıkarınca gecti ama oyle cok kanat cirpiyordu ve yolu bulamiyrdu ki korktm bi sey olacak diye.Sonra hassas bi yapiya sahip olan ben durmann faydasi yok diyerekten elektrik supurgesinn sapi ile perdeyi actim ama hala yolu bulamadi sonra aldigim ekmeklerle geçtim odanin içinden balkondan camin onune ekmek attim tik tik vuruslarla yolu gösterdim, kendi çapımda ottum ama yoook çıkmıyor .. Yardım isteme imkanı durdugu pencerenin önündeki komidini ele geçirerek bitirmiş oldu.Sonra başladım dua etmeye bir yandan da çiçeklerin kenarina taktiğim tavuskusu tuyunu aldim pencereye dogru sallayinca uctu ama nereye tam karsi duvara buyuk aynanin onune .. Büyük bi gürültü tabi baktim bizimki aynada kendime bakmakta ve ışıklı aynami de yere düşürmus . Yine balkondan gorsn diye salladim tuyu cikmadi . Kendinin karsi yonune doğru ses olsn diye mandal attim uc bes yedi sonunda uctuuu ve gitti bana da malum komidn ve cevresinde :( vee tabi ayağı kirik bi ışıklı ayna kaldi.. Artık aynayi balkona koyacağım tamam en güzel sensin :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.