GOOGLE'DAN YENİ SOSYAL SİTE

Facebook'un bu hızlı yükselişi karşısında Google'ın neden hala bir sosyal site kurmayışına ya da Orkut ve ya Friend Connect sitelerinden birini facebook tarzı bir siteye dönüştürmediğine anlam veremezdim. Artık Google'da bu boş bekleyişinin anlamsızlığının farkına vardı heraldeki yeni sosyal sitesi için büyük adımlar atmaya başladı.

Facebook en son Bing ve Yahoo ile anlaşmış ve sonrasında da "Facebook Yeni Mesajlar" ı aktif hale getirmişti. Yani Google'ın en büyük olduğu alanlardan ikisi: Arama motoru ve e-mail. Artık Google bunların üzerine misilleme için mi, yoksa Facebook Google'ın bu çıkışını öngördüğü için mi birbirlerinin alanlarına göz diktiler bilemiyorum.

Google'ın dev oyun firmaları ile görüşmesi üzerine, yeni sosyal site söylentileri 3 gündür konuşuluyor ama benim haberim başka: Google Profiller hizmetinin yeni arayüzü ve eklenen alanları.

Eski basit arayüzü değişmiş ve ilişki durumu, aradığı gibi alanlar eklenmiş. Eskiden Picasa ya da Flickr üzerinden gösterilen fotoğraflar yerine scrapbook olarak isimlendirdiği yeni fotoğraf albümü ise bir süre önce Facebook'un da düzenlediği profil resimlerinin aynısı gibi.

Kısacası Google Profiller, Facebook profil sayfaları gibi olmuş. Facebook'un duvarı var. Google profillerde ise Buzz. Geriye bir facebook arkadaş listesi ve arkadaş ekleme, mesaj gönderme filan kalıyor. Bunlar da Buzz'da var ama bir Friend Connect var unutmayalım...

Benim bir öngörüm daha var. Birkaç gündür farkındasınızdır, Facebook'a girdiğinizde "Facebook'u anasayfan olarak ayarla" seçeneği karşımıza çıkıyor. Peki Google yeni sosyal sitesini nasıl pazarlayacak dersiniz... Gmail ve Chrome'dan aklınıza getirin...


Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Oldukça açıklayıcı ve faydalı bir paylaşım. Emeğinize sağlık. Klima

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.