MP3 İNDİRMEK YASAL OLSA

İnternetten mp3 indirmek günümüzün olağan olaylarından biri ve herkes dinlemek istediği müzikleri artık para verip almak yerine internetten indirmeyi ve ya şarkıya sahip başka bir arkadaşından paylaşmayı tercih ediyor. Eskiden internetten mp3 indrilmesi konusunda değişik fikirlerim vardı ama artık öyle düşünmüyorum...

Tüketim çılgınlığının sanat dünyasına etkisi olarak artık albümler de eskisi kadar dinlenilmiyor, bir haftada dinlemekten sıkıldığımız hit şarkılar oluyor. Piyasadaki sanatçıların bolluğu da bunu körüklüyor.

Özellikle son zamanlarda hızla türeyen film siteleri var bu sitelerden isteyenler film izleyip indirebiliyor. Hatta geçende gördüm tr uzantılı domainle bu işi yapanlarda var ve bu siteler herhangi bir sansüre de uğratılmıyor.

Müzik indirme ve dinleme konusunda ise youtube gibi sitelere müsaade edilirken, yotube'daki iliştirme kodları ile videoyu kendi bünyesine ekleyen küçük siteler kapatılıyor. Mesela sitelerimden biri bu şekilde kapatıldı. İçinde baksanız 15-20 şarkı ya var ya yok ama kapatıldı. Üstelik bu içeriklerin sağlayıcısı youtube gibi siteler açıkken.

Bununla beraber Müyap'ın Youtube'da kendi hesabı bile var ve klipleri kendi ekletiyor. Yani hem bu işin yasak olduğu için sitelere dava açıp kapattırıyorsunuz, sonrada gidip o içeriği kendiniz yüklüyorsunuz. Müyap'ın bunun karşılığında para aldığı kesin. Peki bu paralar albümün çıktığı müzik şirketi ile paylaşılıyor mu ?

İşler bu kadar ironik ve saçma sapan bir hal almışken aslında baştan sorgulanması gereken birşey var. Müzik paylaşmak neden yasal olmasın ! Sonuçta bu korsan albüm değil, para ile satılmıyor bu. Üstelik sanatçılar artık albüm satışından gelir elde etmediklerini bağıra bağıra söylerken...


Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.