BARIŞ'I KURBAN ETMEK

Barış Ünver'i pek çoğunuz duymuştur, uzun zamandır beyn.org adresinde blog tutan bir arkadaşımızıdır. Başbakanı zaten duymayanınız yok ... Başbakan tutmuş Barış'a dava açmış...

Barış başbakana öcalanın ruh ikizi demiş, daha sonra bir şekilde başbakanın görevlileri artık kimse bunu görmüş ve Barış'a dava açmış. Bizim gibi gerçek ismi ile yazan bloggerlara ulaşmak zaten mesele değil, Barış da kolay hedefti ve davayı yedi.

Barış'ın yaptığı yanlış tamam, onun çıkıp bu ülkenin başbakanına, terör örgütü lideri azılı bir cani ile ruh ikizisin deme hakkı yok ama sırf bunun için çıkıp dava açmak da biraz abes. Ki işin sonunda 2 yıl hapis cezası varken...

Ama şu konu da önemli:

İnternetten insanlar çok kolay atıp tutuyor. Küfürler hakaretler gırla gidiyor ve insanlar bunu çok doğal birşey zannediyor. Halbuki internet bir iletişim aracıdır. Burada söylenenlerin, telefonda ya da yüzyüze söylenmesinden farklı birşey değil.


Fakat insanlar kilometrelerce uzakta olunca ya da bir nickin ardına saklanınca son derece cesur oluyor bu da içlerindeki negatif yanlarını ortaya çıkmasında etkili oluyor. Küfür, taciz pek çok şey son derece doğal bir hava içinde gerçekleşiyor.

İnsanların artık şunu anlaması gerek: İnternet gerçek ! Bu yazılarımız, yaptıklarımız nefes aldığımız, yemek yediğimiz dünyanın bir parçası. Bunun için yüzyüze denilemeyecek olan şeyleri burada bir oyun havası içinde söyleyemezsiniz.

Ben sırf bu durum için geçen yıl bir imaj çalışması yaptım ve internet profillerimi yenileyip, Orijinal Delikanlı nickini terkedip, internetteki profilimi gerçek ismim Yılmaz Barış ile devam ettirdim.

İnsanlar bu işin ciddiyetini anlamalı, hatta bazılarına caydırıcı cezalar verilerek bunun yanlış olduğu herkese hissettirilmeli ama .... ama Barış yanlış kurban. Pek çok internet portalında Başbakana sayısız hakaretler, küfürler ediliyor. Bu kadar şey varken Barış'ı kurban etmek son derece haksızlık.

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Sevmiyebilirsin ama koskoca Türkiyenin başbakanına saygı duymalısın ki internet aleminde birşeyi duymak zor olmamalı.
    Bizde kendi blogumuzda yazıyoruz ama bu şekilde değil.Açıkcası yaptığından dolayı cezayı hak ediyor ama bunun 2 yıl olması birazcık abartıya kaçabilir.Hakaretin cezası buda olabilir.
    Dediğiniz gibi bir çok kişi facebook ve bloglarıyla başbakana hakaret etmekte ama sadece bi kişinin görülmeside ilginç.Bu yüzden kişiye gerçekten üzüldüm umarım tatlı bir yol ile çözülür.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.