FUTBOL ARTIK BENİ SARMIYOR

Futbolla ilgilenmeyen garip erkekler, evet artık onların içine beni de ekleyebilirsiniz. Yıllardır futbola ve diğer spor branşlarına ilgi duymuyorum.

Futbola çocukken hastaydım, galatasaraylıydım, ve takımım için avazım çıktığı kadar bağarabilir, yeri gelince kavga edebilir ve hatta ağlayabilirdim de... ki Galatasaray-Arsenal maçı sırasında sinirden ve maçtan sonra da sevinçten ağlamıştım. ( 22 yılını doldurmak üzere olan hayatımda ilk 6-7 yılı istisna olarak alırsak toplam ağlama sayım el parmaklarım kadar yoktur heralde)

11-14 yaşlarım futbol ve basketbol oynamakla geçti. Daha sonrasında izleyici kesimde yer aldım genelde...

Lise hayatımda sadece beden dersleri ile sınırlı kaldı. Üniversite 1. sınıfta iyi kötü gene 10 küsur maç yapmışlığım olsa da sonrasında toplam 10 taneyi bulmamıştır.

Bu yıl dünya kupasındaki hiçbir maçı izlemedim, milli maçları izlemedim, lig başlayalı bırakın maçı, tekrar görüntülerini bile izlemedim. Cep telefonuma gelen maç sonuçları ve kulak misafiri olduğum futbol muhabbetleri de olmasa futbol hayatımdan çıktı diyebilirim.

Peki neden böyle oldu? Neden futbolu artık sevmiyorum, ilgimi çekmiyor ?

Çünkü anladım ki futbol eskiden anladığım gibi birbirine kardeş gibi düşkün adamların diğerleriyle olan mücadelesi değilmiş. Bir takımdan, ezeli rakibine geçmek, on yıllık oyuncuyu bir maçta silmek profosyonellikmiş. Milli takıma yabancı oyuncu, hoca almak çok doğal birşeymiş.

Futbol, benim eski sığ, muhafazakar çocukluğumda kaldı. Ben futbolu öyle bilirdim, trilyonlar verilse takım değiştirilmez zannederdim.

Oysaki futbol insanların tutkularından para kazanılan bir sektörmüş sadece. Spor, sevgi, barış, kardeşlik hepsi hikaye imiş. Başkanlar sadece işadamı ve takımlar, futbolcular, teknik hocalar sadece alınıp, satılan birer maldan ibaretmiş.

Taraftarlar sadece müşteri, başka bir deyişle her biri yolunacak birer kazmış. O amigolar, toplulukların başkanları takımı en çok sevenler değil, götüne en çok iti kopuğu takan çete liderleriymiş.

Anladım ki futbol bir rüyaymış ve ben o rüyadan uyanmışım . Milyarlarca insan uyurken, milyonlarcasının uyanıp da yalnız kalmamak adına uyuyor numarası yaptığı bir dünyaymış burası sadece...

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.