SAYKO

Bu oyunu çoğunuz duymamıştır ve zaten oyunu oynayabilmek için bir kişinin oyundan bihaber olması gerekmektedir ki oynanabilsin.

Üniversitedeyken sınav haftası ders çalışmak yerine yaptığımız aktivitelerden biridir sayko. Kimi zaman saatlerce sürer de tamamlanamaz. Ama oldukça zevlidir oyun, muhabbeti arttırır... Tabi ebe olan için bazen sıkıcı olabilir...

Oyunun kuralını bilmeyen ebe olur ve kuralı çözmeye çalışır. Kural ise şöyledir; Herkes bir çember oluşturacak şekilde dizilir. Ebeden diğer oyunculardan istediğine onların kişiliklerine yönelik sorular sorması istenir. Soru sorulan kişi ise cevabı kendi için değil, yan tarafındaki kişi (sağ ya da sol ama oyun boyunca tek bir yön) cevaplar. Mesela saçın ne renk dediğinde yanındaki kişinin saçı ne renk ise o cevap verirlir. Cevap verilemediğinde, verilmek istenmediğinde ya da cevap yanlışsa kişi "sayko" der ve yanındaki kişi ile yer değiştirir.

Oyuncuların birbirini iyi tanıyan kişiler olması oyunu daha eğlenceli kılar. Ebe kuralı çözdüğünde ki çözebilirse oyun tamamlanır. Yatsı namazından sabah namazına kadar oynayıp da oyunun tamamlanmadığını bilirim.

Düşününce kural çabucak bulunur ve oyun biter gibi gelebilir insana ama genelde çok fazla uzar. Aynı kişiye, düzgün sorular sorulduğunda ebe cevabın yanındaki kişiye göre verildiğini anlayabilir fakat. Yer değiştirmeyi tam olarak kafasına oturtamaz.

Bir keresinde oynarken benim üzerimde 74 yazan bir pantalon vardı ve yanımdaki de paçasının arkasında 90 yazan bir kapri giymişti ve oturduğunda yazı gözükmüyordu. Ebe olan arkadaş bana sordu: "Pantalonunda kaç yazıyor" dedi, ben de 90 dedim... Herkes gülmeye başlarken onun aklı iyice karışmıştı...

Eğer şöyle 4-5 kişi toplanabilirseniz ve vaktiniz de bolsa, saykoyu bir deneyin derim. Hem farklı hem eğlenceli, üstelik her zaman oynamaya fırsat bulamayacağınız bir oyun olduğundan, aklınızda yer eden bir hatıra olarak kalacaktıır.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.