CV NASIL YAZILIR

Finaller bitti, boş kalmamak için gene anketörlüğe demir attım ve bu arada harıl harıl iş arıyorum ve son iki gün içinde internet üzerinden yaklaşık 20 firmaya cv yolladım.

Allah'tan iş-kariyer siteleri var ve direkt olarak bu siteler üzerinden başvurabiliyoruz. Bunların en yaygını, kariyer.net ve secretcv.com siteleri. Aşağı yukarı tüm cv gönderilerimi kariyer.net üzerinden yaptım.

Bazıları direc doc uzantılı cv'nizi bilgisayarınızdan yükleyin diyor. Bunun için bilgisayarıma da bir cv hazırlayıp kaydettim.

Cv'nin ne olduğunu ilk defa ne zaman duydum hatırlamıyorum ama ilk defa üniversite 1. sınıfta hazırladığımı aklımda. O zaman cv'e ekleyecek pek birşey yoktu tabi ki şimdi de pek fazla birşey olduğu söylenemez.

O saçmasapan paraların boşa saçılarak alındığı, eğitim programlarının ardından verilen ve aslında hiçbir değerinin olmadığı sertifika parçaları benim alanıma hitap etmediği için bir eksikliğimde yok o açıdan.

Daha bir cevap gelmedi firmalardan, büyük ihtimal haftaiçi gelir ve kesin 3-4 tanesinden olumlu cevap gelir. O zaman düşünme sırası bize gelecek, düşünmeye pek vaktim olmayacak olsa da...

Genelde hep ofisboy ilanları için başvuru yaptım. Kpss sınavından sonra atamalara kadar idare edecek bir iş olsa yetecek. Daha sonra kapağı kamuya atmaya bakacağız ki bu arada üniversite bitmiş olacak inşallah.

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Hadi bakalım hayırlı olsun.. Yeni mezun biri cv sine ne yazabilir ki mezun olduğu ünv. dışında?

    YanıtlaSil
  2. Cv nasıl yazılır diye önce kapsamlı bir araştırma yaptım... her yerde önemli bir noktaya işaret ediyordu:
    Cv nizi okuyacak kişinin vakti az olacağından cv niz kısa olmalı diye....
    İşte benimki de öyle oldu :)
    İşte.. demografik blgiler,ehliyet,çalışmak istediğim sektörler, pozisyonlar ve bitiyor...

    YanıtlaSil
  3. Cv hazırlanması ve sunulmasını başka bir bakış açısından ele alan yazıyı
    http://www.guvenilir.org/2009/06/bir-vefat-ilan-ozgecmis-cv.html

    linkinde bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.