BOSH DOĞRU YOLU ŞAŞIRMADI

Geçen hafta yazdığım, bir yazıda Bosh'un Bursa'daki fabrikasında mescitlerin kapatıldığını birdirmiş ve sonraki bir yazıda Bosh'tan bize gelen cevabı paylaşmıştım. Ve sorun nihayet çözümlendi...

Bosh İletişim Merkezi'nden dün bir mail daha geldi ve çalışanlar için yemek ve çay molaları sırasında kullanabilecekleri ibadet amaçlı 3 odanın Ekim ayı sonuna kadar hizmete sokulacağını bildirdiler.

Mail bana gönderildiği hali ile şöyle:

Merhaba,

Mailinize istinaden sizleri son gelişmeler hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Bosch San. ve Tic. A. Ş. ve sendika temsilcileri, gerçekleştirilen toplantı sonucunda karşılıklı uygun bir yerel çözüm konusunda anlaştı. Fabrika yönetimi ve işçi temsilcileri arasında yapılan anlaşmaya gore, Bursa’daki Bosch Dizel fabrikalarında çalışanlar için ibadet amaçlı üç oda hizmete sokulacak.

Türk İş Kanunu’na ve Bosch’un sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uygun olan bu odalar, Bosch Bursa Dizel fabrikası çalışanlarının daha sağlıklı ve güvenli koşullarda ibadetlerini yerine getirmelerine olanak verecek. Bu odalarda, daha iyi bir havalandırma sistemi, acil durumlar için geliştirilmiş giriş ve çıkış imkanı ve yangın söndürücüler olacak. Yenileme çalışmalarının tamamlanması ile bu odalar en geç Ekim sonunda hizmete sokulacak. Çalışanlar, yemek ve çay molaları esnasında bu odaları kullanabilecekler.

Bursa’daki Bosch Dizel fabrikası, bu olanakların yanı sıra, isteyen çalışanlarına, 30 yılı aşkın süredir uyguladığı, Cuma ve Bayram namazlarına gitme olanağını sunmaya ve transfer sağlamaya devam edecektir.

Ekim ayı başında, Bosch Bursa Dizel fabrikasında ibadet amaçlı kullanılan alanlar, koşullarının sağlık ve güvenlik açısından giderek olumsuzlaşması gerekçeleriyle kapatılmıştı.

Bu yerel çözüm ile, Bursa’daki Bosch Dizel fabrikası yerel kültür ve değerlere olan saygısını göstermektedir.

Bu e-mail ile durumu netleştirebildiğimizi ümit eder, ilginize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Bosch İletişim Merkezi

Share this:

, , ,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.