İNTERNET EXPLORER 6'NIN CANI ÇIKSIN !

Siteyi açalı bir yıla yakın oldu. Pek çok şablon denedim ve bu şablonlarda dikkat etmem gereken bir kural vardı. ie6 (İnternet Explorer 6) ile uyumlu olması.

Çünkü istatistiklere baktığımda şu son 1 ,5 aya kadar site ziyaretçilerinin tarayıcılarının en az yarısı ie6 kullanıyordu. Bunun için ie6'ya uymayan şablonları sitemde kullanamıyordum. Tamam oldu dediğim şablonlar ie6'ya takılıp durdular.

Şu son 3-4 aydır bazı siteler ie6 kullananlara uyarı veriyordu. Bu dandik, modası geçmiş işlevi bitmiş tarayıcı ile bu sayfayı düzün görüntüleyemezsin diye... Bunlara sonradan popüler sitelerde karışınca ie6'nın kullanımı iyice azalmaya başladı.

Özellikle bir iki ay önce facebook tasarımını değiştirdikten sonra, ie6 ile düzgün görüntülenemediğinden, ie6 kullanımında iyice azalma oldu. Daha sonraları youtube de katıldı ama en önemlisi facebook un katılışı olmuştu.

Ve şu son bir aydır filan istatistiklere baktığımda; ie6'nın kullanım yüzdesi 27'yi bulmuyor. Yani artık ie6'nın benim için de bir önemi kalmadı. Bir daha da kafayı buna takmam.
Adam gibi rahat rahat dolaşmak isteyen, yeni nesil üst sürüm tarayıcılara baksın.

ie6'nın da canı çıksın!

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. internet Explorer 8 kullanıyorum ama ondanda memnun degılım.Bazen sayfaları açmada problem yaşıyorum.Hemen sayfayı kapatıyor..
    Yokmu daha güzel bir program bulursan banada haber ver oldumu?

    YanıtlaSil
  2. Benim favorim mozilla firefox. Yeni sürümü 10 gün önce filan çıktı:firefox3.5

    Üstelik gelştiricilere oldukça açık ve oldukça işimize yarayacak pek çok eklentisi mevcut.

    Örneğin:
    http://www.orjinaldelikanli.com/2009/06/facebook-videolarini-indirme-veya.html
    gibi...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.