7. TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

7. yapılacak Türkçe Olimpiyatları 27 Mayıs 2009 Çarşamba günü Kızılcahamam, Asya Fin Termal Tatil Köyüne giriş ile başlıyor. 10 Haziran 2009 Çarşamba günü Veda Töreni ile bitiecek.


Türkçe Olimyatlarının resmi sitesinde bulunun tanıtım yazısı aşağıdadır:,

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği olarak, güzel Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri Uluslararası Türkçe Olimpiyatları düzenlemekteyiz. Bu olimpiyatlar, yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.
1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 17, 2. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 21, 3. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 42, 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 83, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 100 ülke katılmıştır. Mayıs ayında yapılacak olan 6. Ulusllararası Türkçe Olimpiyatları'na 110 ülkenin katılımı beklenmektedir.
“Türkçe Olimpiyatları” bir final niteliğindedir. Finale gelene kadar birçok aşamadan geçilmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 5000 öğrenci hazırlanmaktadır.
Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar.
Geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde her yıl, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.