DİKKAT MİSYONER GELİYOR !

Piyasaya kendini sürekli atatürkçü olarak satan ÇYDD (çağdaş yaşamı destekleme derneği) ve ÇEV (çeğdaş eğitim vakfı) in misyonerlik faaliyetleri yaptığı genelkurmay ve mit raporuyla belgelenmiş ve mahkeme onayıyla tescillenmiş.
Bu dernekleri genelde, başörtüsü tartışmalarında, cumhuriyet mitingleri gibi faaliyetlerle hatırlıyoruz.
Laiklik adına karşı çıktıklarını iddia ettikleri başörtüsü ve diğer dini unsurlarada gerçekte neden karşı çıktıklarınıda görmüş olduk böylece.
2005'te yayınlanan Adnan Odabaş'ın 'Dikkat Misyoner Geliyor' isimli kitabında SEV (Sağlık Eğitim Vakfı), ÇEV ve ÇYDD'nin birlikte çalıştığı iddia ediliyordu.
SEV bunun üzerine tazminat davası açmıştı ve davayı kaybetti. Buradaki en önemli kısım ise, bu derneklerin, genelkurmay, mit ve mahkeme belgeleriyle protestan misyonerliği yaptığının belgelenmiş olması.

MİT İstihbarat Başkanı Cemal Uzgören imzalı 24 Nisan 2001 tarihinde hazırlanan ve dört yıl önce basına sızan rapora göre, ÇYDD ve ÇEV vakıfları misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye ayağını oluşturuyor. Bu iki vakıf misyonerlik faaliyetlerini organize eden Dünya Kiliseler Birliği'nin ülkemizdeki temsilcisi durumundaki Amerikan Board şirketi tarafından destekleniyor ve finanse ediliyor. 1830'lu yıllardan beri ülkemizde faaliyet gösteren Amerikan Board adına Türkiye'de faaliyet gösterdiği belirtilen Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın mütevelli heyetinin başında ise ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in eşi Yaşar Yaşer'in bulunduğu anlatılıyor. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın annesi olan Lilimina Raiman'ın 1936 yılında Leyla ismini aldığına değiniliyor. (*)

Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın hazırladığı raporda da ÇYDD ve ÇEV'in Dünya Kiliseler Birliği'nden yüklü miktarda para yardımı aldıkları belirtildi. Raporda, vakıfların üst düzey yöneticilerinin vakfa yapılan yardımları burs adı altında kendi yakınlarına havale ettikleri, yurtdışında faaliyet gösteren yasadışı örgütlerden bağış adı altında para aldıkları şeklinde iddialar yer alıyor. Özellikle Amerikan Protestan mezhebini yaygınlaştırmaya çalışan yabancı kuruluşlar ile aralarındaki para akışının miktarları tarihleriyle birlikte veriliyor. (*)

MİT'in değerlendirmelerinde ÇYDD'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarını kalkan olarak kullanıp birçok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiçbir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak tanıtan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutuldukları açıklanıyor. Örgütlenmenin depremzedelerin zor durumlarını suistimal ederek misyonerlik faaliyetlerinde bulunduklarına da dikkat çekiliyor.(*)

Benim oldukça ilgimi çeken bir yönüde Türkan Saylan ın annesi oldu. Daha önce hiçbir yerde annesinin türk olmadığına dair bir veriye rastlamamıştım. Türkan saylanı özellikle başörtüsüne olan düşmanlığı ile hatırlıyorum. Bu haberde durumu biraz daha açıklar vaziyette.

Şu anekdotuda belirtmeden geçemiyeceğim. Türkan Saylan bir konuşmasında 'Saçlarımı kazıtırım gene de başörtüsü giymem' demişti. Şimdi ise kanser ve kemoterapi görüyor. Saçları dökülüyor.

(*) : Bu kısımlar zaman gazetesinden alıntılanmıştır.

Konu ile ilgili tavsiye yazılar:

http://www.haberx.com/Yazarlar/Rauf-Atilla-Polat/Nisan-2009/Turkan-Saylan-ve-Kiliseler-Birligi….aspxhttp://www.samanyoluhaber.com/haber-146042.html
İŞTE SAYLAN'IN GİZLİ TOPLANTILARI

SAYLAN'DAN HODRİ MEYDAN - İZLE

TÜRKAN SAYLAN'DAN ŞOK İTİRAF

İŞTE SAYLAN'IN MİSYONERLİK BELGESİ

MİT RAPORUNDAKİ TÜRKAN SAYLAN - İZLE

SAYLAN'DAN İSLAM DİNİNE İNANILMAZ HAKARET

ÇOK TARTIŞILACAK BOMBA İDDİA

TÜRKAN SAYLAN'DAN ÇAĞDIŞI SÖZLER

SAYLAN ÖYLE BİR ÇAĞRI YAPTI Kİ...

ERGENEKONCULARA SAHİP ÇIKTI!

SAYLAN'DAN HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

SAYLAN: BİZİM İSTEMEDİĞİMİZ BİRŞEY TÜRKİYE'DE OLAMAZ

SAYLAN'IN BAŞÖRTÜSÜ BAKIŞI PES DEDİRTTİ

TÜRKAN SAYLAN'DAN İNANILMAZ ÖNERİ

SAYLAN, GÜL'Ü SİNDİREMEDİ!

BİR TÜRKAN SAYLAN ANALİZİ

İLKOKUL ÇOCUKLARINA DAĞITILAN ŞOK KİTAP

BİR DEDİĞİ DİĞERİNİ TUTMUYOR

SAYLAN MUHTIRA HAYRANI ÇIKTI

SAYLAN TÜRK MÜZİĞİNE DE KARŞI

GÜL'ÜN ADAYLIĞINA MEYDAN OKUDU

TÜRKLERİ BARBARLIKLA SUÇLADI!

Share this:

, , ,

CONVERSATION

7 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Allah belasını veriyo hepsinin hacım. tekerr tekerr, yavaş yavaş geliyoruzz, korkun bizdenn :Pp

    YanıtlaSil
  2. uyuz kadın...
    suratında meymenetin m si yok
    ne kadar pislik biri olduğu yüzünden anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  3. http://www.odatv.com/Siyaset/bu_fotograflari_gormez_olaydim_diyecek-15722.html

    YanıtlaSil
  4. Karşı görüşe her zaman için saygı duyarım..Tabi bu görüş saygı çerçevesinde olursa..Yapılan yorumlarda saygılı olunmasını belirtmeli uyarmalısın bence..

    Alıntı:

    Adsız says:
    15 Nisan 2009 Çarşamba 14:22

    uyuz kadın...
    suratında meymenetin m si yok
    ne kadar pislik biri olduğu yüzünden anlaşılıyor.

    O insanıda yaratanın kim olduğunun farkındasındır umarım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Orjinal Delikanlı ;

    Tayfur'un da dediği gibi kar$ı görü$e saygılıyım fakat dozajı a$mamak adına yorumlarda devreye girmen gerekiyor diye dü$ünüyorum.

    Yazıların alıntılı kısımları Zaman gazetesi ve Samanyolu Haber'den. Kurumların ne kadar tarafsız değerlendirme yaptığını tartı$maya gerek yok sanırım. $u belgeler, ne olduklarını çok merak ediyorum.

    Birazdan mail atacağım gerekli ki$ilere, cevap gelirmi gelmezmi bilinmez. Ama umarım gördüğüm $u " http://www.palhaber.com/haber/turkiye/turkiye-genel/mit-ve-tsk-dan-turkan-saylan-belgesi.html " adresteki belgeler değildir MİT imzalı belgeler dediğiniz. Eğer oysa çok gülerim çünkü !

    Bilgisayar bilgin var, a$ağıdaki resmi kaydetmeyi denediğinde , birbirinden ayrı iki adet belge olduğunu görüyorsun. Ayrıca bu belgelerde herhangi resmi bir imza yada mühür de göremiyorum. Bunların yapılmasının kolay olduğunu biliyorsun.

    Sonuç olarak bana herhangi bir mahkeme hükmü gösterebilirmisin ?

    Mutlu günler.

    YanıtlaSil
  6. İddian çok komik ve basit. Şimdi belgeler onlar mı değil mi, onaylı mı onaysız mı belge o resimde gözüktüğü kadar mı onu tartışacak değilim.
    Mahkeme kabul ettiyse elbette gerçektir.
    Zaten ben samanyoluhaberin patronun yayın organları gibi iftira için haber yaptığını görmedim.
    İnternetin başından o belgeleri görebilmemiz ya da doğruluğunu kavrayabilmemizde elbette mümkün değil. Ki o mühürlü bile olsa mühürün photoshoplanıp photoshoplanmadığını tartışırmaya açardın sanırım.

    Eğer belge istiyorsanda nereye gerekiyorsa oraya başvurman gerekir. Kabul edersinki ben kimseye belge gösterecek durumda veya zorunda değilim. Yaptığım alıntıya sağlam kaynak gösteririm o kadar.
    Ve zaman gazetesi ve samanyoluhaberden daha çok güvendiğim bir medya organı yok diyebilirim.
    Şimdiye kadar kaç tane yalanlanmış topu topu kaç haber çıktı. Benim bildiğim ara sıra kendi düzelttikleri basit hatalardan başka hiç yok.
    Ama ben sana patronun gazetelerinin yalan haberlerinden birkaç örnek gösteriyim:
    http://www.samanyoluhaber.com/haber-94589.html
    Samanyoluhaber:Sadece Gerçekler :)

    YanıtlaSil
  7. Komik ve basit olduğunu dü$ünmene rağmen cevabın için te$ekkür ederim öncelikle.

    Sorduğum $ey mahkemenin bu yönde bir karar verdiğine kar$ılık bir kanıt. Fakat bana Samanyolu'nun herhangi bir yazısını gösterme lütfen. Aynı $ekilde kar$ılık bir durum olsa sende aynısını dü$ünürsün takdir edersin ki. Neyse, umarım mailime cevap gelir.

    Bu arada haberlere bakmadım ama tahmin edebiliyorum az çok. Yalnız $unu atlıyorsun ki diğerlerinin de sütten çıkma ak ka$ık olduklarını iddia etmedim.

    Cevap gelene kadar tartı$mak manasız olacak sanırım.

    Tekrar te$ekkür ederim cevabın için.

    Mutlu günler.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.