Kaosa Ramak Kala


Dün Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı ve oy çokluğuna rağmen, oy yetersizliği sebebi ile Akp için açılan parti kapatma davası düştü.

Aslında bu kararın çıkacağı önceden tahmin edilmişti. Dünyanın önde gelen yatırım uzmanları, geçen haftadan itibaren kapatılmayacağını ve bu sebeple İMKB ye yatırım yapma tavsiyeleri veriyordu.

Ki karar açıklanmadan saatler önce borsa tavan yaptı. Dolar fiyatları oldukça düştü. Ak parti'nin kapatılamayışının (kapatılamayışının) sebebi şüphesiz ki, AB ve ABD nin Ak parti'ye verdiği destekti. Eğer Ak parti kapatılacak olsaydı. Borsa çökecek AB üyeliği hayal olacak, ülkede kutuplaşma had safhaya ulaşacak belkide şimdiye kadar susan muhafazakar kesim sokaklara dökülüp eylemlere başlayacaktı. Ama Allah'a şükür olmadı.

Bu davanın kabul edilmesi bile oldukça saçmaydı ve yadırganmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin daha önce aldığı hukuk dışı kararlar zaten ortadaydı. Ve gene ellerinden gelen en büyük hukuksuzluğu yaptılar. 6 kapatılsın, 5 hazine yadımı kesilsin oyu. Daha fazlasını yapamadılar, güçleri yetmedi.

Yargının, özelliklede Anayasa Mahkemesi'nin ideolojik olarak davrandığı gün gibi ortada. Bu saatten sonra yapılması gereken en önemli iş, yeni bir anayasa ve devletin önemli organlarının revizyondan geçirilerek, ideoloik kamplaşmadan kurtarılmasıdır.

Ak Parti de bundan sonra sol kesimin içine biraz daha fazla girmeli ve onların da güvenini kazanmalı. Doğrusu malum guruplar tarafından sürekli irtica ile suçlanacaktır ama bu suçlamalara bahane kazandırmamalı.

Ve artık cesaretini biraz daha toplayıp, demokrasi dışı girişimlerin üzerinde daha fazla baskı kurmalı. Ne yazık ki hala ülkemizde 'iyi darbe' 'kötü darbe' ayrımı yapanlar var.

Birilerinin şunu artık kafasına iyice kazıması gerek.

DEMOKRASİ KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR !

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. evet birilerinin bunu gerçekten anlaması gerekli, hala cunta özlemi çekenler var.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.