2013 Sigara Fiyatları

2013 Sigara Fiyat Listesi
Babam bakkal bunun için sigara içmesem de takip ediyorum bu mevzuyu. 2 haftadır sigara toptancıları tarafından karaborsaya düşürülen sigaraların sebebi 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni ÖTV zammıydı ve ötv zammı bugünden itibaren yürürlükte.

Yeni (Bazı Sigaralara Zam Geldi! Fiyat Listesi Aşağıda !)

Fakat zam sigaralara yansımadı. Sigara fiyatları 1 Ocak itibari ile değişmemiştir ama yarın ya da sonraki birkaç gün içinde kuvvetle ihtimal değişecek. Üstelik sadece bu ay değil önümüzdeki temmuz ayında da 2. bir zam daha gelecek.

2013 Sigara Fiyat Listesi

Bundan bir önceki zammı hatırlarsak %6 ÖTV zammına karşı sigara firmaları bunu tüketiciye %25 olarak yansıtmış ama daha sonra geri çekmek zorunda kalmışlardı. Bu sefer ÖTV zammı %4 olarak geldi sigara üreticilerinin ise ne yapacağı belli değil.

Şu anda (1 Ocak 2013 akşamı) itibari ile yeni bir liste fiyatı açıklanmadığı için sigaralar eski listeden satılmak zorundadır. Resmi olarak ÖTV zammının gelmesi sigara fiyatlarını değiştirmiyor. Bu daha çok sigara üreticilerini ilgilendiriyor. Sigara fiyatlarının değişmesi için yeni fiyat listelerinin açıklanmış olması şart.

Bununla beraber resmi olarak ÖTV zammıyla gelen zam maksimum 1 TL düzeyinde fakat sigara üreticileri bunun üzerine çıkmak isteyecekmi, onu fiyat listeleri açıklanınca  göreceğiz. Fiyat listeleri açıklandığında bu sayfadan yayınlayacağız. Bunun için sayfayı sık kullanılanlara ekleyebilir Chrome kullanıyorsanız adres satırındaki yılsız işaretine tıklayabilirsiniz.
Zam gelen Sigaralar:
2001 : 6,50
Palmall: 6,50
2000 : 6,25
Marlboro Grubu Fiyat Listesi

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.