FSMSEM Sosyal Medya Uzmanlığı

fsmsem sosyal medya  uzmanlığı kursu
Geçen hafta Sosyal Medya Uzmanlığı kursuna başladık. İlerleyen zamanlarda nasıl seyreder bilmiyorum ama ilk hafta bitimi itibari ile iyice ısınmaya başladım.

Sosyal medya uzmanlığı benim son 1-2 yıldır dikkatimi çeken ve istediğim bir işti. Mezun olduktan sonra Adwors sertifikasını da alıp bu işi yapmayı düşünüyordum. İnternet reklamcılığı programı üyeliğine de bu nedenle kayıt olmuştum.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin İşkur ile anlaşmalı olarak düzenlediği kurs toplamda 600 saat ve bu alanda en geniş içeriğe sahip ve Sosyal Medya Uzmanı olan kişinin birlikte çalışacağı webtasarım, grafik tasarım gibi alanlarda da genel bir bilgi birikimi edinmesini sağlayacak düzeyde bir müfredata sahip.

Kursa katılan arkadaşların geneli üniversite mezunu ve pek çok değişik bölümden katılım var. Fizikçi olarak benim bölümümle de Sosyal Medya arasında pek yakınlık kuramayanlar da yok değil hani :) Derslere FSM üniversitesinin Haliç kampüsünde giriyoruz. Sabah ve akşam grubu var. Başvururken sabah grubu yazmış sonra pişman olmuştum ama sabah grubu yoğun olduğu için akşam grubuna almışlar beni de :)

Twitter hocamızdan kurs bitimine kadar düzenli kullananların 20.000 takipçili hesapları olabileceği sözünü de aldık. Twitter hesabımı 4 yıl kadar önce açmış olsam da ilk başlarda çok ısınamadığım ve pek aktif kullanmadığımdan az sayıda takipçim vardı. Tabi yüksek takipçili hesap için yeni ve dikkat çekici farklı bir profil oluşturmayı planlıyorum.

Derse gelen hocalarımız da sosyal medya alanında aktif olarak görev yapan kişilerden. Dersler genel olarak zevkli geçiyor. Sadece hocalar değil bizim de bilgi birikimiz olduğu için etkileşim yüksek. Şu anda başka üniversiteler de benzer kurslar açmış durumda ilgilenenler araştırabilir.

Bu kursa işsiz olarak başvurduk ve 150 kişiden kursu tamamlayıp yapılacak olan sınavda en yüksek puanı alacak 35 kişiye istihdam garantisi veriliyor. İşkur desteği olarak uzunca bir müddet de işverenler işveren payı  ödemesinden muaf tutulacak. Tabi kurs sonunda önüme asgari ücret konulursa yapacağım şey freelance olarak çalışmak olacaktır.

Kursa edindiğim bilgi birikimini de yeni açacağım sosyal medya blogumda da paylaşacağım.
(yakında : sosyalmedyal.com )

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Harika bir haber bu,tebrik ediyorum.
    Peki web tasarımı bilgisi olmadan katılımda bulunabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,
    Herhangi bir bilgi birikimi gerekmiyor. Eğitim durumu lise ve üzeri olan herkes başvurabiliyor.
    Normalde sosyal medya için 600 saatlik bir eğitim fazla ama işkur yönetmeliği gereğince 600 Saat yapıyorlar ve web tasarım, photoshop, office gibi dersler ilave ediliyor.

    FSM deki bitti ve bir sonraki kurs sanırım ücretli olacak.

    Bunun dışında bildiğim Kronos Akademi'de var gene benzer bir kurs. Gene Plato MYO ve Teksiad'ın kursu vardı. Facebook grupları üzerinden takip ettiğim kadarı ile Teksiad daki eğitim iyi değil gibi, Plato'daki eğitimin kalitesini tam bilemiyorum..
    Kronos akademide bir önceki kursu sevdiğim kaliteli bir hoca veriyordu ama şu anda o vermiyor..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.