iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr

llhtnbşklhyktr
Allahtan başka ilah yoktur. Kelime-i tevhidi içerdiği  için bu yarışma hoşuma gitti. Geçen hafta duymuştum ama ilgimi çekmemişti. Siteme yorum yaparak bu kelime için backlink  sağlamaya çalışanlar yüzünden merak edip bir baktım.

iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr

Bu yukarıdaki kelimede siteler üst sıralara çıkmaya çalışıyorlar. Başlangıç kısmı anlaşılıyor son kısımdaki ne olduğu ilk bakışta belli olmayan harfler ise "Allah'tan Başka İlah Yoktur" sözündeki sesli harfler çıktıktan sonra geriye kalanlar oluyor.

Şimdi yazdım diye yarışmaya katıldığımı sanmayın, katılmıyorum ! Sadece  لا اله الا الله  sözünü içermesi ve kendimi denemek amacıyla yazıyorum bu yazıyı.

Sitelere şöyle bir baktım. Domain alıp katılanlar filan var ama çok gerilerde kalmışlar. Aslında domain alıp katılanlar ilk sıralara çıkacaklar kaçarı yok, ama bu yarışmadan sonra gerçekleşebilir :) Seo işleri belli olmuyor, özellikle Google son zamanlarda reklam gelirlerini arttırmak için algoritma değiştiriyor ve her değişen algoritma bile kendi içinde pek tutarlı bir seyir çizmiyor, çok dalgalı bir sıralama var.

Mesela "kişisel blog" anahtar kelimesinde çok dalgalanma görüyorum. Site istatistiklerimde birkaç ay önce kişisel blog kelimesini görünce, dedim bu kelimeye biraz öncelik vereyim. Baktım 17-18. sıradaydım. İlk sayfaya geçmek biraz zor oldu, ilk sayfaya geçtikten sonra google bir pagerank güncellemesi yaptı ve taşlar birden bire yerlerinden oynadı.

Daha bir iki ay önce açılan yusufkısa blogu 4. sıraya gelmişti ilk sayfadaki eski blogların yarısı şutlandı te gerilere filan.. Ben de 5 e çıkmıştım derken ondan 1 hafta sonra tekrar bir deprem oldu bir baktım birinciyim. Tabi uzun sürmedi :) Son bir aydır, 1-2 inip çıkıyorum... 1. sıra çok garip bazen 4. ler gelip konabiliyor birkaç günlüğüne.. Ben 2. liğe yapışmış gibiyim, 1. de yok zaten oh ne güzel :P

Kısacası yarışma için söylemek istediğim şu. Tam yarışmanın son günü anlaşılmaz bir sonuç birden bire bir günlüğüne bile ön sıralara gelip yarışmayı kazanabilir. Sistem çok dengesiz. Yarışma için bu kadar iddialı olan arkadaşlara bakıyorum, dümdüz blogcu arkadaşlar. Gelsinler böyle şeylerle uğraşacaklarına ticari değeri olan kelimeler için uğraşsınlar, iyi kazanırlar...

Share this:

,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Hocam spam olarak algılamazsanız sevinirim.Yarışmayı duyurma amaçlı bu yorumu göndermekteyim. http://forum.sibersahne.org/showthread.php?tid=491 makale bazlı yarışmamızı okumanızı tavsiye ediyorum.İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  2. Kendi blog'umu sizler gibi zâtların ziyaret etmesi beni onurlandırır. Thenewdosemealti.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. www.emniyetferforje.com olarak yazınızı çok beğendik. Çalışmalarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.