Google İnternet Reklamcılığı 5-6-7 Ekim 2011

Google İnternet Reklamcılığı Programı, Google'ın Adwords kullanımını artırma ve uzman sayısını artırma amacıyla Adwords reklamcılığı konsunda kalifiye eleman yetiştirmeye yönelik düzenlediği bir program.

Bu kapsamda Google, internet reklamcılığı alanında kendilerini geliştirmek isteyenlere, ki özellikle de ajanslarında çalışan kişilere odaklı olmak üzere eğitim dökümanları paylaşıyor ve seminerler düzenliyor.

Geçen hafta bende programa kayıt olmuştum ve seminere davet maili gelmişti. Sosyal medya ve dijital pazarlama üzerine bir kariyer düşündüğüm için hevesle gittim. Daha tanıdık yüzler bekliyordum ama İlyas Teker'den başkasına rastlamadım.

Seminerler 3 gün ve 3 farklı seviyedeydi. Ben 2. ve 3. seviyelere gittim. 2. seviyede anlatılanlar hep bildiğim ve çoğunlukla kullandığım şeylerdi ama 3. gün üzerinde durulan Google Analitics konusunda son derece zayıf olduğumu gördüm, anladım ki böylesine büyük bir aracın çok az bir özelliğini kullanıyormuşum hep. Seminer genel olarak eğlenceliydi, Hotel Dedeman'ın açık büfe yemekleri, tatlıları ve ikramlıkları lezzetliydi. Seminer salonu ve dekorasyon da oldukça cezbediciydi.

Katılanların pek çoğu ajans ve çeşitli kurumlardan gelen kişilerdi, ağırlıklıca Freelance iş yapan biri olarak ilk önce bir an kendimi çirkin ördek yavrusu gibi hissetsem de araya karışmak sorun olmadı. Bu arada kafama yeni fikirler soktular. Hevesim kaçmadan birşeyler yaparsam güzel olabilir, ama arayı açarsak gene yalan olur.

Ne işe yarar bilmiyorum ama iki tane de katılım belgem oldu, özgeçmişime ekleyecek nihayet birşey buldum sanırım :D
Tabi sınavları geçip kalifikasyon sertifikası alırsak asıl işe yarayacak olan o.

(Bu arada görgüsüzlük yapıp ilk gün eve dönerken seminerde verilen Google logolu tanıtım kimliğini boynumdan çıkarmadım, etraftakilerin bakışlarını bir görecektiniz, oldukça dikkat çekiyor. :D )

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Belgeyi alman çok güzel. Birdahakine de ben alırım inşallah... :)))

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.