YENİ BLOGGER KUMANDA PANELİ

 (Bu yazı dün akşam Blogger'ın hatasıyla silinmişti, bloxoo yayın aracına düşen rss kaydından kopyalayarak  tekrar yayınlıyorum.)

Bu sabah kalktıktan sonra Blogger'a girdim, sultangazi rehber deki birkaç şeyi düzenlemem gerekiyordu fakat giriş yaptığımda blogger panelimde hiçbirşey olmadığını gördüm ve sitelerimin çoğuna da girilmiyordu.

Sorunu yaşayan tek ben değildim, blogger yardım forumunda aynı sorun konuşuluyordu ve bir cevap yoktu. Kısa süre sonra panel kendiliğinden normale döndü. Gündüz de aynı problemi yaşayan başkaları olduğunu biliyorum. Sanırım bir güncelleme vardı.

Bu sorunu yaşayan olursa bilsin ki sadece iki nedeni olabilir ; Birincisi yanlış e-posta adresi ile başka bir hesabına giriş yapmıştır. İkincisi de Blogger sisteminde güncelleme vardır ya da gene sistemde olan  başka bir problem.

Bu arada size bir süredir Blogger Draft'ta kullanılan yeni panellerden bahsetmek istiyorum. Blogger kumanda paneli bir süre sonra değişecek. Yeni hali hafiften Wordpress'e benziyor.

Klasik blogger sayfasının renkleri yerini artık portakal ve beyaz renklere bırakıyor.  Ne zaman default hale gelir bilmiyorum ama eski halinden daha iyi

Pek çok blogda devreye giren yeni yayın paneline ek olarak çeviri özelliği de ekleniyor. Bilmeyenler için söyleyelim yeni yayın panelinin en önemli özelliği bilgisayarda nresim yüklerken, tek tek yüklemek yerine Ctrl tuşu yardımıyla ya da fareyi sürükleyerek resimleri toplu olarak yükleyebilirsiniz. Ve kayıt alanında resimleri çek bırak şeklinde büyütme iptal olmuş ve yerine "küçük orta geniş büyük orijinal boyut" gibi geniş bir boyut seçeneği mevcut.

Blogger anasayfasında bir blogun kumanda paneline girerken sunulan "Kayıtları düzenle" "Ayarlar" "Tasarım" gibi sekmeler yerine tek buton var : "Kumanda Paneli". Tıklayıp girdiğiniz zaman karşınıza direkt istatistikler çıkıyor ve diğer menüler de sol tarafta.

Alışkanlık yüzünden bazıları ilk başlarda sevmeyebilir ama bence güzel ve kullanışlı olmuş.

Bunu yeni farkettim ve çok önemli : Yeni panelde şablonu HTML'yi düzenleme seçeneği yok ve dışarıdan da template yükleyemiyoruz. Düzeltme : Dışarıdan template yükleniyor ama HTML düzenleme seçeneği yok.


Share this:

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. yeni panel hatası bende olmadı ama merak ettim.

    html'yi düzenle yoksa olmaz.ancak düzelteceklerdir.

    YanıtlaSil
  2. html düzenleme olmaması kötü olur valla. Gerci şablon ekleme de aynı görevi görüyo ama boşuna vakit kaybetmenin ne anlamı var.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir panel olmuş ancak html düzenleme yok eklenecektir umarım.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir panel , paylasım icin teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.