CÜPPELİ & ALTAYLI STAND UP SHOW

Geçende ders çalışıyorum, karşı odadan sesler geliyor. Değişik bir ses, biraz da tanıdı

Gittim baktım, arkadaşım cep telefonunun tv sinde teke tek adlı programı izliyor. Fatih Altaylı ile başka bir eleman sunuyor, konuk da Cüppeli Ahmet hoca.

Program ya tekrar olabilir bilmiyorum çünkü 2 hafta önce filan zaten aynı kişiler bir program yapmış ama ben onu izlemedim.

Bu seferkinde bende 4-5 dakika takıldım. Fatih Altaylı bir soru soruyor, Cüppeli Ahmet cevap veriyor. Cevapları güzelde veriyor vermesine, yanlış ya da saçma değildi, ama uslup biraz tartışılabilir. Fakat orada ortam öyle bir oluşturulmuş ki. (Altaylının yanındaki herif sürekli kikirdiyor, Altaylı da az sonra kahkaha atmaya başlayacakmış gibi duruyor.) Orada hocanın verdiği cevapların ya da konunun hiç bir önemi kalmıyor.

Konudan konuya atlıyorlar, ki benim izlediğim o kadar süre içinde 2-3 konu değişti. Bazen dinle dalga geçer gibi sorular soruyorlar. Normal her müslümanın bilmesi normal olması gereken konular karşısında aaaa modlarına giriyorlar filan.

Ama dini konular böyle anlatılmaz. Magazine edilmez. Karşısındaki herif kikir kikir kikikderken kimse hocayı ciddiye almaz.

Ve dini bir mevzu bir iki dakikada anlatılmaz, öyle olursa pek çok kişinin kafasına daha büyük sorular takılabilir.

Ben biraz baktıktan sonra dersimin başına döndüm. İzleyenler bilmiyorum, dini bilgi için mi yoksa gülmek için mi izledi. Ama temmuzdaki reytingi sallamış.

Fatih Altaylı yı pek sevdiğimi söyleyemem, 99 daki başörtüsü yasağını protesto eden kızlara fahişe dediğinden beri de bir antipatim var. Yanındaki elemanı zaten tanımam.

Cüppeli Ahmet Hocanın da bir sohbetini dinlemiş değilim, sohbetlerinden kesilmiş birkaç komik video dışında. Ayrıca şu önceki yıllarda ortaya çıkan çıplak kadınların yanında jet-ski ile tur atan sanırım oydu. Dini bilgisi olduğu belli. Ama bu yaptıkları program magazinleştirilmiş, verilen dini bilgilerin içi boşaltılmaya çalışılmıştı.

Umarım gene insanlara faydalı olmuştur ama ben bu tarz programlara karşıyım. Din sohbetininde tartışılacağı özel bir ortam olmalı diye düşünüyorum.

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. zekerriya ile yaşar nuri demode oldu artık cübbeli veriyoruz. bu kamera sakat bişi kime çevirsen maymuna döndürüyor adamı...

    YanıtlaSil
  2. Üslupları tartışılır amma.allah yaşar nuri öztürk hoca gibilerden razı olsun.şu cemaatin bu tarikatın elinde oyuncak olmuş gerçekte iman etmek isteyipte ulaşamadıkları Kuran_ı kerim'i o insanlara ulaştırdıkları için.dikkat ettim cüppeli ahmet hocanın kurandan bir ayetle örneklediği konu yok.varsa yoksa hadis.eğer yanlış duymadıysam.bir ara geçen konunun üzerinde altaylı dalga geçer gibi olunca (olurmu buharide geçiyor 6 milyon hadis var dedi gibi geldi.(zannına da girmek istemem)ama kuranda şurda geçiyor diyemedi.

    YanıtlaSil
  3. programdan beridir tartışılan şey üslup meselesi. bana sorarsan her türlüsü olmalı. mesela Hz. Ömer (ra) çok sertmiş. Hz. Ali (ra) cemaatin yanına gelip safları sıkılaştıralım dermiş kibarca. Ama Hz. Ömer insanların sırtına vururmuş dik durup yanaşsınlar diye :) sonuçta ikisi de sahabe. mesele tv olunca bi durup düşünmek lazım. ibramın dediğine katılıyorum. hangi hoca tvye çıksa maymun oluyo.

    ama bu yapı ve karakter meselesi. ahmet hoca çok şirindi sevdim :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.