KORSAN MP3 YAYINLAMAK

Bu blog işine ilk girdiğimde ki 4 yıl filan oluyor. Hit almaya çok önem veriyordum. Şimdiye kadar abartısız söylüyorum dopdolu ve ziyaretçinin ihtiyacını görecek 30'u geçik site açtım. (Abartmıyorum). 'Acemiblogculuk' dönemimin eserleri. Siteleri sadece belli bir konuda açıyordum veiçeriğide internetteki forumlardan kopyalıyordum. Sonra bunların tamamına yakınını sildim. Şu anda silmediğim ama yıllardır da girmediğim 7-8 tanesi de hala duruyor. Ör: yesilay.azbuz.com superkodlar.azbuz.com vs. vs.

Bunlardan biride bir mp3 sitesiydi. İçinde çeşitli yerlerden toparlanmış 1000'lerce mp3 ve 100'lerce film vardı. O sanatçılar internetten mp3 indirme işine pek takmıyordu. Korsan CD ciler kadar yaygın değildi. Asıl hedef onlardı.

Sonra bir yerde, mp3 indirmenin günah olduğu konulu bir diyaloga muhatap oldum. Sonra düşündüm, indirmek günahsa, yayınlamak.... Ben ne diye boşuna milletin günahına giriyorum. Sonuçta benim hiçbir çıkarım yoktu. O zaman reklam filan da yayınlamıyordum. Hergün 1000'lerce hit almaktan büyük haz duyuyordum o kadar.

O diyalogdan sonra ilk işim gidip siteyi silmek oldu. Siteyi tamamen sildim. Ne mp3 kaldı ne film. Şimdi düşününce tam bir enayilik gibime geliyor. Hiçbir çıkarım yok. Gidip boşu boşuna bir dünya günah. Neyse kurtulduk, bitti.

Bu sitedeki indirilmeyen sadece dinlenebilen müzikleride bilgi.orjinaldelikanli.com a taşımıştım ki. Aktarma sırasında. Blogger'ın kod düzenleme hatarımdan bir kısmı çar çur oldu.

Buradan mp3 yayınlayan arkadaşlara sesleniyorum. Boşuna başkalarının günahını üzerinize almayın. Bırakın bu mp3 yayınlama işini.

ve konu ile zıt ama bu videoyu hatırlatmadan geçemeyeceğim:



Share this:

, , ,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Yazıyı okurken bu videnun linkini yoruma eklemeyi düşünmüştüm ama sonunda zaten eklemişsin.
    Evet emek hakkı var e bu da kul hakkı oluyo ve geri ödemesi çok zor bi hak ama insan da bazen düşünmeden edemiyor ben o kadar para bayılıp albüm alcam adam benim hayalini kuramadığım Düzce büyüklüğünde kendi ormanına sahip evinde bilmemkimle bilmemne marka şarabını yudumlicak. Düşündükçe sinir oluyo insan

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.