BLOGGER+GOOGLE FRIEND CONNECT

Yakın geçmişde google kendi sosyal ağını kurdu ve Google Friend Connect uygulamasını çıkardı. Pek çok blogger hemen üye oldu, kimi sitesine gadget ini ekledi.

Ve bir iki gün önce friend connect ile blogger izleyici birleşti. Ve Friend connect e üye olan bloggerların üye oldukları sitelerin hepsi otomatik olarak gizli izleyiciye çevrildi. (Hikmetini bilmiyorum.)
Yani takip edilen bloglar hala takip ediliyor ama, takip edenden başka kimse bilmiyor bunu. İzlenen blogların yönetim merkezinden bu durum düzeltilebilir.

Bazı bloggerlar kafayı yiyecek gibi oldu, bazıları küstü, bütün üyeliklerini iptal edenler mi dersiniz filan.

Bu bir bakıma izleme listelerinin karşılıklı olduğunu beni izlemeyeni ben hiç izlemem mantalitesini gösterir nitelikte. (Şahsen ben sevdiğim blogları + olarak beni izleyenleri izleme listeme dahil ediyorum ama copy-paste yapan bazılarını çıkardım hiç kusura bakmasınlar.)

Ve asıl deyinmek istediğim konu: İzleyici gadget lerinin yeni hali oldukça kullanışlı olmuş. Yeni gadget lardan sayesinde bulunduğunuz sayfadan ayrılmadan:
  • Sizi izleyenlerin tamamını
  • Sizi izleyenlerinlerin profillerini ve sitelerini
  • Sizi izleyenlerin izleme listelerini
  • görebiliyorsunuz.

Özellikle beni izlemeyeni izlemem diyenlerin çok işine yarayacak.

Neyse size iyi seyirler...

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Yeni haline alışamadım daha ama buna da alışırız. İzlemeyeni izlemem konusuna gelince...
    Kendi adıma be 70 küsür blog izliyorken, 56 izleyici tarafından izleniyorum ve beni hiç izlemeye almayanları izlemeye devam ediyorum. Beni izlemeye almışsa ve sonra kopmuşsa, işin rengi değişiyor. Alış veriş yapma kardeşim, seni izliyorum diye ben izlemek zorunda değilsin ki; ha madem izliyorsun, niye kopuyorsun, hiç izleme.
    Google aslında şunu da yapmalı. İzleme yapmadan önce izlemeyi düşündüğümüz bloglara daha sonradan karar vermek üzere im koyabilmeliyiz. Böylece kesin izleyeceğimiz bloglara izleme nota verebilmeliyiz.
    Can sıkıntısı neler düşündürüyor insana!
    İcaptan icat doğarmış:)

    YanıtlaSil
  2. Ama google friend connectte pek arkadaşım yok şimdilik, biraz zaman geçmesi gerek.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.